Rinita cronica

03-01-2012
danasamuel
Nu este medic/terapeut
danasamuel
Buna ziua. In urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu rinita cronica, dupa care am fost operata de cornete. A fost totul ok, dar dupa un an parca a recidivat. Nasul nu imi este asa infundat ca inainte de operatie dar mucoasa e groasa si nasul iritat, iar noaptea am senzatie de nas infundat. Gatul imi este uscat si ma ustura cumplit, pe langa faptul ca am o tuse seaca ce imi irita gatul si sunt ragusita. Am avut tratament cu spray Awamis si pastile Aeronaze. A dat randament vreo 4 saptamani dar atata. Acuma beau ceai de nalba cu miere si folosesc picaturi Pinosol. Daca ma poate ajuta cineva (as vrea nu ameliorare ci vindecare), sau un tratament care sa aiba rezultate pe un termen mai lung. Sau ceva preventiv, cand incep simptomele sa administrez deja un tratament pentru a stopa efectele astea care ma deranjeaza enorm.
Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
30-04-2014, ora 21:04
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Depinde de tehnica folosita la interventia asupra cornetelor. De fapt, operarea cornetelor e extrem de riscanta, fiindca poate avea ca efect EMPTY NOSE SYNDROME, o rinita atrofica secundara.

E ciudat ca mucoasa nazala ti-e ingrosata, dupa cum spui, in schimb gatul iti este uscat si te ustura. De obicei, o mucoasa nazala uscata duce si la faringita. Te sfatuiesc sa nu operezi cornetele si a doua oara, sau, daca realmente e cazul, doar prin radiofrecventa.

Ca picaturi, pune Pinosol sau incearca Rinopanteina. Aerosoli cu propolis sau propolis in glicerina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: