Rinita cronica hipertrofica - mucotomie (cum te simti dupa mucotomie)

50 comentarii 1 2
0
11-03-2014, ora 13:49
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Insist asupra beneficiilor PROPOLISULUI, sub forma de unguent (in glicerina) si de aerosoli. Medicii mi-au confirmat ca mi-a mai crescut, mi s-a mai refacut mucoasa pituitara tocmai datorita lui. As putea spune ca exclusiv datorita lui, caci toate celelalte nu sunt cu adevarat eficiente, sunt paliative. Gasiti, repet, la APIMEDICA

Pt. cine scria ca are senzatia de uscaciune si in gat, e firesc sa se extinda uscaciunea si la nivel de faringe, dar, dupa ce Proporinolul incepe sa-si faca efectul, se rezolva si problema cu gatul. Mai mult, exista si pt. faringe niste pastile de supt, tot cu propolis, numite Proposept. De atunci eu n-am mai avut suparari in faringe.

Noi, cei care am patit-o, stim bine ca mucoasa este palida, adica nevascularizata cum trebuie. Or, propolisul e cicatrizant, dar in acelasi timp imbunatateste si circulatia limfatica si sangvina, locala, si sensibilizeaza si filetele nervoase, astfel ameliorand si olfactia.

Pt. hematopoieza (formarea de celule de sange) este f. bun si LAPTISORUL DE MATCA: eu il folosesc de cateva zile topic, adica ma badijonez in nari cu el, si am remarcat o senzatie de nine, intranazal. Acesta contine si acid pantotenic, adica Pro-Vitamina B5, care reface epiteliul. Intern, hematopoietice sunt, inteleg, si Extractul de Tamarix (Catina rosie) si Uleiul de Chimen negru - Nigella (de la ProVita) mai bine decat Baraka, e de 5 ori mai eficient. (Acum mi se pregateste un nou unguent, pe baza de ulei de chimen negru: dupa ce il voi fi incercat, am sa revin sa scriu despre efectele constatate, sau nu.)

In privinta vreunui eventual implant pt. cornete, mi s-a spus ca nu e bine cu silicon, fiindca el necrozeaza (subinteleg ca necrozeaza celulele din jur). Medicul din SUA care se ocupa de cei cu ENS (dr Houser) spune ca nu e bine nici sa se faca injectare in cornete cu factor de crestere (asa cum face medicul din Milano, de Donde), caci poate conduce la orbire (am gasit de curand informatia asta). Doctorul milanez injecteaza factor de crestere din trombocite + celule (un fel de celule stem) din tesutul adipos din abdomen. Am mai citit pe un site american ca se pot face injectari, in tesutul ramas din cornete (la cei carora le-a ramas) cu: CELULE stem din TESUT ADIPOS (dar fara factor de crestere!), sau cu ACID HIALURONIC. Se stie ca HA e prezent si in organismul nostru, in mod natural, si e si in sau pe mucoasa, ajutand ca aerul ce intra in nari sa nu o usuce. Ma gandesc ca asta ar putea fi o varianta...

De curand mai folosesc, cand simt nevoia, si TANTUM PROTECT, sub forma de gel (dar exista si spray), care contine tocmai acid hialuronic, si ma simt bine, iar senzatia e de durata: atenueaza obstructia.

Repet: ma ajuta, in ultima vreme, laptisorul de matca, hematopoietic si regenerant (dar cred ca trebuie sa fie precauti cei care au hipercorticism, caci creste si productia de cortizol): il aplic topic.
0
16-03-2014, ora 07:49
mari46
Nu este medic/terapeut
mari46
Xanthippa. Multumesc pentru sfaturile pe care le dati si timpul pe care-l pierdeti pentru a impartasii altora experienta dv. Majoritatea celor care postam doar ne plangem si cerem, exact ca in relatia cu Dumnezeu, Doamne da-mi, Doamne ajuta-mi, doar putini se intorc ii multumesc si-i respecta din ceea ce El ne cere.
Am sa incerc si eu badijonarile cu propolis si laptisor de matca, deja le-am cumparat. Va recomand si dv., si tuturor care mai dati clic pe aici, ca un plus de cunostinte, articolul, , Alimente care produc mucus, , din ziarul financiarul de ieri 14.03.2014, ramas si azi la vedere in format electronic. Numele scrise cu galben sunt butoane.
0
18-03-2014, ora 14:14
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Am mai constatat, dupa cum spuneam si in postarea anterioara, ca imi face bine si acidul hialuronic din Tantum Protect.

Va multumim si dvs. pt. referintele pe care ni le dati - titluri de articole din ziare.

Tocmai de aceea ma gandesc ca e o solutie potential viabila injectarea in cornete de: acid hialuronic/ tesut adipos. Acestea sunt naturale si sunt preferabile unei operatii de implant. Nu cred ca la noi in tara se face asa ceva, deduc ca nu, insa cred ca le pot face chirurgii esteticieni (asa cum baga acid hialuronic in alte parti ale trupului sau ale fetei, s-ar putea baga si in nas, probabil...).

Legat de laptisorul de matca, sunt convinsa ca e f. util, doar ca, atunci cand ma ung cu el, am o anumita senzatie de obstructie si de hiposmie (care, oricum, exista deja), insa pe termen lung cred ca e f. eficient. Numai ca ar trebui, totusi, intrebat un medic, sa nu faca probleme vreunul dintre excipienti.

Inca ceva important: am vazut ca va avea loc, anul asta, un CONGRES MEDICAL INTERNATIONAL ORL, intre 2 si 5 iulie 2014, la CLUJ-NAPOCA. Vad ca sunt invitati profesori din tara noastra si din multe alte tari, inclusiv de prin America Latina. Ma gandesc ca acesta ar fi un context potrivit sa se ridice problema asta a reactiilor postoperatorii de atrofie a mucoasei, pe care le pot implica interventiile agresive, de tip mucotomie, asupra nasului. Tocmai pt. ca specialistii de la varf ar trebui sa constate cum pot sta lucrurile dupa, sa ia masuri si sa dispuna ameliorarea sau schimbarea unor protocoale operatorii - dar efectiv, in practica, nu doar teoretic. Si, inainte de operatia propriu-zisa, medicul sa investigheze pacientul pe mai multe planuri, inainte de a alege metoda si instrumentul potrivite, caci reactia de atrofie a pituitarei nu se intampla la toti, intr-adevar, ci la cei care au o predispozitie si au si alte afectiuni, precum - din cate am citit - colo(no)patie, neurofibroza, boli endocrine ori autoimune, care ataca tegumentele, piele si mucoase. Deci, e necasar sa cunosti terenul pe care lucrezi, sa stii materialul clientului.
0
26-03-2014, ora 20:28
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Vreau sa mai adaug ca de ieri am incep sa folosesc si ulei de masline, pt. ca un medicinist mi-a spus ca ar fi, dintre toate uleiurile, cel mai aproape de structura celulara, moleculara, a pielii noastre. O fi asa sau nu, eu m-am tamponat in interiorul narilor si chiar mi-am pus si putin cu pipeta, si pituitara mea s-a simtit hidratata destul de bine. Ideea e ca trebuie sa fie extravirgin, natural, presat la rece, de preferinta adus de la el de-acasa.

Mentionam intr-o postare anterioara aerosolii din zonele sulfuroase, de genul Praid, Govora, Caciulata etc. - asa gasisem recomandari. Ei bine, nu, am aflat de curand, dintr-o sursa foarte competenta, ca sunt contraindicati aerosolii cu sulf, deci sulful, persoanelor cu rinita atrofica/ hipotrofica, asa cum suntem noi, pt. ca sulful usuca si mai tare! Sunt bune, in schimb, curele heliomarine.

Cred ca ar trebui sa ne interesam in legatura cu sursele de hematopoieza, din alimentaie sau de orice alta natura, atat la nivel intern, general, sistemic, cat si - mai ales - la nivel local, pt. mucoasa nasului. Mi se pare f. utila imbunatatirea circulatiei locale la nivel sangvin si limfatic, dar, daca mai e posibil, si formarea unor noi vase de sange. Deocamdata stiu, teoretic, despre laptisorul de matca si am citit ca si estrogenul (injectabil in cornete) ar fi hematopoietic, doar ca ar fi riscuri mari, in cazul lui (cred ca endocrin).

Ieri, prof. dr oftalmolog Monica Pop a spus, intr-o interventie TV, ca medicii oculisti nu sunt, multi dintre ei, corecti, si nu il avertizeaza pe pacient cu privire la riscurile operatiei laser de reducere a miopiei. Spunea ca o asemenea interventie nu trebuie facuta oricui, ci depinde de forma globului ocular, caci se ia din niste celule, de un anumit tip, si, daca ochiul nu are suficiente astfel de celule si se mai si imputineaza, la interventie, omul poate orbi. Are chiar dumneaei o pacienta care a orbit in urma acestei operatii. A afirmat ca in Bucuresti sunt doar vreo doua clinici, particulare, in care, dupa investigatii corecte si complete, doctorii spun cinstit pacientilor daca se pot sau nu opera. Deci, va dati seama, si pe alte "tarlale" ale chirurgiei este lipsa de fair play. Nu pot resimti spusele d-nei prof. decat ca pe o confirmare a tot ceea ce discutam de o buna bucata de timp pe acest forum.
0
27-03-2014, ora 21:24
mari46
Nu este medic/terapeut
mari46
In cazul meu singurul care ar mai putea face ceva ar fi Isus, ceva in genul vindecarii orbului sau leprosului.In fosele mele nazale sunt gauri, unde cu tot pozitivismul stinta si eforturile mele sau de moment ale medicinei nu cred ca va mai creste cornetul. Sa le fie aceste cornete doctorilor mocanu constantin si sarafoleanu codrut caius pe care regret ca i-am cunoscut si am avut incredere in ei.Parca asa se zice cand pierzi sau ti se fura ceva. Doamne, de ce mai parasit in acele momente? As vrea ca acesta suferinta care mi-au produs-o cei doi doctori, orbiti de bani, s-o aibe si ei numai pentru o luna de zile sa vada cum este fara corneti.Dar bineinteles ca dumnezeu nu doarme. Daca cineva din cei care citesc aceste postari ale mele ii cunosc pe cei doi doctori l-as ruga sa le transmita si sa le indice acest forum. M-au operat cu usurinta si indiferenta cu care se diseca o broasca moarta, dupa care la primele consultatii dupa operatie, parca si acum ii aud spunand, "Da, bineee", pentru a-mi induce ideia ca au facut o treaba foarte buna si mai merita ceva bagat in buzunarele lor lacome.Le-am platit consultatii la pret de pret.O consultatie la sarafoleanu costa acum 3-4 ani 150 lei/ max. 5 min. Doua consultatii de 10 min.= pensia pe o luna a unui pensionar CAP. Si, cu siguranta, acesti medici au facut facultatile gratuit, platite din banii contribuabililor de atunci.Acum li se pare ca ei merita totul, ca s-au stresat in facultate si au dreptul sa jegmaneasca pe oricine, altfel..pleaca din tara si ne lasa fara specialisti. Rusine statului roman, ipotent, care cheltuie banii publici cu specialisti sii lasa sa plece din tara fara sa le impute costurile scolarizarii lor.In occident nu pleaca oricine ca acolo se munceste la greu. Le da 4-5 mii de euro dupa care=bot=, spaga nu exista, ori aici ei castiga din spagi mult mai mult decat un salariu occidental. Le-am bagat recunostinte in buzunare iar ei mi-au distrus sanatatea. De la o banala obstructie nazala, in balans, pe timp de noapte am ajuns cu un nas mutilat de marii specialisti ai chirurgiei otolaringologice.Ei fericiti, in concedii unde altii nici nu pot sa gandeasca, iar alti cuprinsi de depresii-avantaj ei.Nu cunosc bine societatea capitalista, dar, din ce-am auzit, pe langa fiecare cabinet medical ar cam fi unul de avocatura unde acesti din urma pradatori, ca ulii, abia asteapta pacientii nemultumiti pentru a-i infasca pe primii pradatori, ca-n jurasic parc. La noi lasitatea e la maximum. Ne calca in picioare orisicine si nu avem curajul sa scoatem o vorba. Datorita acestui fapt nici nu cred ca voi mai posta ceva pe acest forum.Daca cineva cunoaste pe unul din cei doi medici il rog inca odata sa-i arate ce-am scris despre el.
0
01-04-2014, ora 14:37
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Socotesc ca ar fi util sa ne intoarcem la medicii care ne-au operat si sa le aratam consecintele.Asta ca ei sa primeasca feedback-uri si sa inteleaga ca ablatia cornetelor e foarte periculoasa. Dar sunt destul de sceptica la ideea ca ar fi dispusi sa inteleaga asta, si nu atat din cupiditatea pecuniara (desi, mari46, daca insistati pe asta, as putea sugera ca radicalul lingvistic "srf" din onomastica celui de-al doilea medic pe care l-ati numit ar fi sugestiv, fiind un radical semitic, dar e neconcludent aici), cat din faptul ca doctorii chirurgi la asta se pricep, asta au invatat sa faca si le si place, cum unor macelari le place sa transeze halcile de carne. E ca in cazul unui om care si-a trait intr-un anume fel viata si la sfarsit i se spune, eventual si demonstreaza, ca nu a trait corect: trebuie sa ai puterea sa admiti daramarea esafodajului pe care l-ai construit atata timp, caci esti, de obicei, tentat sa-ti justifici si legitimezi viata, actele si alegerile printr-o teorie, o ideologie. Asa si aici. Ei opereaza inainte de orice altceva pentru ca le place sa faca asta (sincer, nu-mi pot inchipui ce placere gasesc, mi se pare chiar scarbos, dar, enfin...).E un "energetism" pe care il pun in joc, o energie cumva animalica (termenii mei nu sunt depreciativi, ci neutri, doar descriptivi), din autoiluzionarea ca omul trebuie sa "faca". Oamenii nu prea sunt reflexivi, iar contemplativi cu atat mai putin; sunt activi si chiar activisti, fac institutii sociale, fac "istorie", lucruri caduce - e iluzia omului occidental de a-i da prioritate lui "a face", e o nevroza. Iar prin competentele pe care le dobandesc vor sa aiba si gratificarea unei pozitii sociale bune, sa aiba recunoastere sociala si profesionala, sunt manati si subminati de orgoliu, ca si multi dintre noi, ceilalti, doar ca pe alte coridoare...

Eu nu sunt revoltata, nici deprimata - simt clar ca deprimarea e anticamera autodistrugerii, trebuie sa evitam pe cat putem sa cadem in capcana asta. Ma gandesca si ca a fost nu atat greseala doctorilor, cat a mea, prin faptul ca m-am dat pe mana lor, a chirurgilor, in conditiile in care medicul de familie mi-a spus sa nu ma operez, tocmai fiindca doctorii chirurgi nu stiu altceva decat bisturiul. Dar atunci l-am suspectat pe el de mefienta excesiva fata de chirurgie. O alta boala la care in principiu nu trebuie facuta operatie e prostatita (la barbati), dar, evident, chirurgii opereaza, iar pacientii mor dupa cateva luni sau un an.

Nu-mi convine ca trebuie sa duc de acum inainte toata viata afectiunea asta, caci sunt tanara - "sunt tanar, doamna", vorba poetului - si mai am de dus si alte afectiuni cronice. Insa ma gandesc la persoanele care au ozena, o rinita atrofica ce are simptome si mai grele decat in cazul nostru, sau rinosclerom: de curiozitate, puteti bate termenul "rinosclerom" si sa accesati imaginile si fotografiile aferente, ale bolnavilor infectati cu klebsiella, mai ales cei din tarile afroasiatice. Insa noi, occidentalii si semioccidentalii, suntem mult mai rasfatati, suntem mult mai intoleranti la durere, la frustrare, la stramtorari, la suferinta in general. Asta pana cand vezi suferinta mult mai mare a altora, si atunci parca ti se face rusine... Nu vreau sa minimalizez simptomele rinitei iatrogene, numai cine nu le-a trait nu le cunoaste, si nu le poti cunoaste decat daca le traiesti pe pielea ta. Spun doar ca exista taina suferintei si ca ea e un lucru mare. Asta nu anuleaza faptul ca suntem cumva datori sa incercam a ne imbunatati starea si mai ales sa semnalam lucrurile astea, ca sa nu mai fie mutilati si altii. Dar sunt mutilati in continuare, apar mai mereu noi bolnavi, inclusiv din strainatate, cu problema asta subsecventa operatiei la cornete. Un prieten, care imi stie suferinta de la inceput, adica de 2 ani si jumate, mi-a spus de curand ca el s-a gandit, auzind de la mine ca sunt atatea astfel de cazuri pe toate meridianele, ca ar putea fi un "proiect" al lui Dumnezeu de a vadi trufia asta a spiritului transformist, progresist, umanist in sensul laicizarii extreme, aroganta si incredrea noastra infantila in evolutia si performanta tehnologiilor noastre si in vanarea asta de ani in plus la viata biologica, de "calitate a vietii (una dintre marotele contemporane) etc.. Pur si simplu, prin anvergura greselilor si a rateurilor date de "progresul" nostru cel umanist. Iar acest proiect (daca il putem numi asa) "macro" se intalneste intr-un mod tainic cu itinerariul vietii fiecaruia in parte dintre cei implicati...

Sunt destul de sceptica in privinta disponibilitatii medicilor chirurgi de a accepta caracterul iatrogen al suferintei noastre deoarece ei imi par manati de cecitatea asta si de negare, in dispretul realitatii si in pofida evidentelor. Insa consider ca avem datoria sa ii prevenim, pe cat putem, pe altii, si sa le aratam si doctorilor. Dar sa o facem intr-un mod neagresiv, ca atitudine, fiindca ei au deja incarcatura asta, si atunci se vor opaciza si mai tare, nefacand decat sa stranga randurile pt. a se apara. Ceea ce i-ar face si mai nereceptivi decat sunt. Ei ar trebui sa observe evolutia postoperatorie a pacientilor timp de cativa ani, sa ii tot cheme la controale si sa vada daca o metoda sau alta e buna ori face mai rau. Dar ei nu fac asta. De asemeni, protocoalele operatorii internationale prevad sa se faca interventia la cornete prin coblatie, radiofrecventa, si numai daca nu sunt responsive sa se treaca la alte metode. Ei, iarasi, majoritatea, nu fac asa. Iar inainte de a te opera stim cu totii ca ni se da spre semnare o hartie care contine "consimtamantul avizat" al pacientului: or, ei nu ne avizeaza decat sumar, nu explica toate riscurile. Am din ce in ce mai mult impresia ca nici nu cunosc toate riscurile.
0
03-04-2014, ora 01:23
Cristi 1
Nu este medic/terapeut
Cristi 1
Domnul DR. FLUERARU VALERIU,

am gasit pe blogul CALIFORNIA SURGICAL INSTITUTE (Institutul de Chirurgie California), la adresa de internet

http://californiasurgicalinstituteblog.com/turbinectomy-and-insurance-coverage.html

un articol din 16 mai 2013 intitulat TURBINECTOMY AND INSURANCE COVERAGE.

In articol scrie astfel:

"Cand CORNETELE devin MARITE, umflate sau inflamate, respiratia este obstructionata. Operatia (numita TURBINECTOMIE n.n.) este frecvent efectuata prin indepartarea partiala sau completa a OSULUI, care se gaseste pe partea laterala a nasului.

Turbinectomia poate implica, de asemenea, eliminarea de tumori sau excrescente anormale in pasajele nazale, imbunatatind semnificativ respiratia pacientului si aduce o oarecare usurare.

In OCAZII RARE, medicii nu numai ca reduc sau remodeleaza cornetele (in articol se referea cu precadere la partea osoasa a cornetului n.n.), dar, de asemenea, ELIMINA MUCOASA CARE LE ACOPERA (mucotomie n.n.), o tehnica care NU ESTE DE OBICEI RECOMANDATA din cauza EFECTELOR ADVERSE, care includ USCACIUNE si CRUSTE in caile respiratorii NAZALE."

"In timp ce asigurarea acopera, de obicei, costurile pentru turbinectomie si septoplastie (deviatia de sept n.n.), procedurile nu sunt de obicei recomandate, cu exceptia cazului ca AU FOST INCERCATE IN PRIMUL RAND MASURI MINIM INVAZIVE, dar nu au reusit."

Domnule DR. FLUERARU VALERIU am niste nelamuriri si deci niste INTREBARI:

1. Este adevarat ce se spune in acest articol, anume ca MUCOTOMIA, adica ELIMINAREA DIN MUCOASA care acopera oasele cornetelor nazale are efecte adverse care includ USCACIUNE si CRUSTE, fapt ce face ca aceasta tehnica (mucotomia) sa nu fie de obicei recomandata?
Sau cum trebuie sa inteleg cele afirmate in articol?

2. CARE SUNT ACELE MASURI MINIM INVAZIVE ce ar trebui incercate inainte de a se trece la mucotomie (turbinectomie)?

MULTUMESC

P.S.

Precizarea mea pentru cei ce citesc cele de mai sus:

Am observat ca, in site-urile de ORL, notiunea de TURBINECTOMIE (cornetECTOMIE ar suna mai romaneste) este folosita cu SENSURI MULTIPLE, (sensuri legate bineinteles de indepartatrea prin DIFERITE METODE a unei portiuni din cornete sau indepartarea cornetelor in totalitate).

Termenul TURBINECTOMIE este folosit in multe cazuri neinsotit de precizarea metodei ce va fi folosita si cel mai frecvent neinsotit de precizarea portiunii exacte ce urmeaza a se indeparta (de ex. osul si/sau mucoasa; capul si/sau coada cornetului, etc.).

De exemplu de multe ori se foloseste termenul de turbinectomie cu referire stricta la mucotomie.

Iar termenul de mucotomie este folosit fara a se preciza daca este vorba de mucotomie totala (pe toata lungimea cornetului) sau partiala (mucotomia capului sau mucotomia cozii cornetului).
0
03-04-2014, ora 22:22
mari46
Nu este medic/terapeut
mari46
Pt.Xanthippa. Un articol interesant în Gazeta de sud de azi."Èšesutul adipos"”medicina regenerativă.
0
23-04-2014, ora 13:16
Magda73
Nu este medic/terapeut
Magda73
Hristos a Inviat! Multumesc inca o data celor ce daruiesc TIMP (bunul cel mai de pret) pentru a ajuta. Eu nu am sfat de dat...caci practic nu am descoperit nimic miraculos care sa vindece sau sa amelioreze semnificativ consectintele operatiei. Pot spune doar ca incerc, pe cat posibil, sa fac ce tine de mine, tinand cont si de sfaturile voastre (mancat natural, miscare, propolis si ulei de susan, intern formula gemoderivat 'Sinus' de la Plantextrakt, tincturi de la Petru Voda).. Dupa cateva luni de lucrat intr-o cladire din aceea tip borcan de muraturi narile mi se largisera si mai mult si sangerau; simteam mereu ca ma sufoc.Dumnezeu insa nu m-a lasat in starea aceea, caci i-am spus Lui durerea mea si a lucrat prin oameni minunati ca si voi, asa incat acum stau in sfarsit intr-un birou normal, cu geamuri care se deschid!

Mi s-au mai parut de folos slujbele de maslu la manastiri si iesirile cat mai dese la deal/munte/ oriunde in afara Bucurestiului.

Despre doctori..nu stiu ce sa zic...are Cine sa-i judece. Probabil ca fiecare om e diferit de celalalt si daca nu te rogi sa te lumineze Dumnezeu inainte de o operatie, e posibil sa-i faci mai mult rau.

Bucurii si toate cele de folos de la Dumnezeu!
0
23-04-2014, ora 14:56
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Adevarat a inviat!
0
23-04-2014, ora 15:00
Xanthippa
Nu este medic/terapeut
Xanthippa
Hristos a inviat! si d-lui doctor Flueraru, care, cu profesionalism, delicatete si maretie de inima, ne da atatea sfaturi avizate pe acest forum.
0
16-03-2016, ora 18:55
ALTERNATIV
Nu este medic/terapeut
ALTERNATIV
In atentia utilizatorilor Xanthippa, mari46, Magda73...
Pentru un cititor simplu, pareti credibili insa nu-i foarte greu de intuit ca fiecare dintre voi laudati in fel si chip cate o ramura. Xanthippa ne bombardeaza cu Apimedica si Apifarm, reclama sau nu, practic neinteresant cata vreme tratamentele si solutiile prezentate sunt evazive, incomplet prezentate si mai ales un amalgam de creme si uleiuri folosite dupa ureche, ce face sa te intrebi, daca trebuiesc mancate cu nasul. Utilizatorul mari46 o tot lalalie cu ziarul financiarul si alte articole ce practic nu ajuta cu nimic cata vreme nu-s credibile sau cu rezultate certe. Inteleg ca poate fi autoare de articole, daca ne tot face trimitere catre ele. La final, Magda73 face referire la modalitati de alimentatie, nu ca ar fi ceva rau, insa ca nutritionist ce pare a fi, nu in felul asta treci de la hrana moarta la vie... nu este ca si cum schimbam culoarea vestimentatiei. Inchei prin a lauda inversunarea voastra asupra tehnicilor chirurgicale folosite abuziv si fara rezultate ci dimpotriva, complet dezastruoase. Sunt in asentiment cu voi, medicina asta moderna pare a fi ramas in urma cu zeci de ani ca si somitatile ce o practica de joasa speta si total anapoda. Vreau sa citesc in viitor, nu retete farmaceutice, nu culinare, nu diete nutritioniste ci solutii de ameliorare si tratare in bolile ORL. Cei ce au folosit tratamente homeopate cu rezultate semnificative, sunt rugati sa fie detaliati in modul de administrare si pe cat posibil sa poata face si o dovada a rezultatului. Cat despre cei ce au cazut pe mana macelarilor, sa dea nume, doctori, unitati si metode folosite de incompetentii ce i-au distrus. O seara buna doresc tuturor, suferinzi sau nu.
0
19-03-2016, ora 18:41
Organic
Nu este medic/terapeut
Organic
Buna ziua!Din cate vad majirotatea dintre dvs au facut operatii pentru aceasta problema!Eu inca nu am ajuns la operatie si nici nu as vrea dar de 4 ani ma confrunt cu o problema care de curand am aflat ce este prin vizita si la alti medici!Mi-a spus ca am rinita banuiesc ca nu alergica daca nu am scapat de ea in 4 ani cu medicamente si spray-uri date de medici!eu nu locuiesc in tara locuiesc in USA si aici se gasesc foarte multe produse naturale dar nu stiu de unde sa incep cu ce sa incep si cum sa le administrez!Va rog frumos daca cunoasteti anumite produse naturalepe care le-ati luat si v-a ameliorat probleme imi puteti recomanda si mie?Nu as vrea sa ajung la operatie!Problema mea la aceasta rinita este o mucoasa continua pe care o simt mereu intre nas si in spatele gatului incerc sa o expectorez dar nu reusesc, de ceva timp prezint si miros neplacut cred ca din cauza mucoasei care sta mereu acolo !Nu mai vreau sa iau niciun fel de pastila vreau sa incerc natural cu produse care stiti ca se gasesc si in SUA!Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate!Multumesc !
0
19-03-2016, ora 20:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum.. la boli ORL sau simptome.. nas, gat, urechi
o sa gasesti sute de sfaturi la acest subiect
1. Citeste pe googel despre alimentele producatoare de mucus..si le excluzi din alimentatie
cauza asa zisei rinite este la distanta... la problemele de la nivelul intestinelor
0
19-03-2016, ora 23:35
Organic
Nu este medic/terapeut
Organic
Multumesc!Am cautat destul credeti-ma sunt intradevar sute de sfaturi dar nu Pe acest forum, Aici ne invata sa luam cat Mai multe spray-uri care nu Iti fac deloc Bine, cat mai multe pastile care mai rau fac, ce interventii chirugicale avem nevoie dar nici decum ceva natural!
Am vazut ca Mai sunt si persoane care Au adoptat ceva natural, picaturi cu propolis, ulei de susan dar nu Stiu in ce cantitate se pot lua si ce inhalatii cu aburi Ati facut pentru ameliorare!Ma gandeam ca exista cineva care chiar a testat Pe pielea lui si Le-a facut bine cā de pastile aud numai de rau si nu numai cā aud dar am testat Pe pielea mea, pastilele nu fac decat Sa amelioreze Pe moment nu vindeca, este o mare pacaleala industria farmaceutica, se gandesc doar la buzunarele lor!Natura ne Poate vindeca nu chimicalele!
0
22-03-2016, ora 18:31
Cristi 1
Nu este medic/terapeut
Cristi 1
In legatura cu HOMEOPATIA iata cateva opinii:

1. video - Homeopatia - adevar sau inselatorie?

https://www.youtube.com/watch?v=nxHB9XnAbqQ

2. istoria homepatiei - Homeopatia, o noua inselare. Pe site-ul crestinortodox

http://www.crestinortodox.ro/sanatate-stiinta/homeopatia-practica-medicala-controversata-124988.html

3. producatori homeopati - pe site-ul

http://tehnocultura.ro/2015/04/10/dr-mit-despre-homeopatie-este-o-inselatorie/

preparatul Oscil lococ cinum, foarte popular pentru tratarea simptomelor gripei conține o diluție 200 CH, având ca ingredient activ o bacterie inexistentă, Oscil lococul, obținută din ficat de pasăre. Practic, tableta nu este altceva decât zahar, vandut la suprapreț.

În SUA compania producătoare Boi ron a înapoiat consumatorilor echivalentul a 12 milioane de dolari, dupa ce instanțele judecătorești au ajuns la concluzia ca medicamentul nu este altceva decât o mare fraudă.
0
12-01-2017, ora 12:12
AlinOrl
Nu este medic/terapeut
AlinOrl
Ma numesc Alin si as avea mare nevoie de o parere in legatura cu nasul distrus inainte si dupa operatii.
Am suferit o operatie deviatie sept acum doi ani si jumatate;
Apoi o radiofrecventa dupa cateva luni;
Si o rezectie cornete cu shaverul+o crusta inlaturata din sept cu 1 an in urma.
-Nasul este 60 % infundat mai tot timpul cu mici eliberari de scurta durata, insa EXISTA USTURIMEA PERMANENTA LA INSPIRARE.Noaptea se infunda doar pe partea pe care dorm.
-Toti medicii care m-au vazut au zis k nasul este destul de ok, doar putin inflamat.
-Stafilococul auriu meticilino rezistent depistat in fiecare primavara nu mai apare la exudatele recente.
-Iar pe langa usoara durere de cap permanenta si oboseala cronica matinala, am ochii iritati in permanenta si stari de somnolenta chiar dupa trezire.
-La tomograf mi-au iesit sinusurile curate.
-Am folosit nasonex, aerius, sinupret, aerinaze, bioparox, unasin, apa de mare;
De 10 luni numai vit A aplicata intranazal sub diferite tipuri..
-Testele alergologice au iesit negative.
-Momentan am inceput sa folosesc Nasacort, si as mai incerca Avamis, insa dupa cateva zile apar sangerari care imi irita ochii precum samponul.
Ma adresez in special utilizatorului Xanthipa si mari46 deoarece sunt in aceeasi situatie ca a lor, daca au incercat acele injectari in cornete cu acid hialuronic sau estrogeni sau ce ale solutii care sa ajute in vreun fel sensibilitatea si senzatia de uscaciune sau altceva care sa refaca intr o oarecare masura mucoasa cornetelor.
Eu folosesc vit A uleioasa cu eucalip care pare sa ma ajute pe moment insa doar in timpul dolosirii, nimic mai mult.
Va multumesc!
0
14-01-2017, ora 20:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Organismul este un mecanism Integru. si toate organele se influenteaza reciproc
NU te-ai gandit.. ca odata ce tratamentele locale nu prea dau randament.. poate ai Cauza problemelor la distanta, de exemplu la nivelul tractului Digestiv ???
personal sunt sigur ca ai probleme de inrtoleranta la anumite produse care intretin un tract digestiv intoxicat..de acolo si calitatea sangelui proasta..si de aici si toate tesuturile si Mucoasele din organism sunt suferinde...
0
09-03-2020, ora 23:04
Cristi 1
Nu este medic/terapeut
Cristi 1
Domnule doctor Flueraru Valeriu,

As dori să stiu CARE sunt informatiile pe care le aduce o RINOMETRIE ACUSTICA si care sunt beneficiile, avantajele aduse de aceste informatii si in ce cazuri/situatii sunt utile aceste informatii.

Care este diferenta intre RINOMETRIA ACUSTICA si RINOMANOMETRIE.

As dori sa aflu si UNDE pot efectua o RINOMETRIE ACUSTICA.

Multumesc.
0
10-03-2020, ora 19:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Rinometria acustică a deschis noi perspective în estimarea obiectivă a fiziologiei nazale. Cu ajutorul acestei metode este lesne de a determina geometria foselor nazale, folosind resurse minime. Metoda oferă un control obiectiv al chirurgiei cartilajelor şi oaselor piramidei nazale. Studiul s-a efectuat pe un lot de 30 de pacienţi(copii), care au fost supuşi tratamentului chirurgical de Septoplastie. În perioada postoperatorie, după restabilirea respiraţiei nazale, s-au determinat parametrii geometriei nazale, utilizând metoda rinometriei acustice. Datele obţinute s-au comparat cu datele de pâna la intervenţie cu scopul de a determina gradul de restabilire a pasajului aerian nazal, şi de a demonstra eficacitatea rinometriei acustice în evaluarea pre- şi postoperatorie a copiilor cu deviaţie de sept nazal.

acesta este un articol gasit pe internet
in rest ca sa raspund la intrebari... sincer. sunt Investiagatii care masoara fluxul de aer prin nas.sau mecanic... prin tub..sau cu unde sonore care se reflecta
din punct de vedere PRACTIC... fara nici o utilitate..se vede si la consult ORL si la endoscopie..funcionalitatea nasului.
aceste masuratori sunt bne doar pentru lucrari stiintifice..teze, doctorate
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Părul din nas - cum îl gestionăm corect medical
  •