Rinita vasomotorie

19-01-2019
Adelina Flavia
Nu este medic/terapeut
Adelina Flavia
Buna ziua !

Toata vara am abuzat de Olynth, fiind inconstienta de consecinte.
Problemele accentuate au inceput in urma cu 3 luni, adica prin octombrie. Dupa administrarea multor tratamente si investigatii ORL, alergo, am fost diagnosticata cu hipertrofie de cornete nazale si deviatie de sept, neavand alergii.Tratamentele au inceput cu apa de mare (Nazomer, Duo Nazal si altele), muconazal spray, Dymista, Avamys, Nazonex, Rinoclenil etc plus medcamente : claritine, clarinase, sinupret, sinutox, parasinus, picaturi uleioase (Rinoil, Vibrocil).Totae in diverse combinatii. Nu pot sa spun ca nu au avut efect, unele mai mult, altele mai putin, insa oscilez intre perioade in care cred ca m-am vindecat si nopti in care se aduna secretii uscate in spatele nasului pe care le elimin foarte greu, spre dimineata si nu ma lasa sa dorm, timp in care nu pot nici sa suflu nici sa elimin prin spate. Cand fac sport se fluidizeaza. Daca stau mult in frig se accentueaza, dar nu mereu !
Am vazut ca ati recomandat Colargol 1% si m-am gandit sa va intreb daca in cazul meu ajuta...In acealasi timp daca nu distrug si mai tare mucoasa, dat fiind ca uneori am secretii uscate. (S-ar putea combina cu vitamina A sau ce alt tratament imi sugerati?)

Multumesc anticipat !
1 comentarii
0
20-01-2019, ora 10:56
Dr. Elena Latcan
ORL - Otorinolaringologie, BUCURESTI
Dr. Elena Latcan
Buna!Nasomeru(apa cu sare)l si colargolul se recomanda la sugar.
Rezolvarea in cazul Dvs se face numai prin tratament chirurgical al rinitei si deviatiei de sept nazal dar si o radiografie a sinusurilor nazale anterioare ale fetei pentru a vedea daca aveti sau nu o sinuzita care trebuie tratata inainte de operatie, eventual dupa tratament sa faceti si 10 sedinte de aerosoli.
Operatia de obicei se face primavara si toamna.
Sanatate,
E.Latcan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: