Interpretare Rmn abdomino-pelvin, va rog frumos.

29-11-2017
PopescuAurel
Nu este medic/terapeut
PopescuAurel
Am 22 de ani, iar in urma mai multor probleme de sanatate am facut un rmn abdomin-o pelvin la care singurele nereguli au fost, citez " La baza veziculei seminale stangi se evidentiaza o leziune rotund-ovalara, cu dimensiuni de 25/19 mm, net contueata, ce este hipersemnal T1 si T2, cu nivel lichid-lichid. Prostata cu domensiuni de 36/40/30 mm cu structura neomogena prin prezenta unei leziuni cu semnal lichid, net conturata de 13/8mm. Cranial leziunea lichidiana are raport strans cu leziunea din baza veziculei seminale stangi"
Concluziile au fost, pe langa usoara marire a ficatului de chist hemoragic vezicula seminala stanga si chist seros in baza prostatei. Mi s-a recomandat consult urologic si gastro. Rmn-ul a fost facut fara subst de contrast la regina maria, am mai facut unul cu subst pt regiunea cervicala pentru a se infirma diagnosticul de adenopatie si asa a fost, mi-au zis ca e o inflamatie. Mai am niste probleme cu penisul, este usor inflamat, am avut niste bubite rosii, am consultat un urolog si mi-a dat sa fac niste analize printre care si spermocultura. Mentionez ca am episoade in care sangele este prezent in lichidul seminal. Am durere in partea stanga, inghinala care merge pe testiculul stang. Am facut si eco testicular si a fost totul okay, eco testicular l-am facut cu vreo luna inainye de rmn. Ma nelinisteste faptul ca am facut un eco abdomino-pelvin in urma cu o luna si atunci vezicula seminala stanga nu prezenta chistul acesta hemoragic, de chistul seros de la baza prostatei stiam. Rmn-ul l-am facut tocmai pt aceste simptome dar si pt linistea mea pentru ca am avut o perioada stresanta cu greturi, am avut o usoara gastrita si am tinut regim doua sapt in care am slabit 4-5 kg, de atunci n-am mai slabit deloc, ba chiar iau cate putin in greutate. Am avut 60 de kg, iar acum am 55-56, niciodata n-am avut mai mult de 60 de kile. Mentionez ca am trecut printr-o perioada de stres cu facultatea. Nu inteleg de ce la eco nu s-a vazut acest chist hemoragic...ma nelinisteste. Acum o sa merg cu rezultatul la urolog si cu analize pe care mi le-a dat. Vreau sa ma faceti sa inteleg, chist hemoragic= benign, nu ? La rmn a scris fara adenopatii in ambele segmente, adica abdominal si pelvis si fara lichid...Astept un raspuns, sper sa nu fie vorba de un cancer al veziculei seminale sau a mai stiu eu ce din zona organelor genitale externe. Mentionez ca am dureri de spate, am facut o radiografie a coloanei lombare si mi-a dat diagnostic de discreta scolioza si lombalizare S1, amprente discale ale platourilor inferioare vertebre L4, L5 si superior L5, posibil pozitional lombalgic la scolioza. Durerile se accentueaza cand stau mult timp jos sa merg mult timp. Am si dureri care merg pe fese, insa nu stiu ce sunt cu durerile lombare pentru ca dupa si cum scrie la rmn, pietre la rinichi nu am...ma doare mai ales in zona lombara dreapta dimineata cand ma trezesc si respir. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns