Rosu la faţă | Forumul Medical ROmedic

Rosu la faţă

13-08-2014
cartof
Nu este medic/terapeut
cartof
Salut!
Sa incep cu inceputul.
Acum am 16 ani cand eram mic stiu ca eram alb la fata ma inroseam doar cand aveam emotii sau depuneam prea mare efort, dar in rest eram alb, am si foarte multe fotografii care demonstreaza. In schimb de vreo 2 ani mai exact de la vreo 14 ani a inceput problema asta cu 'tot timpul rosu la fata'. Ce pot sa zic tot timpul sunt rosu la fata, dar cand ma enervez, am emotii (cu totate ca nu arat si singurul lucru care ma da de gol este ca ma inrosesc mai rau fara sa ma gandesc la treaba asta) depun un efort cat de mic (exemplu cosesc 2 min si gata sunt rosu aprins si transpir tot; am dat acest ex. pt. ca stau la tara), sau pur si simplu stau si ma uit la ceva ma inrosesc tot. In fine mai exact pe fata sunt alb in zona gurii la barbie pe nas am o linie alba si pe partea de sus a fruntii in rest este rosu.Pe gat sunt rosu (nu tot timpul) dar in zona marului lui adam sunt alb orice as face. Iar pe piept la efort pe partea de sus ma inrosesc tot chiar ii si un fel de vanat...Nu stiu ce sa ma fac amu-s 2 ani ma mai albeam chiar daca ma inroseam des dar acum nu ma mai albesc deloc. Transpir foarte repede chiar si cand stau si tot timpul sunt cald la fata si rosu mereu iar la efort, plictiseala, emotii, caldura, frig ma inrosesc mai rau. De cand eram mic foarte rar ma mai impungea umpic la inima si nu puteam sa-mi trag aer 1-2 min. Apoi acum vreo 2 ani nu stiu ce sa intamplat ca dintr-o data in timo ce stateam linistit am ametit, mi-a fost rau (fara senzatii de voma) si din rosu ce eram am albit tot apoi mi-am pierdut vederea pt. vreo 30-40 secunde.
Deci ce ziceti ce pot avea ?
Precizez ca fac sala de cateva luni si dupa ce fac exercitiile la piept de exemplu, simt ca inima imi palpiteaza (ceva de genu poate nu m-am exprimat bn, dar nu ma inteapa). Sa merg la un medic cardiliog? sa-mi fac analizele ? Sa iau medicamente de anxietate ? Totus am doar 16 ani...(chiar si acum cand scriu simt ca transpir si de rosu ce sa mai zic...) Apropo am doar vreo 75 de kg si 1.82 deci conditia fizica nu poate favoriza roseata.
Imi puteti spune va rog ce pot avea si cum as putea scapa de aceasta problema ?
Va rog mult sunt foarte disperat si suparat...
4 comentarii
0
13-08-2014, ora 08:27
cartof
Nu este medic/terapeut
cartof
Precizez ca atunci cand ma ating pe zona unde sunt rosu fie piept, fie gat, fie fata, se albeste pentru o secunda...
0
13-08-2014, ora 09:16
Dr. Diana Enachescu
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Diana Enachescu
Conform descrierii este posibil sa fie o afectiunea care se numeste urticarie colinergica. Aceste tip de urticarie se manifesta printr-o alergie la diferiti factori fizici precum căldură şi/sau transpiraţie sau frigul. Pentru diagnostic si tratament corespunzator trebuie sa consultati un medic alergolog sau dermatolog.
0
13-08-2014, ora 09:31
cartof
Nu este medic/terapeut
cartof
Dar de ce tot timpul sunt rosu la fata? Asta nu inteleg...
0
17-08-2014, ora 21:38
cartof
Nu este medic/terapeut
cartof
Hei nu ma ajuta nimeni ? un sfat cv ??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici