ruptura de ligament incrucisat anterior

09-11-2015
Cristian Donici
Nu este medic/terapeut
Cristian Donici
Ma numesc Donici Cristian am 23 de ani, sunt un tip sportiv joc frecvent fotbal si tot ce include sportul dar acum 2 luni am resimtit ceva dureri la genunchiul drept fiind la munca cand s.a intamplat asta nu am bagat de seama si am continuat sa muncesc pana durerile au fost insuportabile.
Acum mai bine de o luna am facut un RMN din care reiese 'ruptura de ligament incrucisat anterior'mi.sa zis sa fac 10 sedinte de kinioterapie, ceea ce am si facut, dar apoi mi s.a zis sa ma duc la un medic ortoped pt a incerca altceva deoarece nu dadeam randament la kinioterapie.Apoi am fost trimis sa fac fizioterapie prin laser si ultrasunete, mai exact 10 sedinte dupa care am continuat tratamentul cu 'fleximobil'dar in zadar nimic nu s.a schimbat.Acum sunt in lipsa de idei nu stiu ce sa fac in continuare.orice sfat este bine primit de aceea am nevoie de ajutor.
Multumesc
2 comentarii
0
11-11-2015, ora 20:58
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar trebui un consult clinic la un ortoped foarte bun in chirurgia si ligamentoplastia genunchiului. daca si examenul clinic confirma instabilitatea genunchiului atunci sunt 2 posibilitati
operatie sau nu
daca sunteti o persoana activa atunci la 23 de ani deobicei se recomanda operatia pentru inlocuirea ligamentului rupt
0
24-11-2015, ora 16:24
Dr. Mihai Gavrila
Identitate neconfirmată
Dr. Mihai Gavrila
Buna ziua,
In interiorul articulatiei genunchiului sunt doua ligamente cu dipozitie perpendiculara unul pe celalalt, de unde si demunirea de ligamente incrucisate. Rolul lor este de a asigura stabilitatea interna a genunchiului. Ligamentul incrucisat anterior impiedica miscarea anterioara exagerata a tibiei fata de femur (osul coapsei), iar cel posterior miscarea posterioara a tibiei fata de femur. Ligamentul incrucisat anterior (LIA) este de doua ori mai subtire decat cel posterior si mai expus traumatismelor, de aceea este mai frecvent rupt decat cel posterior.

Dumneavoastra aveti ruptura de LIA. Fiind tanar si activ este recomandata o operatie prin care se reface acest ligament, operatie numita ligamentoplastie. In absenta acestei interventii genunchiul va fi instabil, adica tibia va avea tendinta sa se miste exagerat de mult in fata. Pe langa disconfortul produs de instabilitate (senzatia de scapare pe care o resimtiti uneori) se intampla un fenomen mult mai grav: distrugerea cartilajului articular. Acesta este "un portelan biologic" care captuseste capetele osoase si care ne este dat odata la nastere. Dupa ce este distrus nu mai poate fi refacut corespunzator.

Scopul ligamentoplastiei este de a reface stabilitatea genunchiului si de a preveni distrugerea cartilajului articular.
Daca doriti informatii suplimentare privitoare la aceasta procedura contactati-ma si va pot da detalii suplimentare.

Cu stima,
Dr. Mihai Gavrila chirurg umar si cot
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul