schimbare voce baieti

31-01-2008
zaraza
Nu este medic/terapeut
zaraza
Buna ziua,
Am un baiat de 12 ani aflat sub tratament cu hormon biosintetic de crestere de zece ani. In ultima perioada - o luna si jumatate - i-au crescut testiculele, parul pubian, axial si chiar penisul. Ce ma ingrijoreaza este faptul ca de o luna are vocea foarte joasa si ragusita. Stiu ca baietii au o perioada cand li se schimba vocea, insa nu stiu cat dureaza. Am facut tratament prescris de medicul de familie pentru laringita cu Augmentin, Eurespal si Tantum verde insa raguseala a ramas. In orasul nostru nu este medic ORL si inca nu am facut nici un consult. Saptamana viitoare facem o programare la Cluj. Ar putea cineva sa-mi raspunda cat dureaza asa zisa schimbare a vocii si concret in ce consta ea ?
4 comentarii
0
31-01-2008, ora 00:00
BogdanC
Nu este medic/terapeut
BogdanC
Stimata doamna,
in cazul in care vorbim despre o schimbare fiziologica a vocii, aceasta poate sa dureze 2-3 ani, si e insotita de reguseli, "scapari" ale vocii (momente in care tanarul Dvs vorbeste subtire, alternat cu sunete groase).
Daca vorbim despre tratamentul care i-a fost recomandat, e necesar sa consultati ori medicul care i l-a prescris, ori un endocrinolog. Augmentinul si Tantum verde sunt foarte bune in infectii ale cailor respiratorii, insa tind sa cred ca raguseala de care Dvs amintiti are o alta cauza.
Consultul ramane singura modalitate de-a afla.
0
15-02-2008, ora 00:00
zaraza
Nu este medic/terapeut
zaraza
Multumesc pentru raspuns. Am facut consult ORL la Interservisan Cluj si mi s-a garantat ca nu e decat schimbarea vocii specifica baietilor. Avand in vedere ca baiatul face tratament cu hormon biosintetic de crestere ( pentru deficit de STH ) pubertatea s-a declansat mai repede. Mi s-au recomandat niste exercitii pentru voce, insa e destul de greu fiindca in orasul nostru nu exista medic ORL.
0
11-08-2014, ora 17:39
facebook
Nu este medic/terapeut
facebook
Buna ziua ! Sunt baiat de 14 ani si am probleme cu vocea mea. Vocea mea a inceput sa se schimbe cam pe la 11 ani si de atunci pana in prezent unii oameni imi spun ca am voce pitigaiata, de fata etc. Am observat ca, cand sunt zgomote in jurul meu vocea mea nu se prea aude, si am mai observat ca mai am si un fel de a 2-a voce mai joasa si daca vorbesc cu vocea groasa simt ca obosesc. Cat dureaza pana se termina aceasta transformare a vocii ? si cand am si eu vocea normala, de adult sau cel putin asemanatoare, sau raman cu vociile astea ?
0
16-04-2018, ora 14:26
Bogdan7
Nu este medic/terapeut
Bogdan7
Salut ! Am 15 ani si am exact aceeași problemă ca tine si sunt curios in cat timp ti-a trecut si daca ai facut ceva pentru a remedia problema. Am fost si la Cluj la foniatrie la specialist si nu prea m-a ajutat. Sper ca vei mai răspunde după 4 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.