Schimbarea datei menstruatiei cu ajutorul pilulelor contraceptive

21-04-2013
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Am nevoie de un raspuns cu privire la o nelamurire pe care o am. In primul rand vreau sa precizez faptul ca iau pilule Logest de ceva timp. Am facut pauza de 1 luna(luna martie). In luna apilie cand mi-a venit menstruatia pe data de 2, am reinceput pilulele si maine termin folia. In mod normal urmatoarea menstruatie ar trebui sa-mi vina vineri si as vrea sa o aman cu 3 zile, adica sa-mi vina luni. Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta? Rog raspuns rapid (de la specialisti) pentru a sti marti cum procedez, daca va trebui sa continui cu pilulele cateva zile in plus. Va rog sa fiti foarte expliciti. Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
22-04-2013, ora 13:31
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu poti amana ciclul menstrual cu 3 zile.
Poti amana ciclul menstrual cu o luna nefacand pauza intre blistere, practic continui sa iei inca un blister de pilule si menstruatia iti va veni in pauza de 7 zile dupa cel de-al doilea blister.
0
22-04-2013, ora 20:35
Mihaela_26
Nu este medic/terapeut
Mihaela_26
Stiu ca se poate sari peste un cilcu menstrual nefacand pauza intre blistere. Dar nu vreau lucrul acesta. Pur si simplu vreau sa schimb data, sa nu mai vina vinerea (in weekend), ci sa vina lunea de exemplu. Si in prospect scrie foarte clar ca se poate schimba data menstruatiei doar ca exemplul este dat pt a veni menstruatia mai devreme, nu mai tarziu asa cum am scris eu mai sus. Am citit si faptul ca se poate lua inca 3 pilule in plus din alt blister, apoi se va face pauza de 7 zile si se va continua cu un nou blister. Cel inceput ramane de rezerva.Iar menstruatia va veni cu 3 zile intarziere si aceea va ramane data cand va veni mereu. Doar ca am nevoie de sfatul unui medic sa ma asigur de lucrul acesta si sa stiu daca am nevoie de protectie suplimentara. Mai insist cu un raspuns. Alte pareri? Va rog. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Planificarea familială - de ce să o iei în calcul
  • Cum alegi o metodă contraceptivă?
  • Contraceptive combinate (COC)
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  •