Schizofrenie paranoida - spuneti-mi va rog, ce sa fac?

15-10-2011
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Buna seara,

am diagnosticul de schizofrenie paranoida si acum fac tratament cu rispolept consta de 37, 5 mg -o injectie la 2 saptamani si torendo pastile de 2 mg -o pastila si jumatate in fiecare seara plus depakine chrono de 500 mg dimineata si seara cate o pastila. Inainte eram numai pe injectie dar acum, de vreo luna iau si pastile. Mai am de luat dar nu stiu, acum ma simt rau. Plang, nimic nu-mi convine, stau si ma gandesc la lucruri absurde - de genul- daca vecinul imi vrea raul? Uneori simt ca nu am scapare, ca tot raul care mi se intampla e din cauza vecinului, ca el si gesturile pe care le face este singurul vinovat de ceea ce mi se intampla.Gesturile pe care le face sunt minore bineinteles, un om normal nici nu ar observa dar eu le interpretez, ma gandesc la rau tot timpul. Starile prin care trec sunt total neplacute, nu doresc la nimeni asa ceva. Ce as putea face? Simt ca nici doctorul nu ma mai poate ajuta, va rog dati-mi un sfat !


Multumesc.
15 comentarii
0
15-10-2011, ora 21:43
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
parerea mea ca TU esti sanatoasa...din moment ce esti constienta de toate cele scrise si, mai ales ca REALIZEZI CA NU-I VINA ACELUI VECIN.
O parere:
era f. grav daca, tu NU realizai acest lucru...adica, daca tu sustii in continuare sus si tare ca acel vecin iti vrea raul, ca-ti zice..ca se uita...
.DAR nu,
tu esti constienta de acest lucru...ASTA E DE BINE...

desigur ca, NU trebuie sa intrerupi tratamentul, DAR,
ma gandesc ca, NEAPARAT
cateva sedinte la un psiholog sau/si psihiatru...discutii cu..
intrebare;
- ai prieteni?
- te vezi cu ei, va vizitati?
-stai DOAR la calculator?..sau f. mult la calculator?
- si care-i problema daca plangi? poate asa te..'eliberazi' de starile astea, neplacute...

Raspunde si mai vb.
Sanatate si toate cele bune,
0
15-10-2011, ora 22:45
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Salut !

Cand ai atat de multe topicuri deschise si tratament pompat cu sarguinta ani la rand, mintea ta s-a invatat sa gandeasca intr-un anumit mod: e boala PE VIATA, este GENETICA. Mai ales cand vad ca ai 36 de ani si esti tot singura. Deja contactul cu realitatea este oarecum pierdut.
Astfel nu prea mai ai sanse gasesti adevarul decat daca asculti o singura sursa sau (mai putin probabil) dintr-o situatie de viata care te-ar putea lumina. Cine ar putea fi acea sursa ? Un om ? Psihiatrul tau, un popa sau o ruda apropiata ?

Parerea mea este ca ai nevoie sa cauti oameni care au reusit sa depaseasca situatii similare cu a ta si sa-i asculti ca si cum Dumnezeu ti-ar vorbi prin ei, indiferent cum ar incerca sa te induca altii in eroare prin ignoranta lor.
Poti sa lasi un id de messenger pe privat daca vrei sa mai discutam.
0
16-10-2011, ora 06:03
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Sebesuldejos, nu am prieteni si nu ma vizitez cu ei, stau la calculator, nu foarte mult dar stau, eu nu consider asta o problema. Desi poate este. Pe mine ma deranjeaza faptul ca am facut o obsesie cu acest vecin, ma uit (constient) spre casa lui sa vad daca a facut cutare gest sau cutare gest. si nu mai pot, am obosit.Eu asta consider ca e problema mea. Nu stiu daca prietenii ar putea schimba obsesiile mele. In capul meu lucrurile se petrec independent de vointa mea, eu incerc din rasputeri sa lupt cu gandurile acestea si nu reusesc.
0
16-10-2011, ora 14:11
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Cu oricine ai vorbi, nu renunţa la medicamente decât cu acordul medicului. E bine că ştii că nu e în regulă să ai aceste gânduri, dar bine nu înseamnă că e şi normal. Dacă tu sub tratament te lupţi cu gânduri pe care nu vrei să le ai imaginează-ţi ce s-ar putea întâmpla dacă ai renunţa la tratament. Ar fi foarte bine dacă ai avea parte de sprijinul unui psihoterapeut cu multă experienţă, cu care să vorbeşti. Tocmai pentru că nu ai cui expune temerile tale de la început, permiţându-le altora să te liniştească şi să te convingă că nu ai de ce să te temi, face ca frica să pună stăpânire pe tine din ce în ce mai mult.

Nu lua totul atât de personal. Vecinul acela al tău pun pariu că nici nu se gândeşte la tine în timpul zilei, având şi el problemele sale, aşa cum nici tu nu te gândeşti la vecinul de la 5 case distanţă sau la un coleg din clasa a III-a. Deci ori de câte ori astfel de gânduri se nasc în tine, ţine cont de acest fapt: aşa cum tu nu te gândeşti la oricine altcineva, exceptându-l pe el, tot aşa şi el nu se gândeşte să-ţi facă rău, pentru că probabil nu se gândeşte la tine deloc.
0
16-10-2011, ora 15:55
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pt. maya
.ar mai fi o varianta.despre care inca NU ai scris:
intrebare:
- l-ai cunoscut vreodata -fata in fata - sau vorband pe acel vecin?
- ai avut ceva discutii contradictorii cu el?
- te-a certat cand erai pe strada (copil fiind)...sau te-a parat parintilor?...sau te-a barfit vecinilor?
DE CE intreb?
- pt. ca, NU inteleg DE CE...DOAR acel vecin?

scrie si mai vb, bine?
O zi de dumineca, frumoasa sa ai.
0
17-10-2011, ora 17:16
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Okto, multumesc de raspuns, am sa tin cont de sfatul tau, ai perfecta dreptate. Sebesul de jos, iti las un mesaj in privat.

Multumesc la toti pentru raspuns.
0
15-11-2011, ora 18:31
AdrianP
Nu este medic/terapeut
AdrianP
Schizofrenia paranoida este o boala care cu tratament poate fi tinuta sub control.
Parerea mea este ca medicul ar trebui sa stie daca nu i-ai spus deja, de impresiile pe care ti le face vecinul.
In cazul meu cel putin medicamentul cel mai puternic si cu rezultate foarte bune a fost zayprexa (acum am ajuns la alte medicamente.
Estimarile specialistilor spun ca in maxim 10 ani, va exista tratament pentru vindecarea schizofreniei.
Multa sanatate!
0
27-11-2011, ora 18:06
maya 12
Nu este medic/terapeut
maya 12
Multumesc Adrian ! Doctorului i-am spus de multa vreme de aceste stari, problema e ca nu reusim sa deosebim realitatea de ganduri. Fiindca mai sunt si unele lucruri reale, e vorba de relatia cu vecinul. Ar fi bine sa se gaseasca medicamentul pentru vindecarea schizofreniei, sa dea Domnul !! si tie iti urez multa sanatate !!
0
29-11-2011, ora 15:14
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Cine v-a pacalit pe voi ca se va scoate un medicament care sa vindece schizofrenia? =))
0
29-11-2011, ora 18:56
firutza
Nu este medic/terapeut
firutza
Daniel D
Cum iti merge?ceva noutati? ce tratament urmezi acum?
0
30-11-2011, ora 00:28
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Tot serdolect + depakine iau 12 mg de serd si 300 de depakine. Noutatile sunt ca ma doare peste tot. In zona rinichiului drept, in zona inimii, ficat uneori. Mental ma simt bine in schimb, relativ vorbind. Ma chinui sa invat si eu cate ceva poate imi vor folosi in viata, cu asta imi petrec eu timpul. Sanatate!
0
30-11-2011, ora 18:24
AdrianP
Nu este medic/terapeut
AdrianP
http://www.schizophrenia.com/New/sz.news.120103.htm

"NAMI Sees Cure for Schizophrenia as Possible in 10 Years
October 23, 2003"

"NAMI takes seriously the statement of Dr. Thomas Insel, director of the National Institute for Mental Health (NIMH), that with the right investments, scientists are within reach of finding a cure for schizophrenia in the next ten years, " said NAMI national executive director Richard C. Birkel, PhD. "The critical challenge is to set the right priorities for research investments and to insist that the clinical research enterprise translates readily into real world practice. In the long run these investments will mean both lives and money saved."

Era vorba de 10 ani in 2003.
2003+10=2013
Si daca nu ar fi fost alocate fondurile respective, cred ca max 5 ani peste 2013 sunt suficienti, pentru a gasi solutia.
0
30-11-2011, ora 23:38
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
In acel articol prezentat este inclus cuvintul POSIBIL, ceea ce poate insemna orice:maine, peste 100 de ani sau niciodata.Si cancerul in continu are o solutie, , in curind va fi vindecat, , ..., , nu s-au alocat fonduri suficiente, , etc, asta nu inseamna ca nu sunt destui oameni care au depasit aceasta afectiune.Dar la drept vorbind atita cantitate nemasurabila de medicamente de pe planeta aferente acestor afectiuni, sa fie lasate sa expire?.Va doresc sa fie realizat medicamentul vindecator macar in 2013.
0
03-12-2011, ora 16:21
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Prietene astea sunt prostii. 10 ani e un numar cam prea rotund. Asta inseamna ca nici ei nu stiu nimic cu precizie. Au dat si ei o stire ca sa fie data. Acum vii tu si mai arunci o cifra rotunda ca si ei. E clar ca si tu stii la fel de multe ca si ei, sau ei ar sti la fel de multe ca si tine - cred ca suna mai bine asa. Daca ar fi spus in schimb - preconizam ca in jur de 7 - 8 ani se va gasi solutia, parca mai multa incredere ar fi acordat. Asa, e foarte clar ca cercetarile astea nu sunt pe nici un drum.

Am vazut un doctor la emisiunea lui Mandruta -" Nimic important" cum a scos un aparat ce se monta in interiorul organismului pentru a se solutiona problema dializei. Nu gasi omul nicaieri fonduri pentru a-si pune in aplicare solutia, desi era brevetata, deoarece companiile producatoare de medicamente nu vroiau sa isi piarda malaiul. E evident pentru toata lumea lucrul acesta.
0
03-12-2011, ora 16:24
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Nu ma intelege gresit, sunt si eu schizofrenic, insa sunt sceptic in privinta asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: