scoala de soferi si schizofrenia
Am fost sa dau testele psihologice pentru scoala de soferi si le am luat fara probleme dar un domn de acolo mi a spus ca o sa mostenesc schizofrenia de la mama si bineinteles ca eu sunt diagnosticata doar cu depresie nu cu schizofrenie. Acum dupa ce mi a spus asta parca mi a luat tot cheful. Cei cu depresie nu pot conduce sau cum? Stiu ca sunt multi depresivi care conduc fara probleme si in plus nu stiu cine se credea ala sa imi spuna ca o sa mostenesc nu e obligatoriu sa mostenesc. Cunosc pe cineva care are un tata bolnav de schizofrenie si nu a mostenit boala.
2 comentarii
Asa este, daca parintii au avut o anumita boala, nu este obligatoriu sa o avem si noi. Daca putem sau nu sa desfasuram o anumita activitate cu o anumita boala, asta va decide medicul care da avizul.
Daca parintii au avut o boala psihica (indiferent care) eu recomand sa faceti cateva sedinte de psihoterapie, cu atat mai mult daca sunt simptome ale depresiei in prezent. Aceste sedinte vor ajuta la o mai buna intelegere a trecutului si vor dezvolta abilitati de a face mai bine fata prezentului.
Sanatate multa si numai bine!
Daca parintii au avut o boala psihica (indiferent care) eu recomand sa faceti cateva sedinte de psihoterapie, cu atat mai mult daca sunt simptome ale depresiei in prezent. Aceste sedinte vor ajuta la o mai buna intelegere a trecutului si vor dezvolta abilitati de a face mai bine fata prezentului.
Sanatate multa si numai bine!
Bună ziua!
De obicei tratamentul pentru depresie duce la diminuarea reflexelor și pe perioada cât îl luați nu este recomandat să conduceți.
Dar cu medicație și cu psihoterapie simptomele depresive dispar în timp, nu înseamnă că veți avea depresie toată viața.
Cât despre bolile părinților, pot fi moștenite sau nu. Nu-i obligatoriu să faceți o anumită tulburare. Nu vă mai temeți, pentru că tot gândindu-vă la o anumită problemă, vă puteți induce anumite comportamente.
Psihoterapia vă poate ajuta să vă descoperiți cu adevărat, să vă puteți gestiona scopurile, să vă modificați nivelul de gândire și percepție în așa fel încât să nu vă mai afecteze situațiile întâlnite, să vă activați resursele aflate în stare latentă, astfel încât să depășiți momentele dificile.
De obicei tratamentul pentru depresie duce la diminuarea reflexelor și pe perioada cât îl luați nu este recomandat să conduceți.
Dar cu medicație și cu psihoterapie simptomele depresive dispar în timp, nu înseamnă că veți avea depresie toată viața.
Cât despre bolile părinților, pot fi moștenite sau nu. Nu-i obligatoriu să faceți o anumită tulburare. Nu vă mai temeți, pentru că tot gândindu-vă la o anumită problemă, vă puteți induce anumite comportamente.
Psihoterapia vă poate ajuta să vă descoperiți cu adevărat, să vă puteți gestiona scopurile, să vă modificați nivelul de gândire și percepție în așa fel încât să nu vă mai afecteze situațiile întâlnite, să vă activați resursele aflate în stare latentă, astfel încât să depășiți momentele dificile.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Caut psihiatru, Prahova, Bucuresti, care stie ce este tulburarea disforica premenstruala.
- 0Prioritate pentru sanatate
- 6Halucinatii auditive si deziluzii
- 5Metode de diagnostic boli psihice
- 14Cum sa las fumatul?
- 11Doborâtă de boala psihică
- 0Depresie
- 3Depresie
- 4Cum as putea sa o ajut ?
- 0Pentru cei cu pensie gradul 3