secretie permanenta din nas inspre gat

15-10-2009
ovidiu2412
Nu este medic/terapeut
ovidiu2412
Buna seara,

Am o problema mai veche pe care nici acum nu am reusit sa o rezolv.Inca din copilarie am avut probleme in gat.La 19 ani mi s-au scos amigdalele si mi s-a spus ca n-am polipi(nu cunosc termenii medicali-scuze) si deci nu trebuie scosi.De asemenea nu am nici sinuzita.Mi-am facut extrudate faringiene, rmn in zona capului-sinusuri, nsa problemele au persistat.Despre ce e vorba concret:Mai ales in timpul noptii, dar si al zilei undeva in spatele nasului se formeaza o secretie care curge in gat.Am senzatia de a expectora mereu si ca atare gatul e mai tot timpul iritat.De ceva vreme insa am o durere constanta in partea stanga a gatului langa "marul lui Adam".Mie teama ca nu cumva de la atata fortat de a expectora sa-mi fi "ranit" cumva laringe, faringe sau ce o mai fi pe acolo.La cate prostii se aud in ziua de azi mie mi-e cam frica sa nu fi degenerat treaba in ceva mai grav.Am fost la mai multi medici care fie mi-au spus sa nu mai mananc condimentat, acidulat, etc, fie sa-mi schimb periuta de dinti mai des, fie chiar unul dintre ei ca boala mea n-are vindecare-ca e o excrescenta undeva in partea de spate-sus a nasului si aia produce secretia respectiva.Problema e ca secretia vine in gat si din fortarea continua de a expectora mi-am facut gatul varza.Va rog f. mult daca ma puteti indruma undeva unde pot face si o endoscopie in gat sa vad ce e cu gatul in primul rand si apoi daca e vreun tratament prin care sa pot elimina si cauza-respectiv secretia care se produce in partea din spate sus a nasului si care curge in gat.
Va multumesc anticipat pt. orice sfat si informatii utile.Sunt cam disperat pt.ca durerea din gat e din ce in ce mai suparatoare.
12 comentarii
0
15-10-2009, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Pentru investigatii trebue sa te internezi in Clinica Universitara ORL.
ca si tratament de durata o sa te ajute foarte mult sa.ti cumperi un aparat de aerosoli cu care sa faci tratament la domiciliu. In forma de aerosoli..medicatiea patrunde in toate sinusurile nazale si are un efect benefic asupra mucoasei respiratorii !
0
15-10-2009, ora 21:51
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna Ovidiu,

cunosc multi cu problema ta. Nu prea este vindecabila. Cel putin eu nu stiu ca ar fi usor. Si eu incerc sa descopar cum se poate vindeca asa ceva Provine de la o colonie de patogeni de care nu e usor de scapat si care produc aceasta secretie. Medicina alopata nu are cum sa o vindece si suprimearea acestei secretii poate duce la boli grave, la cap. Nu este bine sa o opresti si nici macar sa incerci.

Poate fi numai ameliorata iesirea secretiei cu ajutorul homeopatiei sau al unui remediu naturist, incearca mai bine asa. Dar si acolo ai sansa sa-ti fie oprita scurgerea fortat si sa faci probleme altundeva.
Pt. gatul tau varza insa homeopatia te poate ajuta. Consulta un medic homeopat.
0
19-10-2009, ora 10:01
ovidiu2412
Nu este medic/terapeut
ovidiu2412
Va multumesc pt. raspunsuri, desi din cate inteleg o vindecare scurta si totala nu prea e posibila.Intrebarea e cat mai rezista gatul, chiar daca as recurge la tratamente homeopatice si naturiste?Ultimul medic la care am fost si caruia i-am spus ca am problema asta de 20 de ani mi-a zis ca n-are vindecare si o sa o mai am 20 de ani si de acum incolo.Acum nu stiu daca a fost un raspuns linistitor sau, dimpotriva, dupa inca 20 de ani, sau nici atat, poate aparea, din cauza iritarii permanente si a secretiei care vine tot timpul peste, un cancer.Nu vreau sa par nici ipohondru nici paranoic dar nu mai stiu ce sa mai cred dupa cum evolueaza lucrurile si dupa incidenta din ce in ce mai mare inclusiv a cancerelor care apar in gat.
0
01-06-2013, ora 13:55
cmghostbuster
Nu este medic/terapeut
cmghostbuster
si eu am problema ta. exact la fel..daca vezi mailul da-mi un msj privat sau oricine care are aceeasi problema
0
01-06-2013, ora 14:00
cmghostbuster
Nu este medic/terapeut
cmghostbuster
scarface scrie-mi si mie un msj privat pentru ca nu merge sa iti vad profilul
0
01-05-2015, ora 09:53
Romica S
Nu este medic/terapeut
Romica S
Am şi eu aceeaşi problema de 4 luni acea secreţie în spatele amigdalitelor, sunt solist vocal şi am nevoie de un gat sănătos... Am făcut CT (tomograf) la sinusuri şi am o deviaţie de sept şi ceva cornete după cum am înţeles dar nu sunt chiar grave de operat. Am senzaţia acea de iritare, de acid în gat şi răgusesc f repede... Repet sunt solist am o grămadă de nunţi anul asta şi as vrea sa ma ajute cineva sa îmi spună mai concret dacă prin operaţia de deviaţie şi a acelor cornete care exista ar rezolva aceasta secreţie din nas. Tratamente am luat de 4 luni de zile şi şi degeaba... Acum am un tratament cu :acc600 mg, vitamina A forte, Naldorex, Clarinase, Biorinil spray şi inhalant. Rog pe cineva în domeniu sa îmi dea un răspuns în legătură cu operaţia ca în tratament nu prea mai am încredere. Mulţumesc din suflet!
0
03-05-2015, ora 21:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
parerea personala
o sa ajute mult mai mult la gat si voce
daca renunti in totalitate la toate fructele citrice, la toate sucurile cu acid, la mancarea cu otet si lamaie.. de dorit pentr toata viata..sau cel putin cat doresti sa mai folosesti vocea.
indicat un trataent naturist pentru digestie
un tratament corect local cu aerosoli, inhalatii, gargara si spreiuri pentru faringe
Cat despre nas.. numai un medic care vede nasul se pronunta daca e cazul de operatie sau nu
0
17-03-2017, ora 03:54
ady ardelean
Nu este medic/terapeut
ady ardelean
Romica ai mai rezolvat ceva cu problema din gat? Am aceeasi problema din 2009 si ma omoara! Permanent simt un lichid cum curge din nas in gat! Nu mai pot dormi noptile sj ma ustura gatul de atata dres! Nasul nu se infunda niciodata, dar simt un mucus care i-mi inunda gatul tot timpul! Poate sa-mi spuna cineva vreun remediu?
0
12-11-2017, ora 20:15
anavi
Nu este medic/terapeut
anavi
Buna seara,
Si eu ma confrunt cu aceeasi situatie de multi ani, aproximativ 17. Mi s-au generalizat aceste simptome la 2-3 ani dupa casatorie. Sotul meu are aceasta afectiune din copilarie precum si toata familia sa: parintii si sora.
Trag concluzia ca este vorba de o infectie cu niste agenti foarte rezistenti.
De a lungul timpului am facut exudat faringian, atat eu cat si sotul dar nu am identificat ceva.
De asemenea, am facut diverse tratamente cu antibiotic, atat pentru gat si pentru alte diverse afectiuni dar nu a existat nici o modificare in ceea ce priveste secretiile.
Si pe noi ne deranjeaza foarte mult, se irita zona gatului foarte tare, ragusim.
Sotul meu chiar are afectata o coarda vocala si oboseste din cauza respiratiei anormale in perioadele de acutizare. El a fost la medic si a primit tratament cu dexametazona precum si medicamente pentru reflux gastroesofagian. Dar pentru cauza, respectiv pentru secretii, nu a primit tratament.
Intrebarea mea ar fi: Ce analize sa facem pentru a putea identifica despre ce infectie este vorba?
0
23-11-2017, ora 00:25
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
trebuie mers la un dr orl ist pt aceasta secretie..si eu am, nu tot timpul , si am.tendinta de a mi drege vocea, dar nu expectorez nimic..m.am si operat de deviatie cornete, dar dgb, mai rau e dupa interventie...uneori am observat k mi a intrat si in reflex sa fac din gat asa..am.imcercat sa ma controlez si parca imi e mai ok, knd se infunda nasul nu reusesc sa ma abtin..ce m.a ajutat p mn f mult este Vitamina C cu echinaceea de supt, faceti o cura sa vedeti diferenta
0
12-02-2020, ora 23:41
Simmona21
Nu este medic/terapeut
Simmona21
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema de aproximativ 3 luni.Daca aveti solutii sau recomandari pentru ca este extrem de neplacut.Multumesc!
0
05-05-2020, ora 11:03
Mirili
Nu este medic/terapeut
Mirili
Buna ziua! Cum ati rezolvat? Si eu am aceasta problema de 2 luni !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.