senzatia de limba arsa

07-08-2014
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
de 2 ani am o senzatie de limba arsa.Exudatul faringian (repetat de 2 ori) a iesit negativ, dar la sfatul medicului orl-ist am urmat o luna de zile tratament cu Flucoric si badijonari cu un preparat cu nistatina fara nici un remediu.
La sfatul altui medic orl am urmat un tratament naturist pentru cresterea imunitatii, dar fara rezultat.
Analizele -hemoleocograma si ecograf abdominal sunt bine.
Mentionez ca limba este usor incarcata, gustul a fost alterat cam in proportie de 20%, senzatia de gust acru, uneori chiar si metalic.Nu este o senzatie de usturime foarte puternica, dar indeajuns sa-mi afecteze viata mea si a celor din jurul meu.
Am un serviciu stresant, consum cafea si sunt fumatoare.
38 comentarii 12 Înainte ›
0
07-08-2014, ora 08:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am mai scris de multe ori pe forum..
1 limba este Oglinda tractului digestiv
2 problema mai grava este la stomac.. intestine..si ce este pe limba este doar un mic simptom care trebuei sa te avertizeze ca faci anumite greseli in alimentatie
0
07-02-2015, ora 14:46
redscorpion
Nu este medic/terapeut
redscorpion
Buna Zuzo.Aceleasi simptome le am si eu de un an si doresc sa stiu daca ti-ai rezolvat problema intre timp si cum? Astept sa comunicam.
0
13-07-2015, ora 01:00
marian geo
Nu este medic/terapeut
marian geo
Spuneti_mi si mie daca ati rezolvat cv cu limba si sensibilitatea pe limba
ms frumos
0
15-10-2015, ora 21:54
aanamariaaa
Nu este medic/terapeut
aanamariaaa
Buna, am un gust aamr de vreo 3 zile si ma doare in partea stanga sum coaste. Avetio un diagnostic, tratament?
0
17-10-2015, ora 03:53
bitta1
Nu este medic/terapeut
bitta1
Buna, ma bucur ca am dat peste acest site, deoarece de mai bine de un an si jumatate sufar cu ceeva ceea ce nici un medic( stomatology, specialist ORL sau medici de PG -Generalisti) de aici nu a stiut sa ma ajute. Am facut tot felul de analize de sange, de alerie, radiologii. nimic. De peste 3 ani locuiesc in Nooua Zeelanda si din pacate nu am nici un fel de raspuns de la specialist sau doctorii de aici cu privire la ceea ce ma doare.
Am sub limba (glandele salivare) umflate si simtomul este ca si cand as avea o greutate ca o piatra sub limba. Si mai stresant este cand din cand in cand pe mijlocul acestor glande salivare existao vena care cand se umfla nu pot nici sa vorbesc. este inspaimantator., Simptomul inainte de a se umla vena pe mijloc au fost ca niste fulgere ascutite la maxilarul drept spre limba. Senzatia de multe ori a limbii este ca de limba arsa, adica sensibila, dar problema este cea sub limba, umflatura, usturime, incordare. De cele mai multe ori nici nu pot vorbi, e ca si când mi-ar obosi limba si simt umflatura de dedesupt. in poza este când si vena din mijloc e umflata. In general glandele sunt atat de umflate ca ustura. Incerc sa ameleorez cu antiimflamatoare ca Nurofen, Advil sau Ibuprofen.doar ca nu ajuta :(. Tare m-as bucura ca cineva sa studieze cazul meu si sa pot avea un raspuns prin care sa pot trata situatia si sa revin la normal. Mentionez ca nu consum alcool de nici un fel, nici cafea, sau sucuri artificiale. Nu fumez. Am o viata destul de echilibrata, poate un pic mi stresanta, dar. Oricum multumesc mult de tot ca cititi acest mesaj. Postez poza cu umflatura.
0
18-10-2015, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
regimunea apartine chirurgiei maxilo-faciale
poate fi calculi salivari pe canal sau doar inflamatie ( sialoadenita)
initial Excluzi complet din alimentatie toate fructele citrice, acre, verzi
nu folosesti sosuri cu otet..s.a acre
clatesti gura cu apa de gura dupa fiecre masa
poate e cazul de consult la gastrologie
0
19-10-2015, ora 05:12
bitta1
Nu este medic/terapeut
bitta1
Multumesc mult pt sfat. Am sa incerc sa elimin pt o vreme fructele citrice (kivi, portocala, si lamaia) acestea sunt cele pe care de obicei le cconsum.Nu consum sosuri si nimic cu otet. Am avut consultatie la stomatological si ORL si mi-au spus ca nu am calculi. Va rog daca ati putea sa ma sfatuiti ce fel de control(analize) gastro sa cer? Ma spale pe dinti cel putin 2 ori pe zi si folosesc si APA de gura. Din punctul meu de vedere (dar nu sunt medic), as crede ca ar putea fi ceva neurologic, pt ca daca e un pic mai frig s-au sunt mai stresata, se accentueaza mai mult, si ma simt obosita tot timpul. si am doar 44 de ani. Specialistul ORL mia spus ca sufar de - temporomandobular joint dysfunction... Si ca nu am calculi la palpare. Mi-a facut analize si pt -anti Ro and anti LA ca sa excluda sindromul Sjogren's. Cam asta ar fi din punctul medicilor de aici situatia, dar nimic pt sub limba. Apreciez ori ce sfat s-au remarca. Multumesc si astept raspunsul d-voastra. Cu mult respect, Violeta
0
19-10-2015, ora 20:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la gastro se facinvestgatii gen, tranzit baritat esofagian sau endoscopi gastrica
pentru a exclude refluxul gastro-esofagian sau gastrita hiperacida
dar cu siguranta fructele citrice sunt cauza acelor probleme
in rest nici stomatologii, nici ORL.. nu au comptenta aici
numai medicii de la chirurgie maxilo-faciala
0
19-10-2015, ora 23:10
bitta1
Nu este medic/terapeut
bitta1
Multumesc mult pt sfatul si ajutorul dat. Doamne ajuta. :)
0
07-05-2017, ora 23:18
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
Au trecut aproape sapte ani de cand am acea senzatie de arsura la limba, si problema mea a ramas la fel ca la-nceput.Mai mult s-a agravat in sensul ca senzatia de limba arsa(oparita)a ramas cam la fel, dar limba se incarca foarte mult dimineata.Dupa somn limba este foarte incarcata iar senzatia de usturime este accentuata.Dupa periaj si curatares limbii se diminueaza atat stratul alb de pe limba cat si usturimea.In toti anii acestia am umblat pe la digeriti medici (orl, interne, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie), analize peste analize, ca sa mi se spuna cs totul este in regula.Ma trimit de la orl la gastro si invers...Medicul de la orl spune ca aspectul limbii nu este modificat, ca nu este candida(asta tinand cont si de analizele facute-cred ca am facut 10 teste de candida si rezultatul a fost de fiecare data negativ)iar medicul de la gastroenterologie spune ca nu tine de ei atata timp cat eu nu acuz arsuri si pe esofag sau la nivelul tractului digestiv.Mentionez ca testul pentru pillory este negativ si senzatia mea de limba si gura oparita este numai la acest nivel, nu si pe tractul digestiv. Va rog, ma poate ajuta cineva cu ceva?
0
09-05-2017, ora 20:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. mergi la contagioase si faci teste pentru Paraziti intestinali
2. scrie la ce alimente ai renuntat in totalitate
ce consumi ca si mancare zilnica, ce consumi seara la cina si dupa cina
0
15-07-2017, ora 19:03
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
In primul rand, va multumesc mult domnule doctor !Nu ma asteptam sa mai raspunda cineva! ...Vreau sa va spun ca mananc in general ponderat, daca fac exces nu ma simt bine.Ma balonez si am un disconfort abdominal, precum si senzatia de somn.Am observat ca o masa mai bogata imi accentueaza aceasta senzatie de arsura a limbii. Nu am facut coproparazitarul, o sa fac si aceasta analiza, dar increderea ca aceasta senzatie v-a disparea vreodata s-a dus.Trebuie sa ma obisnuiesc cu ea, desi este un disconfort care iti afecteaza in mod vădit viata.Acum, dupa atatia ani, m-am obisnuit cu aceasta senzatie. Nici nu mai stiu cum ar trebui sa fie normal. Am renuntat la tutun pentru trei luni dar daca am vazut ca nu dispare, "de nervi " m-am apucat din nou.Gustul intepator al tutunului ca si al gumei de mestecat parca imi diminueaza senzatia de arsura.As vrea insa sa va spun ca la sfatul unei doamne doctor am luat neuromultivita si dupa doua zile senzatia era diminuata si limba incepuse sa se curate.Dar minunea nu a durat nici trei zile Limba s-a incarcat la fel si aceeasi senzatie, desi eu am facut cura de 10 zile timp de trei luni. Dar am citit ca nu este bine sa iei nici prea multe vitamine din grupa B. Asa ca am renuntat si la ele. Nu stiu ce ar trbui sa fac! O sa iau in considerare sfatul dvs. si o sa fac si un coproparazitar.Si daca nu iese nimic ce as mai putea face decat sa traiesc asa?
0
16-07-2017, ora 18:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
era vital pentru tine sa faci Colonoscopie
si sa renunti in totalitate la Lactate, dulciuri, mancare cu otet, lamaie
si multe alimente, fructe dupa care simti disconfortul si balonarea
organismultau NU digera corect alimentele.. poate trebuiea ajutat cu enzime.. tratament naturist pentru digestie
oarecum e clar ca acolo e problema si greselile din farfurie
0
19-07-2017, ora 22:01
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
Va multumesc frumos domnule doctor pentru grija pe care o aratati fata de noi toti!...
Am inceput de azi sa iau enzime digestive (tratrament naturist de la SECOM) O pastila pe zi.Credeti ca ar mai trebui sa iau ceva in aceasta perioada? Cat timp ar trbui sa iau aceste enzime?
O sa incerc sa nu mai mananc in graba si sa mestec mai bine alimentele!
0
30-11-2017, ora 17:04
charmella
Nu este medic/terapeut
charmella
zuzo, am si eu aceasi problema ca si tine. Ai reusit sa scapi in cele din urma de aceste usturimi?
0
01-12-2017, ora 10:45
zuzo
Nu este medic/terapeut
zuzo
Din pacate, nu!...Tu ce medici ai consulat?
0
05-12-2017, ora 09:10
charmella
Nu este medic/terapeut
charmella
Doar medici ORL care spun ca nu am nimic.Si eu am ajuns sa cred ca nu voi mai scapa de aceasta usturime vreodata.Din ce am citit pe net, ar putea fi vorba despre glosodinia, o afectiune care poate avea cauze multiple, greu de indentificat si de tratat.:((( Ma simt foarte descurajata
0
05-12-2017, ora 22:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da?? eu cred ca e foarte simplu de indentificat
doar trebuei consult amanuntit la Gastrologie
si schibarea radicala a stilului alimentar
0
17-01-2018, ora 08:49
Ionel 16
Nu este medic/terapeut
Ionel 16
De un de zile am pe limba o senzatie de nod in git si limba de culoare maroniu inchis, aspra de la jumate in-spre git, am facut mai multe controale si nu mia gasit nimic, mi sa dat sa iau vitamine si clatiri cu bicarbonat de sodiu, dar nu au avut nici un efect.Va rog daca puteti sa ma ajutati cu vreun remediu pentru vindecare, multumesc o zi buna.
0
17-01-2018, ora 11:13
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
remediu pentru vindecare iti da medicul care stie ce problema ai
faci investiagtii serioase la gastrologie
acolo e posibila cauza
0
17-01-2018, ora 15:59
Ionel 16
Nu este medic/terapeut
Ionel 16
Va multumesc mult Dl Doctor, deci numai cind voi reveni in tara daca voi putea face ceva...eu acum sint plecat din tara si ma gindeam ca poate exista un remediu care mar putea ajuta aici...
0
17-01-2018, ora 20:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acolo, cauta magazine naturiste si eu ceaiuri pentr digestie
uleiuri pentru gat si stomac sau spreiuri cu uleiuri pentru gat
1 NU mai consumi deloc Acidulate, citrice, mancare cu sosuri acre, otet, lamai
2 seara nu se consuma dupa cina..nici fructe si nici dulciuri
3 daca simti usturimi in gat. cauta un preparat Antiacid... maalox, gaviscon si folosesti la nevoie
0
18-01-2018, ora 21:11
Ionel 16
Nu este medic/terapeut
Ionel 16
Multumesc mult Dl.Doctor
0
17-08-2018, ora 12:12
Ams1221
Nu este medic/terapeut
Ams1221
Buna ziua, am și eu o problema, sa spun asemănătoare cu cele de ssus, intr un timp observasem ca nu mai por înghiți absolut nimic, nici propria saliva, aveam senzația de usturime, limba foarte roșii și cu mici iritații pe ea. am fost la ORL, m a trimis la gastro și apoi iar ORL.. nimeni nu mi a dat un răspuns clar..
In urma altei probleme de sănătate, am fost internata la spitalul universitar din București (din cauza unei trompe înfundate) acolo mi se administra aproape seara de seara, fier, și Antibioticele pt trompa(era o infecție acolo). Când am ieșit din spital, după o săptămâna am observat ca limba mea era perfecta... fără nimic in plus pe ea și gâtul foarte Ok.
De câteva zile îmi simt iar limba aspra, și undeva albicioasă dimineața iar după ce ma spăl pe Dinți se înroșește...doamna de la gastro din spital m a întrebat de candidă, eu i am răspuns ca nu știu cum se manifesta și dacă as avea așa ceva pentru ca nu făcusem niciun test, nu știu ce mi au administrat acolo dar a fost super
După ce am fost externată, țin sa Menționez ca nici nu mâncam înainte sa fiu internata, aveam 43kg.. iar după ce am ieșit mi am mai revenit, la modul ca acum am in jur de 48, va rog sa îmi recomandați ceva, ma simt foarte ciudat deoarece se văd papilele gustative de pe luna puțin inflamate sa spun așa și probabil de aici asprirea limbii..
va mulțumesc !
0
05-10-2018, ora 19:42
gabi_961
Nu este medic/terapeut
gabi_961
Buna ziua.In luna iunie anul acesta mi s-a descoperit o tumora renala dreapta si mi s-a efectuat nefrectomie.Ulterior oncologul mi-a prescris ca medicatie Sutent.La o perioada scurta dupa inceperea tratamentului am inceput sa simt limba iritata si am constatat ca alimentele condimentate, sarate, acidulate si uscate intensifica iritarea.De asemenea tot ce e mentolat sau contine alcool irita ( am fost nevoit sa caut pasta de dinti nementolata iar solutiile bucale incercate care contin alcool ma ustura rau )
Aceeasi senzatie o am si pe partea interioara a buzelor.
Rugamintea mare e daca ma puteti ajuta cu un sfat sa ameliorez aceste senzatii neplacute.
Bineinteles ca am eliminat toate alimentele descrise mai sus ca iritante dar senzatia de gura arsa persista chiar si asa.
0
05-10-2018, ora 20:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 inaintea de administrarea a acelui medicament ei un redigest si mananci ceva usor
2 la 30 min dupa ce ai luam medicamentul folosesti un Gaviscon de supt
3 cand ai senzatia de usturime in gat..folosesti un Rennie de supt si 1 la culcare
4 faringele il hidratezi cu Faringo-sprey cate2 puf de mai multe ori pe zi...
0
25-10-2018, ora 22:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
S-a vindecat cineva pina acum de sindromul gurii care arde?
Ma confrunt si eu cu el de 9 luni.
Pentru senzatia de buze care ma ard folosesc crema de galbenele cu rezultate imediate.
Tin regimul.
Mai exista Gel cu salvie si propolis de la Tis Farmaceutic, la plafar, 6 lei. E bun dar nu pot folosi la infinit.
0
04-03-2019, ora 01:01
marian85
Nu este medic/terapeut
marian85
Cum pot scapa de afte si usturime, iritatiea limbii. De mai bine de un am ma confrunt cu problema asta. Inainte faceam afete doar pe interiorul buzelor dar cateva episoade pe an, dar acuma fac peste tot in gura si in plus mi se irita si limba si am senzatia de usturime ai arsura. Nu stiu ce sa mai fac. Cand se termina si se vindeca incep altele si tot aşa. Au aparut sa apara dupa ce mi-am facut un test si aveam peste limita virusul Pirolis. Am luat tratament cu antibiotice si la scurta vreme m.a prins gripa. Am continuat antibioticele pana mi.a trecut raceala. La scurt timp au inceput sa apara aftele tot mai mult si mai des si binenteles si arsura de limba si iritatie. Am luat tot felu pentru afte dar fara nici o solutie. Imi trece din intensitatea lor si a dureri doar cand iau vitamine de cresterea imunitatii de la Secom Ultima Imunitate. Am luat cateva cuti pana acuma dar mi.e frica sa iau la nesfarsit. Nici nu stiu ce sa mai fac. Va rog poate ma ajutati cu un sfat ce analize sa iminfac sai cum sa scap de aceasta problema.
0
04-03-2019, ora 07:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
toate problemele din cavitatea bucala..au legatura cu problemele de pe tractul digestiv
Limba este Oglinda tractului digestiv..este si o schema pe internet cu zonele de proiectie a organelor interne
Investigatiile se fac la gastrologie..cu endoscopii, colonoscopii..
dar cel mai importat..este Regimul alimentar foarte corect ales...
exista alimente care nu trebuie consumate niciodata in viata
0
04-03-2019, ora 10:46
marian85
Nu este medic/terapeut
marian85
Multumesc d.l doctor. O sa imi fac o internara sa imi fac toate analizele. Tin sa prcizez ca am avut sau mai am gastrita.
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspectul limbii - element de diagnostic facil cu AI
  •