Sunt operat de 3 ani de hernie inghinala in ambele parti cu plasa, acum am probleme

30-03-2011
alex08
Nu este medic/terapeut
alex08
Sunt operat de 3 ani de hernie inghinala in ambele parti cu plasa. Chiar pe linia operatiei care are vre-o 10 cm in partea de jos a ei si pe stanga dar mai ales la partea dreapta a abdomenului este cite o afundatura de marimea unei lingurite care se simte la palpare foare bine. Este normal acest lucru sau nu. De ce e asa? Cind depun ceva efort mai intens (abdomene) incepe a ma durea operatia din dreapta chiar si o saptamana, este normal? Precizez ca cand m-am operat hernia nu era intr-o stare avasata doar ma durea in burta dar nu aveam careva umflaturi be abdomen sau intestin in scrot. Pot eu sa car greutati sau sa lucrez mai intens fara sa afectez operatia? Medicul care m-a operat mi-a spus ca pot sa fac exercitii si abdomene. Va multumesc anticipat.
6 comentarii
0
30-03-2011, ora 14:33
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Buna ziua,

Regiunea, "afundatura " pe care o desrieti se umfla cand faceti efort?
Pentru ca daca este asa atunci poate fi vorba de o hernie recidivata..

Daca este vorba de o hernie recidivata, caratul de greutati nu va face decat sa agraveze situatia.

Oricum trebuie sa va vada un chirurg..

Cu stima,

dr.Stefan Tuca -medic specialist chirurgie generala
0
30-03-2011, ora 16:09
alex08
Nu este medic/terapeut
alex08
Multumesc mult pentru raspuns. Acea "afundatura" nu se umfla la efort, am facut cu citeva zile in urma abdomene cu burta cam plina de mancare si cred ca am suprasolicitat musculatura abdomenului, acum ma doare zona operatiei, dar chiar si mai inainte cand starnutam, tuseam mai tare apare o durere de scurta durata ca o furnicatura, sa fie de la plasa? durerile aceste imi fac viata un cosmar.
0
30-03-2011, ora 16:18
alex08
Nu este medic/terapeut
alex08
dar este normala acea afundatura sau s-a intamplat ceva acolo?
0
30-03-2011, ora 16:43
alex08
Nu este medic/terapeut
alex08
Am verificat cu degetul orificiul canalului inghinal precum a facut-o doctorul care m-a operat, ambele sunt putin mai mari de 1cm patrat doar ca cel din parte dreapta unde ma doare este mai adinc si cind tusesc simt cum se contracta ca niste buze, cel din stinga ramane nemodificat cind tusesc, este ceva in neregula?
0
30-03-2011, ora 18:07
Dr. Tuca Stefan
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Tuca Stefan
Stimate domn,

Plasa pe care o aveti este fixata cu fire de sutura, de obicei neresorbabile.Orice efort fizic abdominal intens^pe care il faceti va actiona si pe musculatura si ligamentele din regiunea inghinala unde plasa se afla fixata.Astfel, in timpul efortului tensiunea in plasa si in firele cu care este fixata aceasta creste, iar regiunea inghinala fiind o regiune in care exista nervi si sensibilitate e poate normal sa mai aveti usoare dureri.
Nu stiu daca afundatura aceea de care vorbiti este normala sau nu, pentru asta ar trebui sa va consult, iar internetul nu poate inlocui acest lucru.Deci nu ma pot pronunta in legatura cu aceasta afundatura pana nu va vad..

Numai bine!

dr.Stefan Tuca
0
30-03-2011, ora 20:16
alex08
Nu este medic/terapeut
alex08
Multumesc inca o data pentru atentia pe care mi-o acordati. Acea afundatura se afla in partea de jos a taieturii langa inelul inghinal putin inspre sold(se margineste cu soldul), are o lungime de 3-4 cm dea lungul taieturii, seamana cu o rapa(rau) care este foarte sesizabila la palpare iar vizual se priveste ca o suprafata plata pe un fon care in situatia de dinaintea operatiei era circumferic
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști hernia inghinală și cum evaluezi gravitatea ei
  •