senzatie de presiune in ureche

02-05-2013
dragosef
Nu este medic/terapeut
dragosef
Buna ziua...m-ati putea 'lumina' cumva in problema cu care ma confrunt de cateva zile?
Acum circa o sapt. un doctor mi-a inlaturat dopurile de ceara din urechi, insa am ramas cu un 'tziuit'permanent in urechea stanga si o senzatie de 'infundare' a acesteia.
Am mers la un alt doctor, care, dupa consult mi-a spus ca am o oarece acumulare de lichid (apa) si pentru a preveni o eventuala otita, mi-a prescris nurofen, 3/zi, clarinas, 2/zi si niste picaturi in urechea cu pricina, adica 2 pic. de betadina de 3 ori si inca ceva, nu mai stiu. Nu am leziuni ale timpanului sau alte afectiuni. Am facut si o audiograma si rezultatul a fost bun...
La finele tratamentului, mi-a disparut senzatia de infundare, insa am ramas cu acel 'tziuit', pe care-l sesizez doar in mediu de liniste si o alta senzatie dar de presiune in interiorul urechii, care se diminueaza dupa ce iau un nurofen.
Totusi, mi-ati putea spune daca ati mai intalnit cazuri asemanatoare si cam care ar fi perioada de refacere totala a urechii, adica disparitia senzatiilor respective.
Va multumesc tare mult!
3 comentarii
0
02-05-2013, ora 22:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tiuitul in ureche poate fi din 2 motive
1. cauze locale/ timpan, ureche medie/ si pe forum gasesti cu se incalzeste urechea, cum se face masaj, de ce tre sa mesteci guma si sa umfli baloane
2 cauze circulatorii cu dereglarea circulatiei cerebrale...
aici se impun cu totul alte investigatii
0
06-05-2013, ora 23:33
dragosef
Nu este medic/terapeut
dragosef
Multumesc frumos...!:)
0
08-06-2013, ora 09:03
rusevsergiu
Nu este medic/terapeut
rusevsergiu
bună ziua! am fost la mare şi după scăldat mi s/a înfundat urechea dreaptă, probabil am dop de ceară. Nu am introdus beţişoare de şters în ureche şi nici nu am făcut altceva nimic. Deja a doua zi urechea rămîne înfundată. Dacă nu am să o expun la apă şi nu am să/i fac nimic, urechea poate să se disfunde de la sine? în cît timp? pot să/i administrez careva soluţii pentru ca să accelerez acest proces de desfundare desinestătătoare fără ca să mă prezint la medic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: