Seroxat ptr anxietate

13-12-2018
Happy25
Nu este medic/terapeut
Happy25
Buna! Am fost diagnosticata cu episod depresiv-anxios și mi s-a prescris următorul tratament:

Seroxat 20 mg: 0 0 1 (1/2 tableta primele 7 zile)
Spitomin 5 mg: 1 1 1
Bromazepam 1, 5 mg: 1 0 1
Magnosun: 0 1 0

Ce părere aveți de tratament? Recunosc ca mi-e f frica sa il încep, sa nu cumva sa devin o legumă, sa ma desensibilizeze sau sa-mi accentueze anxietatea. Principala mea problemă e anxietatea (fobie socială, ipohondrie, teama de situații noi etc.) Am următoarele simptome: instabilitate în picioare/ amețeală mai accentuată în momentele stresante, oboseala aproape permanenta, puls crescut, jena la nivelul pieptului, gura uscată. Dacă aveți experiențe cu această schemă de tratament, va rog sa-mi spuneti. Sau daca imi puteti recomanda si alte produse (naturiste etc) care m-ar putea ajuta in problema mea, v-as fi mai mult decat recunoscatoare. Multumesc!
4 comentarii
1
14-12-2018, ora 09:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice reacție se discută cu psihiatrul, pentru că nu reacționează toată lumea la fel la un medicament. Ce poate face bine unuia, altuia îi poate face rău.
Rezultate mai rapide se obțin combinând medicația cu psihoterapia cognitiv-comportamentală.
1
14-12-2018, ora 14:28
Dr. Delia Mihalache
Psihiatrie, BRASOV
Dr. Delia Mihalache
Draga Happy25, schema de tratament recomandata de medicul tau este conforma cu protocoalele in vigoare pentru afectiunea de care suferi. Intentia medicului nu este de a-ti face rau sau de a te transforma intr-o "leguma". Sigur, pot sa apara efecte adverse, mai ales la initierea tratamentului, pana cand organismul tau se acomodeaza cu medicamentele. De asemenea, tratamentul psihiatric este unul de incarcare, adica, dureaza o perioada de aprox 3-4 saptamani pana cand concentratia medicamentelor in sange atinge pragul terapeutic si deci incep sa se observe efectele pozitive ale acestora. Greseala pe care o fac marea majoritate a pacientilor, din pacate din cauza lipsei de informare din partea medicului lor curant, este ca renunta la tratament inainte ca acesta sa aiba timp sa produca efectele pozitive pentru care a fost prescris. Daca "problema ta principala este anxietatea" atunci primul pas catre rezolvarea ei este curajul de a incerca ceva nou. Succes!
2
14-12-2018, ora 15:34
Happy25
Nu este medic/terapeut
Happy25
Multumesc mult!
1
17-12-2018, ora 14:02
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De fapt aceasta teama de efectele tratamentului este tot un simptom al anxietatii.
Aceasta duce la un paradox de tipul: " imi este teama de boala dar imi este teama si de tratarea bolii"...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: