Sex in ultima zi de menstruatie (imi curgea o foarte mica cantitate)

08-09-2010
anaoprea
Nu este medic/terapeut
anaoprea
am 18 ani iar in urma cu o saptamana mi am incpeut viata sexuala.mai exaCt, pe 31 august.eu pe 28 august am avut menstruatie, iar pe 31[cand a avut loc evenimentul] eram, practic in ultima zi de menstruatie, numai k nu imi curgea sange foarte mult.o cantitate foarte mica, aproape nesesizabila.primul contact sexual l-am avut cu prezervativ, el a ejaculat in prezervativ.pana aici nu am intmapinat probleme...numai ca apoi a mai urmat si partea a doua a partidei de sex cu un alt prezervativ bineinteles.numai ca..surpriza!prezervativul s a rupt la un moment dat fara ca el sa ejaculeze.deci eracurat.eu sunt foarte speriata pentru ca am citit tot felul de articole despre asa-zisa picatura a placerii care am inteles ca poate duce la o sarcina.trebuie sa mentionez ca actul sexual atat cat a fost prezervativul rupt nu cred ca a durat mai mult de 1 minut pentru ca noi verificam foarte des.oricum, duoa ce a ejaculat prima data s a spalat, dar tot mi frica din cauza acelui lichid preejaculator.
la 18 ani o sarcina ptr mine ar fi o tragedie.nu regret ca mi am inceput viata sexuala.regret doar ca s a rupt prezervativul ala exact prima data.cand ar fi trebuit sa fie frumos, iar eu d o sapt stau intr un stress continuu.abia daca mai pot dormi noaptea.de atunci nu am mai facut sex deloc.au mai fost mici jocuri in care el mi a atins zonele intime cu penisul fara sa fi ejaculat...dar iar mi e frica sa nu patesc ceva din cauza acelui lichid al lui, pentru ca desi nu a existat penetrare cu penisul, el a introdus degetele dupa ce ne am jucat.stiu ca e oarecum derutant ce spun pentru ca nu mi gasesc cuvintele portrivite intotdeauna..dar am incercat sa va spun in mare ce s a intamplat.va rog sa ma credeti ca mi-e foarte frica!de o sapt stau si ma gandsc daca sunt sau nu insarcinata si mi-e rusine cu mine.toti zic ca poti ramane insarcinata foarte repede de la acel lichid.imi pare rau ca in loc sa ma bucur, acum stau cu frica ca nu cumva sa fiu insarcinata.in viata mea nu m am simtit atat de stresata.sper sa ma intelegeti!
astept raspunsuL dlui doctor MIHNEA DRAGOMIR.MULTUMESC ANTICIPAT!
7 comentarii
0
08-09-2010, ora 16:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Folositi prezervative Durex pentru ca sunt cele mai bune.

2. Lichidul preejaculator contine spermatozoizi?

Prostata este locul unde se amesteca fluidele din compozitia spermei chiar inainte ca aceasta sa fie ejaculata. Intre ejaculari, spermatozoizii asteapta pe traseul ductelor spermatice si in epididim iar lichidele ce compun sperma sunt depozitate in prostata si veziculele seminale. Drumul parcurs de sperma spre iesire este compus din canalul ejaculator (un tub aflat in interiorul prostatei si care se varsa in uretra) si uretra.

Dupa o ejaculare, pe acest traseu raman spermatozoizi. O parte din ei poate fi spalata odata cu eliminarea urinei. Totusi e estimat ca pe traseul canalului ejaculator pot ramane cantonati spermatozoizi viabili pana la 2 zile dupa o ejaculare. Acestia pot fi preluati de lichidul prespermatic care se secreta foarte aproape de acest loc.

Asa cum e produs, lichidul prespermatic nu contine spermatozoizi dar ii poate prelua din vecinatate. Distanta mai mare de 2 zile de la ultima ejaculare si fluxurile repetate de urina scad pana la zero acest risc. Uneori nu se gasesc deloc spermatozoizi in lichidul prespermatic si uneori, daca sunt prezenti, sunt neviabili.

Alteori acest lichid contine spermatozoizi viabili in principal datorita timpului scurt trecut intre ejaculari. Deci in mod accidental, lichidul prespermatic poate provoca aparitia sarcinii.

3. Dupa minim 2-3 saptamani de la ziua in care banuiti ca e posibil sa fiti insarcinata, faceti un test de sarcina. E foarte ieftin. Sub 10 lei.

4. Indiferent de "metoda calendarului", stiu cazuri concrete de doamne care au ramas insarcinate chiar in zilele menstruatiei. Dar nu se recomanda contactul sexual in aceste zile. Asa ca atentie !
0
08-09-2010, ora 22:13
anaoprea
Nu este medic/terapeut
anaoprea
toata teoria asta credeti-ma ca o stiu pe de rost.am citti articolul din care ati preluat acest fragment de n ori.nu asta vreau.vreau parere unui specialist...strict pe cazul meu.eu nu sunt doctor.urmeaza sa fiu.mai am de invatat.de-asta am nevoie acum de un doctor!oricum, astept raspunsul domnului Dragomir.Multumesc mult!
0
09-09-2010, ora 04:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnisoara Ana,

Sunteti la inceput de drum in viata din acest punct de vedere. Nu va imaginati ca specialistii sunt Dumnezeu si va pot oferi din ce ati scris pe mail o certitudine. Aceea daca sunteti insarcinata sau nu.

In principiu eu zic ca nu. Conform metodei calendarului. Dar stiti prea bine, ( si aici e exceptional ca va informati, va felicit !) si aceasta metoda are mari grade de eroare.

Eu zic sa stati linistita, ca o alta stare nu v-ar folosi oricum la nimic si peste o saptamana doua faceti testul ca sa rasuflati cu adevarat usurata.

Atentie mare si cu jocurile, informati-va cu seriozitate asupra starii de sanatate a partenerului, cate relatii a mai avut... Sunt tot felul de boli cu transmitere sexuala (BTS) care la ei nu se manifesta de multe ori dar care femeilor le pot aduce prejudicii mari pe viata !

Multa pace si liniste sufleteasca va doresc. Si stati calma. Ganditi-va ca o sa fie bine.
0
09-09-2010, ora 11:48
anaoprea
Nu este medic/terapeut
anaoprea
Va multumesc pentur bunatatea cu care imi vorbiti.Nu am postat cu nicio rautate comentariul meu.As vrea doar parere unui specialist.Ca asape forumuri, am intrat pe o gramada.Toti imi spun ca nu am ce sa patesc, dar tot sunt ingrijorata.
Sunt constienta de tot ceea ce am facut cu prietenul meu.Nu am facut nimic din obligatie sau din curiozitate.Am facut o pentru ca am vrut sa o fac, numai ca asta a fost ghinionul nostru.De asta imi pare asa rau.Singurul nostru risc ar fi apariatia unei sarcini.De boli nu se pune problema.Am facut analize amandoi.Si eu am mai avut relatii, i el, doar ca eu nu am intretinut relatii sexuale cu nimeni pana la el.El a mai avut contacte sexuale neprotejate si cu alte fete, si din cauza asta am si facut analize.Credeti ma, o sarcina acum ar fi o tragedie pentru noi.Suntem in clasa a 12a si nu stiu cum m as descurca in cazul unui avort.Cum as face rost de bani, cum le as spune parintilor mei...Sunt multe aspecte.
Oricum, va multumesc pentru sfaturile date.O sa tin seama de ele.Chiar si asa, astept si parerea domnului Dragomir.
Multumesc!
0
09-09-2010, ora 12:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Ana,

Sunt foarte multe boli cu transmitere sexuala. Pentru unele nici nu exista teste in special in cazul barbatilor la care unele nu se manifesta, deci nici nu stiti cand, cum si de la cine va puteti infecta.

Pentru curiozitatea dumneavoastra dati search pe Google si uitati-va doar la pozele referitoare la sifilis, hpv, candida, trichomonas, gonoree, blenoragie, sifilis, herpes genital, chlamydia, diverse tipuri de hepatite... si altele.

Daca vreun doctor a zis ca i-a facut prietenului dumneavoastra toate analizele, v-a pacalit. Pe viitor sa fiti mult mai atenta vizavi nu numai de sarcina cat si in prevenirea acestor boli.

Consecintele sunt mari, foarte costisitoare si pe termen lung. Pentru ca platiti cu sanatatea dumneavoastra increderea pe care i-o acordati partenerului. Si nu va mai lasati pacalita asa ushor de baietii sanatosi. Ca e posibil ca nici ei sa nu stie ce au. Pentru ca repet, la majoritatea nu se manifesta. Se manifesta mai mult la femei.

Prezervativul obligatoriu ! V-o spun din experienta persoanelor pe care le cunosc si care sufera f mult pentru momente din acestea de... slabiciune.
0
11-09-2010, ora 11:58
anaoprea
Nu este medic/terapeut
anaoprea
Inca mai astept raspunsul dumneavoastra!!!!multumesc
0
20-08-2020, ora 03:54
Baha
Nu este medic/terapeut
Baha
Buna ziua pe data de 15 iulie am avut mestruatie aa durat 7 zile si acu pe data de 13 august am planuit sa facem un copil dar pe 15 trebue sase inceapa mestruatiea nu sa inceput si 2zile aveam dureri de burta si in prag in dreapta si stinga si pe 16 ;17 am avut eara relatie nu neam protejat simi curge un lichid subtire pot sa fiu insarcinata varog ajutatima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mit: Nu poți rămâne însărcinată în timpul menstruației
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •