Simptomele unei depresii?

15-06-2020
ionwxl
Nu este medic/terapeut
ionwxl
Buna ziua!As vrea foarte mult sa aud parerea unui specialist, pentru ca situatia cu COVID19 nu imi permite sa pot vizita un medic.Am acum 18 ani, si ei bine, de vreo 3 ani ma confrunt cu urmatoarele simptome:
- Tristete in marea parte a timpului.
- Nu ma pot entuziasma cu adevarat de nimic, ci doar ma prefac.
- Sensibilitate crescuta.De exemplu, un film trist poate sa ma faca uneori chiar sa plang, chiar daca stiu ca e doar un film si nu e real.
- Tulburari de somn(adorm greu, cosmaruri, vise ciudate)
- Imaginea foarte rea despre sine.
- Stima scazuta de sine.
- Am impresia ca nu ma asteapta nimic bun in viitor si ca totul va fi mai rau.
- In rarele momente cand sunt fericit, am impresia ca ceva e neinregula cu mine si ca fericirea aceasta nu e normala.
Cei din familie mi-au spus mai de mult ca e ceva specific varstei si ca va trece, dar cu timpul vad ca e doar mai rau.In ultima perioada de timp am devenit si mai sensibil si deja am inceput a pierde interesul pentru multe activitati care imi placeau inainte.Nu am avut niciodata ganduri de suicid, pentru ca incerc mereu sa ma bucur de viata si sa ma multumesc cu ceea ce am, si nu am avut niciodata crize sau atacuri de panica.Multi zic ca ar fi greu de crezut ca sa ai depresie la aceasta varsta.Am de toate, si familie buna, si prieteni, am avut o copilarie linistita, dar chiar si asa nu ma simt bine pe plan psihic.Uneori mai am momente cand sunt fericiti, dar adesea se intampla ca in cateva ore sa revina din nou starea pe care o am mereu.In ultimul timp incep sa ma intreb daca nu cumva ar fi aceasta o depresie?
3 comentarii
1
15-06-2020, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti simptome de depresie. Mergeti la un psiholog si daca nu va trece doar cu psihoterapie, luati si un antidepresiv de la psihiatru. O sa aveti rezultate in 2-4 saptamani.
2
15-06-2020, ora 21:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Din descriere, sunt simptome ale depresiei, dar un diagnostic sigur se pune în cabinet, sau dacă nu puteți ajunge într-un cabinet, sunt și platforme de evaluare online:
Important este să aveți un diagnostic sigur ca să puteți începe imediat un tratament și psihoterapie.
2
18-06-2020, ora 12:11
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Simptomele descrise de dv fac parte din episodul depresiv ar fi indicat sa va adresaresati unui psiholog pt evaluare și unui medic psihiatru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul