Sinusita sfenoidala?

20-10-2008
zamcanu_cornelia
Nu este medic/terapeut
zamcanu_cornelia
Buna ziua,
ma numesc Alex si de mai multi ani am sinuzita.
Am facut radiografie din care reiese ca am sinuzita cronica.
Am fost la 3 medici ORL care s-au uitat pe radiografie si au confirmat, apoi mi-au bagat un cablu in nas ca sa se uite, mi-au spus ca nu mai am nimic si sa ma tratez cu spalaturi de apa+sare.
Ultimul medic ORL mi-a spus ca durerile de cap (desi declansate de curent de aer rece) sint datorate dintilor de minte. I-am scos pe toti patru, dar degeaba.
Problema este ca, cu timpul situatia s-a agravat si apa cu sare nu prea isi mai face efectul.
Simptomele sint: dureri la tample, durere intre ochi si sprancene (langa nas). Durerile sint constante, dar se accentueaza foarte mult daca sint expus si la cel mai mic curent, ajungand sa am chiar ameteli, si mi se umfla ganglioni la gat.
Din cate am citit as avea simptome de sinuzita sfenoidala (care, daca am inteles bine, nu este depistabila cu acel tub bagat in nas).
Deoarece am incercat tot felul de tratamente (spray-uri, inhalatii, apa+sare, etc.) ma gandeam ca nu mi-a mai ramas decat sa incerc cu o antibiograma si apoi antibiotice.
Dumneavoastra ce parere aveti?
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
03-11-2008, ora 01:35
aurel264
Nu este medic/terapeut
aurel264
cam aceleasi simtome am si eu, la mine e problema veche.Daca analizele sunt bune e posisibil sa ai o infectie locala care dau durerile si nevralgiile de care spuneai.O proba din nas (chiar doua) poate depista un eventual microb si poti lua antibiotic(dupa antibiograma), bineinteles la recomandarea medicului.Un RMN(raze tridimensionale cu rezolutie foarte buna)poate depista ceva, eventual sinuzita sfenoidala.Mergi si la alti doctori.sanatate.
0
03-11-2008, ora 01:36
aurel264
Nu este medic/terapeut
aurel264
de unde esti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: