Sinusuri - durere si amorteala a dintilor...

31-10-2009
andreea2401
Nu este medic/terapeut
andreea2401
Buna ziua. Sotul meu are o problema si chiar nu stim cum se poate trata sau ce anume provoaca simptomele pe care le are.
Dimineata si numai dimineata daca sufla nasul prea tare ii amorteste partea de sus (maxilarul superior) si numai partea dreapta de la dintele din fata pana la ultima masea, dar nu-i amorteste DELOC partea stanga nici macar dintele stang din fata, exact pana la jumate se opreste. La inceput e doar o amorteala usoara dar devine din ce in ce mai insuportabila senzatia, care eventual se transforma in durere, amorteala si durere. Poate dura de la jumatate de ora si pana la cel mult o ora, de la momentul suflararii nasului. "Desfundarea nasului", adica momentul cand ii trece e deseori acompaniata de un tiuit, niste sunete din zona sinusului, dar nu este o regula. Oricum, inainte sa-i treaca complet isi da seama ca urmeaza sa-i treaca datorita acestor sunete. In afara de asta toata ziua, daca ar sufla nasul, imediat ii va tiui. E deranjant de multe ori mai ales datorita celor din jur. Tiuitul e tot in aceeasi zona partea dreapta.Aceasta amorteala e similara cu o anestezie la medicul dentist. Prima oara a patit-o intr-o vara, acum 2 ani daca nu ma insel si de atunci si pana acum nu i-a trecut niciodata.
Daca ne puteti ajuta va rog mult sa ne raspundeti. La ORL am fost dar tratamentul pe care i l-a dat nu a dat roade, iar domnul dr i-a spus ca aceasta prb este de la sinusuri. Ne puteti ajuta?
1 comentarii
0
01-11-2009, ora 15:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. cred ca este o problema in sinusul maxilar( poate un chist care are legatura cu radacina unei masele pe acea parte! )
1. trebue sa faceti un consult la stomato.. cu o radiografie la radacina dintilor pe acea parte( poate sa fie un granulom)
2. o radiografie SAF.. unde o sa se vada ce este in acel sinus maxilar!
Adaugă un comentariu / răspuns