Sinuzita in sarcina

13-11-2018
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara, sunt insarcinata in sapt 38 si am racit in perioada aceasta a virozelor, cel mai probabil bronsita ( tuse cu expectoratie, harait in piept, transpiratii, temp f putin crescuta, nas infundat ).. dupa 3 sapt de remedii homeopate mi s-a prescris Amoxacilina si aerosol cu ventolin( consult pneumolog, fara radiogragie fiind insarcinata)..s-ar mai ameliora raceala, insa nasul imi este extrem de infundat, ambele nari, in primele 2 sapt nu era asa infundat, suflam galben, ulterior a inceput sa ma doara fruntea f rau pornind de la nas, abia mi-a trecut durerea temporar cu paracetamol..apoi cu cat este mai infundat, cu atat persista durerea de frunte ( sunt deja operata de deviatie/rinita de 2 ani..exista la mom respectiv si un chist sinuisal despre care dl dr a spus ca e prea mic, acum nu pot face radiografie saf)...dr gineco mi.a recomandat Olynth de copii...intr-adevar cand ma dau seara, pot sufla nasul si durerea de frunte se atenueaza mult..si mirosul e mult diminuat..ce remedii mai pot folosi acum pe final de sarcina ? numai cand ma gandesc la nastere in aceste conditii..am tot zis ca se remediaza situatia, dar raceala a progresat.
3 comentarii
0
14-11-2018, ora 12:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Quix.. si rinopanteina spreiuri..se pot folosii
0
16-11-2018, ora 23:52
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Va multumesc mult pt rasp dle dr! durerile de frunte au disparut, nu stiu daca dupa antibiotic sau ca imi dau cu Olynth dimineata si seara, dar nici gand sa se desfunde nasul sau sa-si revina la fel mirosul..acum secretiile sunt alb lipicioase de zici ca- mi stranguleaza nasul, iar uneori mai ies si de culoare galbena..tratamentul cu antibiotic l-am terminat azi, raceala abia s-a mai ameliorat...mentionez ca mi-am curatat zilnic nasul cu ser fiziologic..o sa intreb dr gineco si despre Rinopanteina..Inca nu-mi dau seama daca este tot de la rinita sau de la altcv, dar efectiv dupa raceala aceasta am ambele nari blocate complet, iar toata sarcina am fost chiar ok, rinita de sarcina nu s-a dezvoltat intr-atat sa ma deranjeze. Recomandati o radiografie dupa nastere sau fibroscopie? Va multumesc inca o data pt raspunsul prompt. O seara buna!
0
17-03-2019, ora 15:04
Maria_Daniela1982
Nu este medic/terapeut
Maria_Daniela1982
Bună,
Am fost și eu diagnosticată cu rinită de sarcină, am născut acum 1 lună și 1 săptămână și încă nu mi-a trecut. La mine se manifestă cu scurgeri permanente de mucus din nas în gât și rareori cu nas de înfundat. Mi s-a spus că după naștere, această rinită trece de la sine. Aș vrea să știu dacă la tine a trecut.
Mulțumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: sinuzita in sarcina