Sinuzita mai veche care recidiveaza foarte des

85 comentarii 1 23 Înainte ›
0
16-01-2010, ora 14:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la ORL.. in clinica.
este nevoie de internare!
0
02-02-2010, ora 16:53
radut
Nu este medic/terapeut
radut
Buna ziua, domnule doctor.Am si eu o problema...de cativa ani ma lupt cu o sinuzita pe care nimeni nu mi-o trateaza cum trebuie sau nu stiu ce sa mai spun...de fiecare data mi se da o sacosa de pastile(antibiotice aerius, voseptol, diverse spray-uri de nas) si eu tot am dureri de cap infernale.o data la 2 ani fac si o radiografie SAF...am fost si la dentist(am avut o problema cu un incisiv acum un an, m-am operat si acolo totul e bine)
Am fost si la medici naturisti.mi s-au administrat picaturi cu castraveti de mare timp de 6 luni(o data pe saptamana, apoi la doua saptamani) in perioada aceea nu am mai avut dureri ce-i drept...dar dupa 4 luni au revenit.
Este groaznic sa te doara capul de 5 ori pe saptamana si sa vezi ca pt o sinuzita(sau poate e mai mult) nimeni nu te baga serios in seama.Pe ultima radiografie pe care am facut-o mi s-au scris mai multe, dar nu le inteleg.
Credeti ca ma puteti ajuta?
Va multumesc mult
0
03-02-2010, ora 13:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
scanati radiografiile SAF.. si trimitetile pe mail
0
06-03-2010, ora 13:22
giuli
Nu este medic/terapeut
giuli
Buna ziua domnule doctor. Sotul meu are probleme cu respiratia-nasul infundat mai tot timpul, elimina cu greu secretiile nazale care au un aspect gelatinos.Mentionez ca eliminarea secretiilor o face doar cu ajutorul sprayurilor de nas gen- Olynth, Nassic, Bixtonim etc, care nu stiu cat sunt de sanatoase pe termen lung.Are aceasta problema de cativa ani si mai rau ii cauzeaza dureri de cap si nas infundat. In plus in ultimii 2, 3 ani i-a aparut si o halena destul de urata mai ales dimineata cand are in gura un gust si miros naplacute. Nu are probleme deosebite cu dantura, nu fumeaza (dar sta in mediu cu mult fum de tigara), a facut un detartraj si un periaj profesional. Uneori are impresia ca gustul neplacut ii vine din stomac. Va rog sa-mi spuneti parerea dumneavoastra referitor la aceste probleme si ce masuri ar putea lua. Va multumesc anticipat!
0
06-03-2010, ora 20:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa va atentionez.. ca folositul prelungit a spreiurilor nazale mentionate.. duce la Vazoconstrictie.. nu numai locala.. dar si la distanta.. mai cu seama Cerebrala.. fapt ce in timp o sa duca la dereglari de circulatie ( cefalee, pusee de tensiune.s.a)
Pentru nas.. initial trebue sa fie vazut de un medic ORL.. si daca este ceva de operat trebue sa o faca.. daca nu e nimic de operat vorbim despre tratamente.
Halena.. intradevar poate fi si dinn cauza ca respira pe gura si se usuca mucoasa faringelui.. dar poate fi si de la un reflux gastroesofagian( trebue sa faceti investigatii la Gastrologie )
0
12-04-2010, ora 20:21
thewasters
Nu este medic/terapeut
thewasters
pt domul doctor valeriu: v-am intrebat acum ceva timp de la ce ar putea veni un miros tare urat pe nas, odata cu respiratia, e un miros de sulf si mi-ati spus ceva de sinuzita. am fost la orl, am facut radiografie. un medic mi-a zis ca am sinuzita frontala altul mi-a zis ca nu am absolut nimic la sinusuri (pe aceeasi radiografie). am urmat si tratament dupa cum mi-a dat primul medic si la antibiotice doar se amelioreaza mirosul, dupa ce nu le mai iau e la fel. am facut si analize la stomac, nu am nimic, urmeaza sa mai fac unele la sange. intrebarea mea este, ce altceva poate da un miros asa de urat pe nas?
0
12-04-2010, ora 20:34
thewasters
Nu este medic/terapeut
thewasters
mai adaug ca nu racesc des, nici nu ma doare capul, nimic altceva.
0
21-07-2010, ora 15:21
luisa.se
Nu este medic/terapeut
luisa.se
Buna ziua.
Va rog daca se poate un raspuns urgent.
Dupa ani de probleme cu sinuzita, dureri de cap de notez zilele in calendar cand nu am, saptamana trecuta am facut o radiografie si rezultatul RG.SAF a fost acesta:
-opacifiere intensa, omogena a sinusurilor maxilare bilaterale
-opacifierea celulelor etmoidale anterioare stangi si anterioare, medii si posterioare de partea dreapta
-opacitate omogena care ocupa aparent integral fosa nazala dreapta
-opacifiere neomogena a sinusului frontal drept
Radiografia am facut-o in urma unui consult la spitatul Coltea, anterior mi s-a facut punctie frontala pe partea dreapta, nu a iesit puroi, a iesit un hematon ( din spusele doctoritei)
A durut ca naiba si nu cred ca mai am curajul sa ma duc si pt alte punctii.
Rugamintea mea daca imi puteti explica cat de grav e rezultatul si daca se poate face anestezie totala macar sa nu mai vad acele alea imense.
Maine dim. ma duc la spital sa vorbesc cu dosctorita insa e mereu grabita si parca nu ma multumesc raspunsurile.
Multumesc anticipat !
0
21-07-2010, ora 22:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
rezultatul este destul de grav..
tre sa mergeti la o clinica ORL.. sa va internati si sa va vaca investigatii endoscopice...
0
08-02-2011, ora 20:42
mundos
Nu este medic/terapeut
mundos
Buna seara! Am sinuzita de trei ani. A inceput, ca de abicei, dupa o raceala, m-am tratat corespunzator (antibiotice, ecografii, dintii erau sanatosi, in final am facut si punctie), am scapat cu mare greutate de prima iarna. Anul trecut a recidivat, mai grav, in urma unei tomografii mai multi doctori de specialitate au hotarat ca trebuie sa ma operez urgent (endoscopie). Acum este a treia iarna in care ma confrunt cu exact aceleasi probleme, ma simt mai rau ca niciodata (am facut si febra pentru prima data in viata mea), inca nu am fost la specialist, maine ma voi duce... insa, mi-ar placea sa aud si alta parere: dupa operatie, in ce fel mai poti trata o astfel de boala???!!!!
Multumesc, noapte buna!
0
09-09-2011, ora 21:50
laura.cretu
Nu este medic/terapeut
laura.cretu
buna ziua
din cauza durerilor repetate de cap, sotul meu a facut un examen IRM a carui rezultat a fost:
- modificari inflamatorii la nivelul sinusurilor etmoidale, sfenoidal si aspect de mastoidita importanta de partea stanga, in rest aspect IRM cerebral normal.
Tin sa precizez ca a consultat un doctor inainte de examinarea IRM si a urmat un tratament specific sinuzitei, antibioticul a fost fromilid uno 500 mg 1 / 24 ore timp de 7 zile.
Durerile de cap au mai trecut dar persista fapt care a urmat si examinarea IRM
Va rog sa ma indrumati ce trebuie sa mai fac.
multumesc
0
11-09-2011, ora 17:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
UN medic ORL.. din clinica ORL.. trebuie sa vada pacientul si filmul sau CD de la IRM
descrierea este facuta de un medic Radiolog si banuiesc ca este si o eroare de interpretare
( nu poate exista o " mastoidita iportanta ".. fara sa doara urechea sau sa supureze )
daca celelalte diagnostice sunt corecte ( etmoidita sau sfenoidita) atunci se impune internere in clinica ORL.. dotata cu tehnica de CHirurgie Endoscopica nazala
0
25-11-2011, ora 18:41
luciann30
Nu este medic/terapeut
luciann30
buna seara.aproximativ o luna in urma am fost la medic cu dureri puternice de cap, in zona ochilor si a fruntii.mi-a zis ca am sinuzita si mi-a prescris CEFUROXIM timp de 10 zile. acest tratament nu a avut mare efect si chiar a inceput sa ma doara capu lsi mai tare( moalele capului si ceafa) si urechile sa ma intepe in special cea stinga.astazi a inceput sa mi se umfle si gitul fara a avea febra sau secretii nazale.ce sfat imi puteti sa si la ce doctor sa ma indrept.multumesc anticipat
0
25-11-2011, ora 18:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. diagnosticul de sinuzita se pune corect numia de medicul ORL.. si numai dupa radiografie SAF sau CT
nu exista alta posibilitate de a vedea ce se face in sinus.
2 durerile de cap pot fi
de la probleme stomatologice
de la probleme cu tensiunea
de la probleme cu coloana cervicala
de la depunerile de grasimi sau calcificari pe vase
de la probleme oftalmioce
de l;a probleme gastrice
0
28-01-2012, ora 11:19
BMarius
Nu este medic/terapeut
BMarius
buna ziua am si eu o problema, oare sa fie vorba de o sinuzta, acum 2 ani am fost operatla un dinte in partea dreapta se facuse un chist acolo, acum am racit in prima zi am fost la farmacie si mi sa zis ca e posibil sa fac conjuctivita din cauza ca ochii se rosise mult , am luat tratament pentru raceala dar acum am o problema si mai grava oarecum de la masea de la dintele operat nici nu stiu de unde vine dar am o durere in partea dreapta a fetei si acum ma doare si ochiul parca din interior, mai ales cand fac miscari, plus ca imi curge si nasul un fel de lichid verde galben urat mirositor, , eu vreau a va intreb si pe voi oare sa fie vorba de o sinuzita cronica sau acuta si daca e vorba de asa ceva ce ar trebui sa fac pot oare sa fac un tratament cu medicamente sau e obligatorie o operatie, , problema e ca mi se face o frica de mor de operatii !va multumesc anticipat va rog sa imi dati un sfat
0
28-01-2012, ora 12:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este o sinuzita purulenta din cauza acelei probleme tentare.
din pacate deja ai o complicatie oculara si nu timp de asteptat, poti f.usor sa faci si meningita.
trebuie urgent sa te internezi in clinica orl, spital universitar sau in clinuca de maxilo-facial
0
28-01-2012, ora 12:34
BMarius
Nu este medic/terapeut
BMarius
va multumesc foarte mult de sfatul dumneavoastra !
0
06-02-2012, ora 15:10
BMarius
Nu este medic/terapeut
BMarius
Buna ziua Dr. Flueraru Valeriu am urmat sfatu dvs si am mers la urgente acolo am primit o injectie cu paracetamol intravenoasa, si doamna doctor m ia scris o reteta cu antibiotic (Augumentin 100mg ) Nurofen expres picaturi Bixtonim si ulei pentru aromterapie, urmare a tratamentului durerile au disparut, din nas inca imi curge purulent banuies eu culoare galben urat mirositoare, , Intrebarea mea ar fi in cazu asta dupa 6 zile de tratament cu antibiotic pot continua tratamentu pot sa mai iau antibiotic ?
0
06-02-2012, ora 20:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu. strici stonacul si ficatul inzadar
nu se vindeca prin tratament
te internezi la orl sau maxilo facial si faci operatie e sinusul maxilar
0
14-02-2012, ora 18:32
ELENAMAL
Nu este medic/terapeut
ELENAMAL
buna ziua, va rog sa -mi raspundeti daca se poate la urmatoarea intrebare., daca am facut o radiografie si rezultatul este, , opacitate rotunda bine delimitata, diametru de 2, 5 cm pe planseul sinusului maxilardrept, ce cale trebuie sa urmez, trebuie neaparat intervenit chirurgical? va multumesc anticipat
0
14-02-2012, ora 19:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acea formatiune rotunda.. in 99 din cazuri este legata de radacina unui dinte
medicul de la maxilo-facial.. decide.. daca se poate rezolva numai prin incizie pe gingie sau trebuie operatie pe sinus
IN rest totul depinde de simptome.. daca nu va deranjeaza..si nu crste in volum casa ocupe tot sinusul.. se poate trai cu acel chist de sinus maxilar multi ani
0
19-02-2012, ora 10:04
mandica
Nu este medic/terapeut
mandica
buna ziua va rog am fost operata de sinuzita etimoidala cronica bilaterala acuta pe 24 ianuarie anul acesta si acum am nasul infundat imi curge nasul si daca suflu tare imi da sangele pe nas pe masa de operatie am facut tensiune 20 cu 1 si acum imi zvacneste ceva in urechea stanga mai mult
0
19-02-2012, ora 10:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aveti nevoie de un aparat de aetosoli
faceti inhalatii ce ceai de musetel si ulei volatil de busuioc si spalaturi nazale cu acelas ceai
dupa spalaturile nazale se pune in nas colargol 10 zile si vit a uleioasa 2_3 saptamani
0
13-03-2012, ora 20:03
dianacatana90
Nu este medic/terapeut
dianacatana90
buna ziua va rog sa mi raspunde ti in urma unei raceli am ramas cu o durere de cap frontala nasul nu mi mai curge durerea ii constanta si suportabila ce poate fi va rog sa mi raspundeti multumesc mult
0
14-03-2012, ora 14:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
durerea de cap frontala
poate fi NU numai din cauza nasului
poate fi si de la tensiune arteriala mica. de la neuralgii, de la probelme dentare..s.a
0
14-03-2012, ora 16:43
dianacatana90
Nu este medic/terapeut
dianacatana90
multumesc mult am mers astazi la medic si mi a pus diagnosticul de sinuzita frontala am primit antibiotic sa vedem poate cedeaza
0
14-03-2012, ora 17:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
diagnosticul de sinuzita frontala se pune numai d eun medix ORL..s i numia in urma unei Radiografii SAF
restul este joaca dea presupusul !!!!!
0
26-04-2012, ora 00:45
panaroxana02
Nu este medic/terapeut
panaroxana02
Buna ziua!
Am facut o radiografie SAF, iar rezultatul acesteia este urmatorul: ingrosarea mucoasei nazale, celulelor etmoidale, sinusurilor maxilare si sfenoidale, cu opacifierea in totalitate a sinusului maxilar stang, fara epansamente lichidiene in sinusul maxilar drept, sinusurilesfenoidale si celulele etmoidale. Sinusuri frontale hipoplazice cu mucoasa si transparenta normala.
Mentionez ca am facut aceasta radiografie in urma recomandarii medicului ORL deorece in momentul expirarii simt cum un miros urat imi iese din nas.
Rezultatul radiografiei este grav si ce reprezinta?

Multumesc frumos.
0
26-04-2012, ora 08:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e cazul de internare in clinica ORL
deasemenea un consult la Stomatolog de vazut daca cauza sinuzitei nu e radacina unui dinte de sus stanga( sub sinus)
0
26-04-2012, ora 14:09
panaroxana02
Nu este medic/terapeut
panaroxana02
Multumesc de raspuns. Nu am nico durere de dinti, iar stanga sus am pusa o coronita la un molar. se poate sa fie de la aceasta coronita chiar daca eu nu am niciun simptom de durere?

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
85 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •