Smoothiurile contin și fibrele fructului?
Știu că sucurile de fructe la storcător sunt lipsite de pulpa ai de fibre dar smoothiurile?Smoothiurile parca au și pulpa acolo și sunt mai solide decât sucurile deci conțin și fibrele fructului sau nu?
Cine știe sigur?
Mulțumesc!
Cine știe sigur?
Mulțumesc!
2 comentarii
logic ar fi sa ramana fibrele, insa nu cred ca au acelasi efect ca atunci cand strivesti in gura alimentul.
ar mai fi un aspect pe care sa-l iei in considerare. cand faci fructele la blender, cum ar fi portocala, "pulpa"/atele (incerc sa descriu ata care tine portocala solida) raman in suc si ca urmare trebuie sa strecori prin sita sucul obtinut, pt ca nu se poate bea cu acea pulpa. iar asta din 2 motive: 1) gustul e amar 2) senzatia de pulpa in gura nu e placuta, blenderul neputand taia prea bine acea pulpa/ata. (pulpa nu ramane ca la cappy)
asa ca vrei nu vrei, trebuie sa dai acele fibre deoparte.. :)
la mar nu stiu cum e rezultatul daca bagi in blender. banuiesc ca nu e problematic. la banane, la fel, nu-i problematic
sa nu consumi grapefruit pt ca nu-i ok sa fie combinat cu medicamentele psihiatrice.
ar mai fi un aspect pe care sa-l iei in considerare. cand faci fructele la blender, cum ar fi portocala, "pulpa"/atele (incerc sa descriu ata care tine portocala solida) raman in suc si ca urmare trebuie sa strecori prin sita sucul obtinut, pt ca nu se poate bea cu acea pulpa. iar asta din 2 motive: 1) gustul e amar 2) senzatia de pulpa in gura nu e placuta, blenderul neputand taia prea bine acea pulpa/ata. (pulpa nu ramane ca la cappy)
asa ca vrei nu vrei, trebuie sa dai acele fibre deoparte.. :)
la mar nu stiu cum e rezultatul daca bagi in blender. banuiesc ca nu e problematic. la banane, la fel, nu-i problematic
sa nu consumi grapefruit pt ca nu-i ok sa fie combinat cu medicamentele psihiatrice.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: fructele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: