Sotul meu nu recunoaste ca este alcoolic!

11-09-2013
mariana37
Nu este medic/terapeut
mariana37
Poate sunt eu paranoica de aceea va intreb, este normal ca un om sa bea de la primele ore ale diminetii, sa ajunga la cantitati de 5l de bere, sau mai rau vinuri contrafacute sau si mai rau alcool sanitar?
are 50 de ani, nu a mai fost la un medic de doua decenii nici nu vrea sa mearga, este foarte slab, depresiv, de ani de zile il tratez ca pe un om bolnav dar m-am cam saturat, nu ma lasa sa-l ajut, mi-am pirdut increderea iar comportamentul li a cam omorat sentimentele frumoase din sufletul meu.Va rog sa ma ajutati cu un sfat, de dragul copiilor i-as mai acorda 1000-a sansa, ce ar trebui sa fac?cum sa-l ajut? nu vrea sa auda de AA de internari si alte tratamente ce-mi mai ramane de facut? multumesc!
5 comentarii
0
11-09-2013, ora 23:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati trimitere de la medicul de familie si mergeti la Obregia (daca sunteti din Bucuresti) la un medic care trateaza persoane care sufera de alcoolism. Poate va da tratament pentru acasa, sa nu fie necesara internarea.
Oricum el va va oferi niste solutii concrete.
0
12-09-2013, ora 01:10
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
clara_p are dreptate: mergeti la Obregia, pt ca e demult dependent si nu mai poate lupta la nivel constient cu boala, pt ca acum e o boala.
E o situatie f dificila pt amandoi, insa asa se intampla cu cei dependenti de alcool: se distrug pe ei si pe cei din jur!
Chiar daca va va fi f greu, dumneavoastra personal nu aveti cum sa-l ajutati decat sub forma: chemata salvarea si internat impotriva vointei lui; exista si posibilitatea aceasta, insa e una f criticata din multe puncte de vedere. Uneori, chiar ramane ultima solutie.
Sotul dvs are nevoie de tratament psihiatric pt ca nu e vorba in acest moment ca el sa actioneze lucid 100% - deci, oricate incercari de convingere ati avea, vor fi fara sanse de succes! Dupa cum singura spuneti ca ati experimentat. Ambii parteneri aveti nevoie apoi de psihoterapie (poate chiar intreaga familie, pt ca acolo s-a creat un dezechilibru major, daca a existat cu adevarat un echilibru, insa asta e deja alta discutie), pt ca odata echilibrat chimic, creierul si intregul organism va cauta iar dupa o vreme "placerea" si "siguranta", "controlul" oferite de alcool (in cazul sotului) care crede el ca ii va diminua depresia din spatele consumului; iar dvs veti continua acea lupta in care singura v-ati angajat si uite asa apar recaderile, de-o parte si de alta, pt ca ambii ati invatat sa fiti dependenti unul de altul cumva. In spatele unei dependente se afla o nevoie neandeplinita si nu doar atat.
Chiar aveti nevoie de psihoterapie, iar sotul de tratament psihiatric (nici dvs nu v-ar strica 1 sedinta la psihiatru; pana la urma traiul cu un om dependent de alcool aduce multa suferinta).
Cu stima,
Psih. Cristina Stoian
0
12-09-2013, ora 23:10
mariana37
Nu este medic/terapeut
mariana37
Multumesc mult, pentru sfaturi, insa nustiu cand si cum le voi pune in aplicare.Nu sunt din Bucuresti sunt din Piatra Neamt, sotul meu nu mai lucreaza deci nu dispune de asigurare medicala, asadar varianta internarii cade, iar eu am nevoie de un psiholog ca de aer dar, lipsa banilor ma impiedica..Nustiu cand se va rupe acest cerc vicios.., dar toate au un final pe lumea asta, nu-i asa?
0
18-09-2013, ora 23:33
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
e adevarat ca toate au un final, dar si un nou inceput! E un ciclu continuu, insa depinde de dvs daca il vedeti asa! Orice problema are cel putin 2 solutii. Cred ca este dificila situatia dvs din acest moment, insa mai cautati solutii - cu siguranta veti gasi solutia potrivita!
Succes in tot ce faceti si sanatate!
0
19-09-2013, ora 23:14
mariana37
Nu este medic/terapeut
mariana37
Va multumesc mult pentru sfaturi, incredibil cum oameni care nu se cunosc incearca sa ofere sprijin unuii altora, speram intr-o schimbare in bine, atat timp cat mai exista speranta mai avem o sansa!
Cu respect,
Mariana.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •