Spasme laringiene

31-10-2021
Clonitza89
Nu este medic/terapeut
Clonitza89
Buna ziua!

De cateva luni, cam o data pe luna mi se intampla sa ma trezesc sufocata timp de cateva secunde Insa, saptamana aceasta, senzatia a continuat si fiind treaza. E vorba de o senzatie de sufocare la nivelul gatului. Simt o presiune de aer in spatele nasului, care apare ca un spasm si ma ineaca timp de 2-3 secunde. Dupa aceea, automat incep sa inghit in sec. Am sunat la Salvare si doamna doctor m-a intrebat ce simptome am si mi-a spus ca e vorba de un atac de panica. Nu am fost consultata. Iau Magneziu si Maxi Antistress. S-a ameliorat sufocarea in timpul zilei, dar uneori o mai simt. Daca stau mult in picioare, simt o slabiciune in ele, ca si cum ar urma sa pierd controlul asupra mea.

Nu sunt convinsa ca e un atac de panica, pentru ca nu am simptomele pe care le au cei cu atacuri de panica. Pare mai mult o problema strict a respiratiei, intermitenta, care deja se mentine de 2 zile. Frica apare doar in urma acestor spasme.

Mi-ar placea sa mai aflu si alte pareri, poate ati trecut prin asa ceva. Este anxietate sau problema cardiologica/pneumologica/ORL/neurologica?
2 comentarii
1
31-10-2021, ora 18:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma trezesc sufocata timp de cateva secunde
Acesta este primul simptom a unui Reflux gastro esofagian în somn. Acidul gastric când urca arde tot și produce acel spasm
1. Citește pe forum.. Ce am povestit și ce alimente nu mai ai voie sa consumi seara
2. Investigații la Gastrologie. Acolo e problema
0
31-10-2021, ora 20:43
Clonitza89
Nu este medic/terapeut
Clonitza89
Multumesc pt raspuns! Pot avea acest reflux si daca nu simt gust acru sau mancare in timpul sufocarii? Simt doar aer. Nici arsuri nu simt.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  • Senzația de sufocare în somn
  •