Stop cardiac?

27-03-2021
OvidiuOvis
Nu este medic/terapeut
OvidiuOvis
mi s-a facut rau acum 3 zile cu o senzatie de lesin si negru in fata ochilor, starea de rau a durat cam 7 minute, dar am avut senzatii precum dispnee, greata, si nevoia de a tusii, si transpiratie rece.
Cand a inceput sa mi se faca rau am simt inima foarte slab, si rar, ca si cum nu mai avea putere sa bata, ca si cum era in procesul de a pompa..dar ii lua cam 1.5 secunde pentru a putea face o pompare, dupa vreo 6 secunde nu am mai simtit inima deloc in mine, doar la gat se simtea cum batea si batea bine.ma strangea stomacul foarte tare ca si cum se pusese un dop in mijlocul stomacului, si o teama de moarte iminenta, si simteam nevoia de a tusii( dar nu imi venea sa tusesc), si nu puteam sa tusesc normal, tuseam intr-un fel ragusit.
Analize la sange le-am facut in 2019 si au iesit bune, ecograf la inima la inima prin 2017 nu mi-a gasit nicio anomalie.
Am 20 de ani, fara vicii tutun alccol droguri cafea.
Si de atunci imi este tot frica sa nu mi se opreasca inima, simt o emotie non stop in stomac ce imi face sa se deregleze pulsul, mai ales noaptea, ziua sunt mai ok.
3 comentarii
0
28-03-2021, ora 12:05
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Realizați un consult cardiologic si un set complex de analize medicale. Dacă organic totul este bine, este posibil ca aceste stari sa aiba cauze de natură psihică. Efectuați un consult psihiatric la un medic psihiatru si o evaluare psihologica la un psiholog clinician. In functie de rezultatul evaluării psihologice, urmați cateva ședințe de terapie psihologica.
0
28-03-2021, ora 12:46
OvidiuOvis
Nu este medic/terapeut
OvidiuOvis
Sarut mana, sunt programat pe 12 aprilie la cardiologie, dar pana atunci stau tot panicat...nu stiu cum sa ma linistesc.
0
29-03-2021, ora 06:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E posibil sa fi fost un atac de panica. Daca la cardiologie totul iese ok, adresati-va unui psiholog, psihiatru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici