Submaxilita acuta
Buna seara. In urma unui alt consult la ORL s au exclus prezenta adenopatiilor dar mi s a spus ca am maxilita acuta. Mai precis. Sub mandibula, pe la mijlocul lui, in ambele parti am cate o "galma" plata a carei marime variaza... De fiecare data cand mananc se maresc dupa cateva se fac cat un bob de mazare sau de fasole, ca si consistenta sunt tari si mobili. Umflatura se vede si in gura, si daca apas se simte ceva tare si ma si doare, cand apas parca si salivez mai tare, mai trazesc deodata cu un val de saliva in gura. Am primit tratament un spray de nas, gentamicina si un antiinflamator puternic dar fara efect... Mi s a facut si fibroscopie si totul a iesit bine... Ei bine de cateva zile, uneori cand mananc sau cand stau cu capul in unele pozitii simt o usoara trosnitura in urechea dreapta, imi trosneste si maxilarul. E posibil ca acele bile sa imi apese pe vreun nerv si sa imo creeze aceste stari la ureche? Acele bile, sa inteleg ca sunt calculi salivari din spusele doctorului. Unde sa ma mai duc ca nu nici nu mai stiu ce sa fac ca sa imi treaca...
2 comentarii
este Sialoadenita si se investigheaza si se trateaza la clinica de chirurgie Maxilo-faciala
intradevar... Am fost la maxilo faciale si mi s a spus de sialoadenita. Mi s a spus sa fac o ecografie dupa sarbatori. Am o intrebare.. Aceasta efectiune poate da adenopatii sub barbie? Am un ganglion sub 0.5 cm sub barbie si se mai simte unul mai mic aproape de mandibula.
Alte subiecte recente din această secțiune: