Sufăr de ceva?

17-06-2019
Clau436
Nu este medic/terapeut
Clau436
Buna ziua! Ma numesc Claudia.
Uneori stau si ma gandesc daca eu sunt sănătoasă mintală. Dacă am vreo problema psihică. Spun asta pentru ca multi imi spun ca m-am schimbat in rău dar eu nu vad schimbarea.
Ma cert des cu părinții mei din orice, chiar si din cea mai banală chestie, pot sta asa zile întregi fără să vorbesc cu ei. Stau numa in casa, prietenii ma cheamă sa ies pe afara cu ei dar refuz, nu prea am.chef sa ies si sa socializez cu oamenii. Dacă stau intr-un loc închis cu multe persoana simt ca ma sufoc, nu mai am aer, transpir. Uneori nu pot sa ma exprim cum trebuie, o dau in bâlbâială. Uneori nu vreau sa vorbesc cu nimeni si imi dezactivez toate conturile de socializare si ma închid in mine iar alteori n-am nicio treaba.
Am fost trădată de multe ori de către prieteni.. si din cauza asta mi-am.pierdut increderea in toti.. Nu pot merge singura undeva ca mi-e frică.. Dar nu frică aia ca ma tem de ceva. Nu stiu cum sa explic... O frică ce nu poate fi explicată.
Uneori cred ca toti sunt falși.
De la o vreme sunt foarte obosită. Chiar dacă dorm 8-9 ore ma trezesc obosită. Dar nu mereu.. sunt zile cand dorm 4-5 ore si nu am nimic.
Sau sunt zile cand vreau sa fiu cineva, sa am.un viitor bun si am energie multă si as vrea sa fac multe dar nu pot.. Ma plictisesc repede si imi trece de tot.
Ce poate fi? Sunt ceva simptome ? Daca da ce ar putea fi? Vreau să aud o dată parerea voastră si apoi dacă e ceva grav sa merg la un psiholog.
3 comentarii
0
17-06-2019, ora 21:40
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara Claudia

Eu nu as vorbi in termeni de "boala psihica". Cred ca este ceva ce se intampla in tine (in mintea ta), la care deocamdata nu ai acces (nu poti intelege) si asta provoaca suferinta (simptomele pe care le descrii).
Suferinta psihica este ca oricare alta boala, pana sa intelegi care este cauza iti trimite simptomele, ca sa iti semnalizeze ca ceva nu este in regula cu tine.

Un psihoterapeut cu experienta te-ar putea ajuta sa afli si sa intelegi cauza acestor comportamente si simptome pe care le descrii. Mergi cu inima deschisa caci este important sa rezolvi situatia.
0
19-06-2019, ora 23:42
Clau436
Nu este medic/terapeut
Clau436
Multumesc, asa o sa fac
0
30-06-2019, ora 00:40
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai si o anxietate, viziteaza intai un medic sa vezi ce zice, si el hotaraste de ce ai nevoie, ca psiholog, ca tratament, sau ambele. Nu altfel, ca daca ai avea nevoie de tratament si nu te duci la medic, se poate agrava treaba si e mai rau, macar sa nu ai si sa te trimita doar la psiholog.

Daca ai fost tradata de prieteni, nu iti pierde increderea, continua, sunt si oameni okey, daca iti pierzi increderea, pierzi orice sansa de a mai da de cineva mai ca lumea, nu sunt toti la fel chiar daca-s f multi la fel, tine minte asta.
Daca continui si mai incetci prietenii, ai sansa si 5 % sa dai de cineva bun, daca nu, ai sanse 0.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul