Sunt însărcinată sau doar paranoică? "Menstruație" ciudată, abdomen umflat

29-08-2022
justagirl36
Nu este medic/terapeut
justagirl36
Problema asta îmi mănâncă viața de aproape 3 luni încoace. Am făcut prostia să-mi încep viața sexuală pe 4 iunie, am putea spune într-un moment de vulnerabilitate cu o persoană nepotrivită. A folosit prezervativ pe toată durata și eu nu cred că eram în fereastra fertilă, căci a doua zi după mi-a venit menstruația (ca de obicei, 6 zile cu sângerare consistentă în primele 4 și în mod special în cea de-a doua)
Totul bine și frumos până aici, dar simt efectiv în mine că aș putea fi însărcinată. Următoarea (și ultima) menstruație a fost între 21-26 iulie, însă a fost cel puțin ciudată: a debutat cu un spotting maroniu noaptea, am avut 2 zile de sângerare normală, apoi s-a domolit din a treia zi și a curs maro până în a șasea. Mi-am făcut două teste de urină la 6 și la 9 săptămâni de la faptă, care au ieșit ambele negative, dar știu de posibilitatea fals-negativelor. Am citit și despre sângerarea de implantare și tare mă tem că asta ar fi fost de fapt "menstruația" mea, deși unii zic că e mit și alții zic că e pe bune.
Am cicluri neregulate, deci ar trebui să-mi vină din nou în orice moment. Dar sincer mi-e groază, căci îmi simt abdomenul umflat și am văzut că am acea "linea nigra" de la buric în jos și câteva pete mici, maronii pe față. Poate au fost acolo dintotdeauna... Alte simptome de sarcină nu am.
Urăsc faptul că am fost atât de neatentă cu corpul meu, dar oricâtă ură aș avea, trecutul nu mai poate fi schimbat. Când mă hotărâsem să merg la un control, colac peste pupăză am făcut covid și era chiar înainte de un sejur planificat în avans cu familia. Am 23 de ani și încă stau la părinți. Am doar 23 de ani, nu vreau să fiu mamă și sunt ferm convinsă că nu pot fi una.
Prezintă simptomele mele un motiv de panică sau ar trebui să mă încred în rezultatul celor două teste? Se poate să fie ceva pe fond nervos?
1 comentarii
0
29-08-2022, ora 14:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stati linistita. Doua teste consecutive negative v-au dat deja raspunsul. Asteptati cu calm menstruatia ca va veni.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •