Sunt jucator de tenis de camp si mi-am sucit glezna

25-01-2010
cristianbranescu
Nu este medic/terapeut
cristianbranescu
Buna ziua!
Am jucat ieri tenis si am calcat pe o minge de tenis. Mi-am sucit glezna, ma durut atunci imediat destul de rau, dupa care m-am incalzit putin si am continuat sa joc inca o ora cu piciorul cam teapan pentru ca era un meci important.
Acum am dat cu ceva finalgon si a cam inceput sa se umfle, am pus niste gheata si pare sa se stabilizeze umflatura. Tin sa mentionez ca merg destul de schiop, am incercat sa nu o fortez. Nu am mai avut probleme cu gleza, as dori sa aflu ceva indicatii, ce trebuie sa fac in cazul meu si daca e bine cum am procedat(stiu ca a fost o prostie sa continui sa joc dar trebuia sa castig). La doctor nu prea sunt interesat sa merg deoarece ultima data si singura cand am fost (o cazatura in cot in urma careia am trait dureri agonizante, medicul respectiv ma ignorat aproape(plus ca facea si glume pe seama ca ma durea in cot) total si abia mi-a pus o atela de gips)
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
2 comentarii
0
25-01-2010, ora 05:11
cristianbranescu
Nu este medic/terapeut
cristianbranescu
Ma scuzati, am uitat sa precizez unde este localizata umflatura, este la piciorul stang mai mult pe exteriorul piciorului in jurul nu stiu cum se numeste exact, acolo unde este acel os cu forma sferica, si putin umflat si pe interior in partea opusa.
Va multumesc.
0
25-01-2010, ora 09:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Sub aparenta unei entorse se pot ascunde leziuni grave: fractura talusului, a navicularului, a calcaneului etc etc. Sunt leziuni care, neglijate astazi, va pot transforma intr-un infirm pentru tot restul vietii.
Pe de alta parte, o fractura maleolara (care poate, si ea, fi confundata cu o entorsa) este deseori mai simplu de rezolvat decat o entorsa grava. Entorsele grave neglijate pot duce la instabilitati articulare care va vor compromite nu numai activitatea sportiva, ci si mersul normal.
Sunt doar cateva din motivele pentru care este strict necesar un consult amanuntit si specializat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  • Efectele tenisului asupra sănătății
  •