Sunt tratata de sifilis cu rpr cantitativ 1 1?

Buna ziua! in anul 2009 cu ocazia sarcinii a, fost depistata cu sifilis. am facut tratament cu moldamin toata sarcina, copilul a fost ok, iar in mai 2010 a iesit rpr neg.La 2 luni mi a recidivat un tbc care l am avut acum 15 ani, am facur tratam corespunzator, surpriza neplacuta a fost ca rpr a iesit poz si am inceput iar tratam cu moldamin.In prezent am tratat tbc ( 8 luni trat)dar rpr cant. a iesit acum o sapt 1/1.Am si un ganglion inghinal, presupun de la cele 2 boli. As dori sa stiu ce sa fac in continuare, daca sa mai cotinui cu moldamin ptr ca imi este teama sa nu recidiveze din nou tbc.Au legatura cele doua boli?Multumesc!
2 comentarii

Buna ziua,
In urma unui tratament corect (asa cum cred ca ati facut in 2009) sifilisul dispare (RPR negativ) prin urmare nu poate recidiva. Boala poate fi contactata din nou in urma unui contact sexual infectant.
Pe de alta parte RPR este un test nespecific pentru sifilis el putandu-se pozitiva intr-o serie de afectiuni( inclusiv tuberculoza) asta neinsemnand ca aveti lues.
Sfatul meu este sa faca si partenerul sexual serologia pentru sifilis (RPR, TPHA calitativ si cantitativ) iar dumneavoastra sa repetati serologia peste 3 luni.
Numai bine,
In urma unui tratament corect (asa cum cred ca ati facut in 2009) sifilisul dispare (RPR negativ) prin urmare nu poate recidiva. Boala poate fi contactata din nou in urma unui contact sexual infectant.
Pe de alta parte RPR este un test nespecific pentru sifilis el putandu-se pozitiva intr-o serie de afectiuni( inclusiv tuberculoza) asta neinsemnand ca aveti lues.
Sfatul meu este sa faca si partenerul sexual serologia pentru sifilis (RPR, TPHA calitativ si cantitativ) iar dumneavoastra sa repetati serologia peste 3 luni.
Numai bine,

multumesc ptr raspuns.tratamentul a fost corect facut 2.400.000 u moldamin o data pe saptamana iar la sot, rpr a iesit negativ, o sa fac si alte investigatii la alte laboratoare.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1e sifilis sau e doar leziune in urma fortarii
- 3nelamurire- SIFILIS?
- 4sifilis... aceasta boala pe care am tratat-o in urma cu multi ani poate afecta partenera?
- 12pete mici rosii pe capul penisului = sifilis?
- 3interpretare analize
- 3sifilis
- 65moldamin si xilina
- 6Medicamente pt herpes genitale, sifilis, candidoze, vitiligo
- 6sifilis dupa un an si ceva... sfaturi
- 3am o mancarime in zona genitala dar nu am nici un fel de simptome ca as avea sifilis
- 0are vreo legatura hpv l-sil cu sifilis?
- 1Sifilis - tratament cu moldamin?
- 1vdrl pozitiv tpha negativ fara sa fi avut sifilis
- 0ganglioni inflamati de mult timp
- 2Analize Sifilis aproape de limite
- 3tratament sifilis bun?
- 0Ajutor va rog. Credeti ca mi-a dat sifilis prin saliva ei?
- 1Sifilis - penicilina 2 doze in fiecare fesa si inca doua zile de cefort intravenos
- 0Verenologie analize sifilis
Mai multe informații despre: Sifilisul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: