tahicardia si sportul-cum se impaca?

03-12-2009
testoasa
Nu este medic/terapeut
testoasa
am tahicardie paroxista supraventriculara, fac destul de rar crizele, chiar si la 1.5 ani...dar intrebarea mea este cum se impaca aceasta boala cu sportul? am avut de curand ultma criza (210 puls) si acum promit ca ma tin de medicamente (am cam neglijat recunosc) si o las mai moale cu stresul.
eu nu fac sport, sunt foarte sedentara (birou-masina-acasa), sunt slabuta si tocmai de aceea mi-as dori un set de exercitii fizice, care sa ma mai intareasca, dar ma tem sa fac sport din cauza acestei boli, mie- frica sa nu imi porneasca crizele tocmai de la efort, am ajuns sa stau sa imi ascult inima si sa ma misc cat mai putin, de teama sa nu fac iar o criza. stiu ca nu este normal ce sa intampla, dar ma simt destul de slabita, poate si din cauza lipsei de miscare. de mancat mananc, destul de controlat si sanatos...dar tot slabita ma simt.

ce ziceti? cum este sportul primit de bolile de acest gen?

va multumesc frumos!
4 comentarii
0
03-12-2009, ora 21:52
cristina_mec
Identitate neconfirmată
cristina_mec
Unele forme de tahicardie paroxistica supraventriculara raspund foarte bine la stimulare vagala (o metoda ar fi compresiunea ochilor inchisi si a doua ar fi compresiunea UNILATERALA a sinusului carotidian) in felul acesta frecventa cardiaca poate revenii la normal.Cat despre sport cred ca in privinta asta ar trebuii sa vorbesti cu medicul tau cardiolog, dar in mod sigur nu trebuie sa devii sedentara din cauza acestei afectiuni, in mod cert poti face efort moderat.

Multa sanatate!
0
03-12-2009, ora 23:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Orice făcut cu moderaţie, are efecte benefice. Cardiologul care v-a investigat condiţia medicală de care suferiţi, este cel mai în măsură să aprecieze gradul de risc/vulnerabilitate, la care vă supuneţi inima, şi nu numai. Vb cu dânsul...mesajul d-nei Cristina este mai complet, ţineţi cont de el!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
04-12-2009, ora 09:47
testoasa
Nu este medic/terapeut
testoasa
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
am sa ii fac o vizita medicului sa vedem ce ma sfatuieste.

numai bine is sanatate!
0
23-04-2017, ora 20:41
cristi 2010
Nu este medic/terapeut
cristi 2010
Salutare si Cristos A Inviat !
Aveti informatii noi ? v-ati apucat de sport ? (intrebare pentru testoasa).

Domnule Mr. Nick urmaresc de mult postarile dumneavoastra pe aceste forumuri si va admir foarte mult atat pentru disponibilitatea de care dati dovada, cat si pentru claritatea informatiei, tot respectul si pentru aceste aspecte !

Cristi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: