Tahicardie-metode vagale

Daca pe un ekg a fost inregistrata o tahicardie ca fiind sinsusala (160), situatie in care s-au aplicat metode vagale astfel ritmul scazand brusc la 90, apoi crescand din nou...la 130, poate fi de fapt o alta tahicardie, o tahicardie ascunsa ? (sinusala sau tpsv sau atriala). Tahicadia sinusala poate raspunde la acele metode vagale?
6 comentarii

Da, tahicardia sinusala raspunde la aplicarea metodelor vagale.Nu este o alta tahicardie ascunsa, este una si aceeasi care reapare dupa oprirea influentei vagale.

Metodele vagale constau in masarea carotidei, si/sau apasarea pe ochii inchisi. Uneori ti se poate cere sa iti ti respiratia si sa iti incordezi abdomenul.

De 10 ani am asa zisa tahicardie, cam 80-90 batai pe minut.La un consult de specialitate in luna mai anul 2009, mi s-a prescris Corlentor de 0, 5 mg 1 dimineata 1 seara toata viata cu posiobilitatea de a mari doza la 0, 75 dimineata, 0, 75 seara.Am 51 ani, toate EKG mi-au iesit bune.suplimentar mai luam si Bisoblok de 0, 5 1 dimineata si unul seara.Ajunsesem cu 55 batai pe minut, nu mai puteam sa merg. Acum iau Metroprolol de 0, 5o mg 1 dimineata si ma simt bine, Va rog, spuneti-mi este vreun pericol pentru ca am renuntat la Corlentor? Va multumesc Maria

ati scris bine asa-zisa tahicardie. la un maxim de 90 bpm nu prea este tahicardie, pulsul fiind considerat in limite undeva intre 60-100 bpm. daca va simtiti bine cu metroprorol continuati, dar ar fi bine sa vedeti si care este cauza acestui ritm un pic ridicat.sanatate

Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%!
Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sarcina si tahicardia
- 7Sufar foarte mult... dupa moartea mamei
- 5o problema care-mi da peste cap toate planurile de viitor...
- 64Tahicardie vindecata
- 9clinici cardiologice - recomandari
- 15Tahicardie supraventriculara
- 9tahicardie sinusala
- 10tulburari cardiace: palpitatii, tahicardie...
- 2cred ca este tahicardie
- 4tahicardie... help
- 6cadere de calciu.cu stari de lesin ameteala, tahicardie, acum o saptamana
- 1Tahicardie atriala multifocala
- 1tahicardie
- 14Care poate fii cauza pentru care simt asa de tare bataile inimii?
- 2Tahicardie sinusala
- 2Tahicardie Atacuri de panica
- 4tahicardie
- 2tahicardie
- 0Tahicardia si academia de politie
Mai multe informații despre: Tahicardia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: