test otoemisiuni acustice

01-03-2012
DIADADA
Nu este medic/terapeut
DIADADA
Am o fetita de 4 ani si jumatate care vorbeste mai mult pe limba ei. Repata tot ce ii spunem doar ca nu toate cuvintele sunt clare, efectiv nu le pronunta clar. I-am facut unele investigatii la urechi, mai exact otoemisiuni acustice si potentiale auditive evocate. Medicul respectiv I-a pus diagnosticul de hipoacuzie bilaterala profund severa. Citind despre aceasta am ajuns la concluzia ca fetita mea nu se regaseste in cele spuse de el, motiv pentru care va intreb daca aceste teste pot fi si eronate. Credeti ca ar fi indicat sa le repet ?
In ceea ce priveste copilul nu a dat de banuit ca nu ar auzi, raspunde cand este strigata chiar daca este cu spatele, executa mai toate comenzile pe care i le dam fara a repeta, nu da volumul tare la televizor, din contra spune ca o doare capul, etc.
Va rog sa-mi dati un sfat !
3 comentarii
0
01-03-2012, ora 21:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este indicat sa faceti aceste investigatii in clinica ORL.. specializata, unde se fac si implanturi cohleare (.iasi, , bucuresti
0
02-11-2012, ora 13:29
DIADADA
Nu este medic/terapeut
DIADADA
Buna ziua,
Revin cu subiectul legat de cea mica. In urma altor investigatii ( timpanograma, otoemisiuni, audiograma) i s-a pus diagnosticul de hipoacuzie medie la ambele urechi cu recomandarea de a purta proteze auditive.
Intrebarea mea este daca exista tratamente care sa amelioreze pierderea de auz sau care sa opreasca evolutia acesteia?
Va multumesc!
0
03-11-2012, ora 18:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
hipoacuzia medie poate fi de 2 feluri
daca e neurosenzoriala.. nu se vindeca
daca e de transmisie se poate trata
de aceia am recomandat investigatii in clinica specializata
Adaugă un comentariu / răspuns