Tic nervos

11-02-2020
Sophia
Nu este medic/terapeut
Sophia
Buna ziua. Am 57 ani si ma confrunt cu problema unui tic nervos : miscarea aproape continua a degetelor de la picioare.Ticul este vechi, dar, pe fondul unei afectiuni psihice cu care am fost diagnosticata, a devenit foarte deranjant. Sufar de 5 ani de anxietate si depresie (tratate cu cipralex si anxiar) ; in ciuda tratamentului, am o agitatie cu care ma confrunt in cazul in care, de exemplu, mi se infunda nasul, sau o ureche, mi se lipeste ceva de cerul gurii sau atunci cand cineva vorbeste despre un disconfort fizic . Reactia mea este asemanatoare inceputului unui atac de panica (chiar acum, in momentul in care scriu, numai pentru ca 'retraiesc' acele senzatii, ma simt rau) Cand constientizez miscarea degetelor, am aceeasi reactie si este nevoie ca ceva sau cineva sa-mi distraga atentia. Dar sper ca asta nu este singura solutie si va rog sa-mi spuneti daca exista o alta cale.Multumesc pentru atentie.
2 comentarii
2
12-02-2020, ora 07:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața! Încercațî să combinați medicația cu psihoterapia. De obicei psihoterapia cognitiv- comportamentală dă rezultate mai rapide.Ar fi bine ca psihoterapeutul să fie și clinician pentru a vă face și o evaluare psihologică pentru a depista cauzele care stau în spatele acestor comportamente.Poate fi vorba și de ipohondrie, pentru ca spui că starile sunt prezente și când auzi că cineva are o problemă. Evaluarea va scoate în evidență și dacă e vorba despre ipohondrie. Mai discută și cu psihiatrul poate îți modifică medicația.
1
12-02-2020, ora 10:07
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Discutați cu medicul psihiatru revizuirea schemei de tratament. De asemenea, urmați si sedinte de consiliere psihologică. Psihologul vă va invata anumite tehnici pentru a va putea controla emotiile si gândurile. În momentul în care aducem in prezent prin discuție o experiență neplăcuta din trecut, noi retraim fix aceleasi emoții de la acel moment. Centrati-vă pe amintirile placute din trecutul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum se dezvoltă ticurile nervoase?
  •