timpan perforat | Forumul Medical ROmedic

timpan perforat

185 comentarii 1 23 ..... 6 7 ÃŽnainte ›
0
16-11-2008, ora 21:10
brad
Identitate neconfirmată
brad
Cum va e acum pt ca daca va simtiti tot rau putem sa vorbim.
0
14-12-2008, ora 01:34
bogdan_basno
Nu este medic/terapeut
bogdan_basno
Buna. Am facut prostia de ma curata in ureche cu un betisor cu vata impingand mai tare decat trebuie. Cred ca mi-am atins timpanul deoarece la cateva secunde dupa am simtit umed in ureche si cand m-am sters cu prosopul am descoperit ca acea umezeala era sange. Simt ca imi zvancneste putin inautru. Ma puteti ajuta va rog. Ce sa fac?
0
15-12-2008, ora 14:31
brad
Identitate neconfirmată
brad
Trebuie mers neaparat la ORL-ist sa vada daca exista perforatie de timpan sau daca singele e de undeva din peretele conductului.Si sa nu puneti nici o picatura in ureche pina nu ajungeti la medic.
0
27-12-2008, ora 12:52
oprisan
Nu este medic/terapeut
oprisan
spuneti-mi si mie cat costa timpanoplastia !!!
0
28-12-2008, ora 10:27
brad
Identitate neconfirmată
brad
Daca sinteti angajata cu carte de munca si prezentati la internare adeverinta de salariat, atunci, operatia efectuata in sistemul de stat nu costa nimic.
0
29-12-2008, ora 17:00
oprisan
Nu este medic/terapeut
oprisan
este copil, are 12 ani si suntem programati in martie pt timpanoplastie, doream un pret estimativ
0
28-01-2009, ora 17:19
petre mioara
Nu este medic/terapeut
petre mioara
E vorba despre baiatul meu de 14 ani, care face des rinite urate, purulente.L-au vazut cativa medici din Ploiesti, dar as vrea sa merg si la un consult in Bucuresti.
Rugamintea mea este sa imi indicati un cabinet(clinica) privata, si un doctor bun.Medicii ORL-isti care l-au vazut, nu aveau nici un fel de aparatura.
Multumesc frumos,
Mioara Petre
0
29-01-2009, ora 11:03
brad
Identitate neconfirmată
brad
Daca vreti sa ajungeti la cineva bun si care are si dotare, mergeti la prof Sarafoleanu, la cabinetul privat.Are tot ce-i trebuioe si e si foarte bun.Succes!
0
30-01-2009, ora 21:20
petre mioara
Nu este medic/terapeut
petre mioara
Va multumesc frumos!
Mioara Petre
0
05-02-2009, ora 15:31
camytza
Nu este medic/terapeut
camytza
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu raspunsuri.sunt noua pe forum:) saptamana viitoare sunt programata la operatie la dl profesor ciuchii...timpanoplastie, mai exact refacerea membranei timpanice din grefa de piele, as dorii sa stiu cine a mai trecut prin asa ceva sa imi spuna cat de dureroasa este operatia??ce fel de anestezie a facut? cat dureaza?as avea o mie de intrebari, sunt foarte fricoasa:((((, eventual daca ma poate ajuta dl brad cu raspunsuri...
va multumesc
0
06-02-2009, ora 12:37
brad
Identitate neconfirmată
brad
Buna ziua.Sint dna Dr Brad si nu dl.Operatia ce se numeste timpanoplastie se face cu anestezie generala si consta in inlocuirea tinpanului perforat cu un timpan nou confectionat din fascie temporala adica din material al clientului, recoltat de la el ca sa nu fie respins de organism.Operatia nu e foarte grea si trebuie sa ascultati ce va va spune Dl Prof si sa faceti intocmai.Succes!O sa fie bine, o sa vedeti!
0
06-02-2009, ora 15:56
camytza
Nu este medic/terapeut
camytza
va multumesc din suflet pentru raspuns, si ma scuzati pentru ca m-am adresat gresit...inca o intrebare va rog daca ma puteti ajuta...Dl Prof m-a sfatuit sa fac aceasta interventie cu anestezie locala dar eu inca nu m-am decis si sunt foarte stresata pt ca miercuri sunt programata pt interventie si nu stiu cum o sa fie cu anestezie locala..precizez ca nu am suferit nici o interventie cu anestezie locala si nu stiu cum o sa fie, sunt foarte speriata:((( sunt intr-o situatie dificila pentru ca ttrebuie sa ma hotarasc cat mai repede pt ce fel de anestezie sa optez. va rog din suflet daca ma puteti ajuta cu un raspuns!
Multumesc frumos!
0
09-02-2009, ora 20:32
brad
Identitate neconfirmată
brad
Daca dumnealui crede ca e OK pt tine sa faci locala, atunci mergi pe mina domniei sale.Totusi, de regula se face anestezie generala.Nu stiu ce sfat sa va dau, aici dvs decideti...Si aveti cura si incredere in dl prof ca totul va fi bine, veti vedea!!!
0
10-02-2009, ora 08:26
hitchhiker
Nu este medic/terapeut
hitchhiker
Buna ziua.
As vrea in primul rand sa multumesc dr. brad, pentru timpul pe care il acorda raspunsurilor catre cei interesati.
Timpanul intr-adevar se prinde singur, stiu asta din experienta, dar sunt sigur conteaza si amploarea fisurii.
Apoi as vrfea sa mentionez o experienta personala in legatura cu un timpan fisurat:
Acum 2 ani am fost la mare si dintr-un accident in joaca in apa marii, un prieten mi-a atins urechea stanga cu piciorul.
Senzatiile au fost de usoara durere cu intepaturi, de ureche infundata, cu urechea respectiva nu mai simteam frecventele joase si nici presiunea (de exemplu cand apesi usor cu degetul peste ureche), in schimb le auzeam - parca mult amplificat, cu urechea buna, sau mai corect cu o singura ureche capabila sa perceapa frecventele joase/ presiunea. Tin minte ca mi-a curs si un pic de sange din ureche, am observat asta pe un betisor cu vata la o curatare in aceeasi seara.
In final, dupa cateva zile, peste o saptamana-doua, auzul si-a revenit, senzatiile de vibratii amplificate au disparut, dar am avut mare grija sa nu ma expun presiunilor mari accidentale peste urechea afectata.
Intamplarea face ca sambata care a trecut - 7-8 ianuarie, fiind intr-un club, am primit o lovitura accidentala, nu foarte puternica, peste aceeasi ureche: a aparut iarasi senzatia de ureche infundata si de vibratii si frecvente joase mult amplificate.
Ce intrebare am, adresata dr. brad, este nevoie sa fac o anumita interventie? am citit ca se pot face un fel de "vulcanizari" cu pelicula de ou pt a ajuta sudarea (mai rapida?, mai sigura?, mai puternica?) fisurii.
Ce vreau sa precizez este ca aceasta lovitura a fost mult mai slaba decat cea suferita acum 2 ani, ca nu am avut nici o sangerare aparenta si ca as prefera o sudare "de la sine" naturala, daca as sti ca este mai buna decat cea "ajutata". Ce mai simt acum este ca un vant usor, in urechea stanga, parca ar fi un flux sanguin mai puternic in zona afectata - eu asa imi inchipui.
As dori sfatul dvs, dl brad, prin prisma faptului ca sunt un iubitor de muzica, un meloman, si tin foarte mult la auzul meu, chiar daca la prima vedere nu pare. Ce ar fi cel mai bine sa fac in urmatoarele zile?
Si o intrebare suplimentara: exista niste picaturi sau medicamente de luat ulterior revenirii auzului la normal (adica ulterior sudarii fisurii) pentru "intretinerea" timpanului?
Multumesc frumos!
0
14-02-2009, ora 14:12
ceremech monica
Nu este medic/terapeut
ceremech monica
Buna! As vrea sa stiu cat costa o TIMPANOPLSTIE, sunt din SUCEAVA si m-ar interesa un nr. tl.ptr programare la dr. CIUCHI, Este mai sigura operatia in domeniul privat?mai scumpa?care sunt riscurile, mentionez ca dupa otita grava tre sa ma operez de URGENTA.Sunt disperata.nu cunosc nici un dr.nu am cui cere ajutorul.am 30 ani.Va multumesc!
0
14-02-2009, ora 14:19
ceremech monica
Nu este medic/terapeut
ceremech monica
Rog pe d-na dr. Brad sa ma ajute, in legatura cu operatia de timpanoplastie la clinica dr.CIUCHI sau daca sunt specialisti in domeniu la SPITALUL MILITAR-BUCURESTI,.mentionez ca mi s-a recomandat acest spital si nu domeniu privat, de ce? Sunteti singura in masura sa ma ajutati, VA MULTUMESC ANTICIPAT!
0
15-02-2009, ora 11:19
ceremech monica
Nu este medic/terapeut
ceremech monica
Buna! ITI MULTUMESC alyaly ptr ajutor, te rog.daca se poate un nr.tl (dr. RADULESCU) ESTE URGENT.ms inca odata...din tot sufletu. MULTA SANATATE!
0
15-02-2009, ora 19:59
ceremech monica
Nu este medic/terapeut
ceremech monica
buna alyaly, tot eu te deranjez.daca poti sa-mi dai numele dr. ORL-ist (recomandat de dr. RADULESCU)din SUCEAVA ti-as ramane vesnic recunoscatoare, mai ales ptr ca avem varste fffffffffff apropiate(30ani), de aceea tre sa ma informez ffffff bine inainte de a lua o decizie.Nu stiu daca-mi vei spune la ce suma as putea sa ma astept.multe pers de pe alte forumuri sunt de parere ca-i mai bine la particular(scutesti muuuuulta durere si sansa de erori e mai mica, scuza-mi pesimismul dar sunt disperata.
0
17-02-2009, ora 18:45
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
Dna DR.BRAD
Va rog sa ma ajutati si pe mine.De doi ani ma chinui cu o faringita hipotrofica spun medicii ORL.Nu mai stiu ce sa fac.Totul a inceput in urma cu 3 ani cand dupa ce am facut o curatenie generala cu clor, genius, etc. am simtit ca mi s-a uscat gatul. situatia asta a durat cam 10 zile apoi a trecut. dupa ceva timp am ajutat o prietena sa lacuiasca parchetul si situatia s-a repetat de data asta uscaciunea a durat mai mult dar si-a revenit.DUPA VREO DOUA LUNI AM FACUT IAR O CURATENIE GENERALA SI AM FOLOSIT UN AMESTEC DE SUBSTANTE SI DE ATUNCI ADICA DE 2 ANI GATUL MEU E IN PERMANENTA USCAT SI NU MAI SUPORT.Cred ca am ajuns depresiva. trebuie sa va mai spun ca am 29 ani si in urma cu 23 ani cand eram doar un copil cineva mi-a dat sa beau clor. am stat in spital dar nu am avut mari probleme de atunci.VA ROG SA MA AJUTATI. ACUM FOLOSESC ULEI DE CATINA IN NAS DAR DEJA NU PREA MAI ARE EFECT.Am consultat multi medici ORL-isti EU SUNT AUDIOPROTEZIST.
INCA CEVA CHIAR DACA SPRE RUSINEA MEA. FFUUMMEEZZ.
AM FACUT O FIBROSCOPIE IAR MEDICUL MI-A SPUS CA AM O CONFORMATIE URATA SI ANUME GATUL E FFFFF LARG NU MAI AM NICI AMIGDALE IAR FARINGELE E CRITIC DE INGUST.
OARE MAI POT SA FAC CEVA. CREDETI CA AM UN RISC, CRESCUT SA FAC.CANCER IN GAT DACA AM FARINGITA ASTA ATROFICA,
VA MUTUMESC, AM VAZUT CA ATI AJUTAT MULTI OAMENI VA ROG DIN SUFLET AJUTATI-MA.
AM SI EU O FETITA DE 3 ANI SI CHIAR IMI DORESC SA O CRESC.
0
18-02-2009, ora 20:00
alyaly
Nu este medic/terapeut
alyaly
pentru monica
Ti-am scris de doua ori dar nu stiu de ce nu au aparut mesajele. Aici imi aparea ca raspunsul a fost trimis cu succes catre acest user. Nu stiu de ce nu au aparut mesajele.
TELEFONUL DR. RADULESCU DE LA "SPITALUL DE FONO-AUDIOLOIE SI CHIRURGIE FUNCTIONALA DR. DORIN HOCIOTA" ESTE: 021 410 0869 centrala sau 021 410 3609 secretariat SI ROGI SA II FACA LEGATURA LA ET 5 CU DOCTORUL MARIAN RADULESCU.
DOCTORUL RECOMANDAT DE RADULESCU IN SUCEAVA ESTE DR DUMITRESCU CORNELIU. TEL 0230 510620 LA CABINETUL PARTICULAR DE LUNI PANA VINERI are program intre orele 15-17. Suni si te programezi la consultatie, ca pentru interventie te cheama in spital. Este un doctor foarte bun si Dumitrescu, dar parerea mea este sa mergi la Bucuresti la RADULESCU.
Sa imi scri si sa imi spui ce te-ai hotarat.
SANATATE!
0
26-02-2009, ora 23:07
pavel.2001
Nu este medic/terapeut
pavel.2001
Buna! In urma cu 4 saptamani, in urma unei lovituri la ureche am avut o dubla perforatie de timpan.Mi s-a recomandat de catre un specialist orl, ca in loc de timpanoplastie sa fac un tratament cu antibiotice, in urma caruia mi-a aparut o ciuperca la urechea externa.Am tratat-o, insa mi s-a inflamat timpanul.L-am tratat cu alcool boricat. Acum fac un tratament cu Bilobil si un complex de vitamine, ca sa-si revina nervul auditiv, insa eu cu urechea respectiva aud mult mai slab decat inainte.Asa imi va ramane mereu?sau daca o sa-si revina vreodata...in cat timp? si inca ceva...Tot acel medic mi-a spus sa nu mai bag apa in ureche niciodata. Asa trebuie sa fac? Cat va mai dura pana isi va reveni complet?
0
06-03-2009, ora 20:43
wannabe
Nu este medic/terapeut
wannabe
Timpanoplastia costa in jur de 100 de euro. Operatia se realizeaza cu anestezie locala sau generala. Eu am 17 ani si am fost operata cu o anestezie locala si nu am avut niciun fel de dureri. Externarea se face a2a zi dupa operatie.
Vi-l recomand pe domnul Profesor Dr. Vasile Ciuchi. Lucreaza la o clinica particulara in Bucuresti.
Mai multe informatii pe siteul: http://www.ciuchi-orl.ro/

P.S. Adresa s-a schimbat: Str. Alexandru Serbanescu nr. 87, Bucureşti ( în cadrul Hotelului Phoenicia (Băneasa) ) .
0
21-03-2009, ora 17:52
gherman diana
Nu este medic/terapeut
gherman diana
buna.aseara baietelul meu de 5 ani si-a fisurat timpanul cu un betisor de ureghe, specialistul care la vazut spune k nu este ff grav, mai mult ar fi lezat canalul auditiv si mia spus sa revenim la control luni dimineata.eu totusi sunt speriata si nu stiu ce sa cred si cum sa reactionez.Face tratament cu cexyl si mi sa spus nu cumva sa-i intre apa calda in ureghe.El spune ca nu-l doare, mie mi se pare ca aude normal.multumesc anticipat ptr.sfaturi
0
30-03-2009, ora 16:36
andyy100
Nu este medic/terapeut
andyy100
Buna. Am mai postat aici si miati fost de mare ajutor. Acum a aparut alta problema...cu o zi inainte am fost intro excursie la sibiu...a batut vantul. Miam pus gluga si sapca in cap. Aveam ceva probleme cu timpanul dar nu aveam nimic in ureche care sa protejeze. Apoi seara cand am revenit acasa a inceput sa se infunde urechea si apoi toata noaptea a curs un lichid...nu cred k era puroi...medicul mia zis ca era lichid din conductul auditiv. Mia pus un tampon de rivanol si mia zis sa iau un antibiotic cum ar fi ospen 1000 unitati. Totul sa intamplat cu o zi inainte sa postez. Va rog daca puteti sami dati niste sfaturi ce ar trebui facut. Multumesc anticipat
0
09-09-2009, ora 22:51
camelia_logos
Nu este medic/terapeut
camelia_logos
L am lovit in zona urechii cu niste chei de la masina IN zece secunde urla de durere, apoi a curs mult sange, mi a zis ca nu mai aude cu urechea dreapta, areo taiatura pe acel prim" munte", nu se plange acum de auz, dar..ii este timpanul fisurat, perforat?ACEA TAIETURA ESTE SCURTA SI ADANCA
0
10-10-2009, ora 12:58
johnyj45
Nu este medic/terapeut
johnyj45
Pt. D-na Brad. Am aflat de curand ca am timpanul fisurat, am avut otita anul trecut si medicul din oras mi-a spus ca am otita si atat, m-am tratat si mi-a trecut, dar luna trecuta am fost la Spitalul Milit. CT pt ca imi curgea urechea si am aflat ca am otita si " fisura de timpan ", problema este ca sunt cadru militar si mie teama sa ma duc la Spitalul Milit. Bucuresti pt a numi crea probleme in cariera. Ce sfat imi dati? Multumesc respectuos pt raspuns.
0
30-10-2009, ora 02:35
brad
Identitate neconfirmată
brad
Am revenit pe forum pt cei interesati.Intre timp am nascut dupa o sarcina f dificila si nu am mai putut ajuta si pe altii pt ca a trebuit sa ma ajut pe mine...Dar acum sint la dispozitia dvs
0
07-11-2009, ora 11:00
dabega rodica
Nu este medic/terapeut
dabega rodica
buna ziua, sunt rodica si am timpanele amandoua perforate, mai mult in urechea dreapta, fapt care a dus la scaderea auzului foarte mult.Port niste aparate incomode, , de la audinova din bucuresti, desi sunt ff performante.vreau sa stiu ce pot sa fac in measeria mea este fffffff greu.Ajutati-ma va rog
0
07-11-2009, ora 11:08
dabega rodica
Nu este medic/terapeut
dabega rodica
as mai vrea sa stiu daca imi revine auzul dupa operatie sau va trebui sa port aparatele in continuare????
0
07-11-2009, ora 11:47
dabega rodica
Nu este medic/terapeut
dabega rodica
cat costa o operatie de timpano plastie la clinica particulara a domnului Ciuchi?
Adaugă un comentariu / răspuns
185 comentarii 1 23 ..... 6 7 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: