timpanul din urechea stanga este putin perforat

21-12-2009
Alexandra14
Nu este medic/terapeut
Alexandra14
Buna ziua,
am si eu o problema cu cu urechea stanga, din septembrie pana in octombrie am avut la urechea dreapta 3 otite, medicul de familie mi-a dat antibiotice apoi la a3a otita am mers la medic orl el mi-a spus ca am piocianic am fost tratata cu un unguent local numit triderm, totul a decurs bine, apoi am mers din nou la control, mi-a spus ca urechea dreapta merge bine dar cand s-a uitat in stanga a spus ca am otita medie, dar eu nu aveam dureri deloc, m-a intrebat daca aud bine cu ea si am spus ca da dar dupa ce fac baie dimineata cand ma trezesc e putin infundata, mi-a spus ca timpanul meu este putin perforat si ca in urechea stanga am piocianic, am luat picaturi numite ciprox, gentamicina pe vena si un alt antibiotic pe gura. am fost din nou la control si a spus ca totul merge bine urechea dreapta e perfect curata iar cea stanga merge foarte bine, momentan mai sunt inca pe tratment. intrearea mea este urmatoarea eu doresc sa fac parte dintr-o trupa unde voi canta la chitara, daca am timpanul putin perforat am voie?? imi este putin frica sa nu il sparg de tot de aceea am auzit ca sunt casti care amplifica sunetul se pot folosi in cazul meu? sau daca nu ce as putea face? medicul mi-a mai spus ca nu am voie sa ma spal pe cap decat la o saptamana ceea ce nu cred ca pot face ce legatura este intre cap si ureche? daca nu imi intra apa in urechi am voie? va multumesc mult !
2 comentarii
0
21-12-2009, ora 21:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. poti sa te speli pe cap.. cu conditia sa pui.. in urechi.. vata imbibata in ceva uleios( crema fata s.a) !
si asa sa faci mereu.. daca ai perforatie de timpan. Dupa baie... usuci bine si interiorul urechiicu uscatorul de par !
Cat priveste Trupa de Chitaristi.. nu este nici un risc.. poti canta.. si nu are cum sa.ti afecteze auzul. !
0
21-12-2009, ora 21:36
Alexandra14
Nu este medic/terapeut
Alexandra14
Va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns