Tinitus cu pulsatii puternice la cap

12-11-2009
Razec
Nu este medic/terapeut
Razec
Buna ziua, sufar de tinnitus cu pulsatii puternice la cap(tampla stanga) sincronice cu cele ale inimii.Am fost internat in spital la Neurochirurgie.Am facut toate investigatiile posibile :Audiograma, EEG, diverse analize la sange, I.R.M, THS, FREE T4, examinare cranio cerebrala la tomograf si IRM cu substanta de contrast si totul este normal.Am fost consumator de droguri timp de trei ani pana acum 4 luni(hasis, marijuana, cannabis).Am incercat si cu hemeopatia dar fara rezultat.ce ar trebui sa fac?stima
44 comentarii 12 Înainte ›
0
12-11-2009, ora 18:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
te duci si faci investigatii la Cardiologie.. inclusiv angiografie !
0
12-11-2009, ora 18:17
Razec
Nu este medic/terapeut
Razec
am facut si investigatii cardiologice si angiografie, e ok si acolo, am uitat sa specific..
0
13-11-2009, ora 10:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta problema NU e la ureche!
doar percepi acele suntete ale inimii( pulsul) de pe un vas sangvin)
Cauta sa observi in ce perioaba a zilei se aude mai tare. masoara tensiunea arteriala in acel moment !
renunta la cafea si energizante.
cauta un medic care practica acupunctura.. si faci un tratament.
cauta exercitii si pozitii de relaxare.. care trebue sa le practici neaparat!
0
14-11-2009, ora 13:31
Astek
Nu este medic/terapeut
Astek
Buna ziua...am fost la un concert acum 2 saptamani..si primele 2 zile mia tiuit urechea dreapta..iar a 2a zi cea din dreapta s-a ameliorat..si a inceput cea stanga..care si acum mai imi tiuie doar daca imi astup urechea se mai aude.si simt din cand in cand niste dureri asa..nu puternice dar destul incat sa ma deranjeze si sa ma gandesc la asta...am fost la doctor..m-ia dat ginko biloba si betasersc...imi puteti spune cat timp o sa mai am aceste dureri..sau in cat timp imi va trece...multumesc..
0
14-11-2009, ora 14:48
Astek
Nu este medic/terapeut
Astek
Si eu sunt consumator de cannabis...si am vazut ca daca fumez simt ca mi se amplifica si mai mult..si auzul si simturile si starea.am incercat sa numai fumez...si am avut momente in care ma simteam normal... si intrebarea mea este daca ar fi putut sa imi inrautateasca starea in care deja eram sau pe viitor in legatura cu urechile...Nu ma simt prea bine ca am spus asta..dar as vrea sa aflu...am 18 ani poate se explica.
0
14-11-2009, ora 16:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Esti deja major!
uitate in Oglinda.. intreabate ce vrei de la Viata.. si decide!
iti bati joc de tine in continuare sau duci un mod de viata sanatos si te tii mai departe de boli si tratamente !
peste 10 ziel de tratament mergi la ORL.. si faci o audiograma + timpanograma!
0
18-11-2009, ora 14:54
pino
Nu este medic/terapeut
pino
Buna ziua,
Am o luna de cand m-am operat {urechea st}li Prof.Ciuchi.Operatia a decurs bine, dar zgomotele nu au disparut, aceea ameteala inca o mai am{pe parcursul zilei apare}.Intrebarea mea este, la cat timp dupa operatie o_sa dispara ameteala, dar si zgomotele{daca ma norocul sa dispara}Va multumesc
0
18-11-2009, ora 15:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e niciodata la fel /.. de la pacient la pacient.
ar trebui sa mai mergetila medicul care va operat.
0
30-11-2009, ora 20:38
nicu_d
Nu este medic/terapeut
nicu_d
Buna seara

De 10 ani am facut catar ototubar de cateva ori si m-am tratat cu picaturi nazale (efedrina, eucalipit, xilina) si redergin. De atunci am ramas cu tinitus la UD. Acum 3 ani am fost diagnosticat cu trauma sonora UD cu o cadere la 5792 Hz, la 45 db. Acum o luna am facut din nou catar. Tinitusul s-a amplificat. Audiograma de azi (30.11.2009) arata o cadere la 4000 Hz, 40 db la UD. Rugamintea mea ar fi: Este posibil ca acest tinitus sa aiba si alta cauza, decat trauma sonora ? Ma refer la folosirea in exces a acestor picaturi sau daca poate fi o legatura intre o masea de minte inclusa in partea dreapta sus neoperata, care imi da dureri nu mari, dar continui in sinusul maxilar, articulatia mandibulara si ceafa. Este posibil daca ma operez sa-mi dispara tinitusul ? Ce puteti sa-mi reomandati ? Cu stima si multumiri!
0
30-11-2009, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
si picaturile in exces( vazoconstrictoare), care se absorb si in sange, duc la vazoconstrictie a vaselor cerebrale. cu insuficienta circulatorie pe urechea interna si nu numai.
deasemenea si durerea cronica regionala( de la dinti, articulatie.. tot duce la o vazoconstrictie cu acelas efect nociv.
pana nu rezolvati aceste 2 probleme.. cu picaturile si durerea din zona.. nu ai cum sa scapi de acufene !
mai conteaza si colesterolul si grasimea care o consumati( se depune pe vase si ingreuneaza circulatia)
0
06-12-2009, ora 12:57
nicu_d
Nu este medic/terapeut
nicu_d
Buna ziua domnule doctor! Va mai deranjez cu o rugaminte. Pe 17 oct. am racit la cap, dar mai inainte am folosit in casa substante pt. gandaci (decis) fara protectie, care m-au iritat pe nas. Acum persista iritatia nazala neavand secretii. Pe langa ce v-am spus anterior, pot sa va spun ca pe 13.11.2009 am ajuns la Sp. Panduri unde mi s-au facut o serie de analize: audiograma tonala si vocala (hipoacuzie neurosenzoriala UD). ex. Bera (rezultate normale), impedanta (timpanograma tip A bilateral). Mi s-a spus ca voi face niste perfuzii la care ulterior s-a renuntat, deoarece am atrofie optica la un ochi, hipertensiune moderata si diabet 2 moderat. Mi s-a dat o schema de tratament acasa, vitamina B1, B6, redergin. Dupa 10 zile de tratament am facut audiograma pe 26.11.2009, UD 125; 250 Hz - 20 db; 500 Hz -15 db; 1000 Hz - 10 db; 2000 Hz - 18 db; 4000 Hz - 40 db; 8000 Hz - 30 db; US 125, 250 Hz - 20 db; 500, 1000 Hz - 18 db; 2000 Hz - 20 db; 4000 Hz -15 db; 8000 Hz - 20 db. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva: analize ? tratament ? perfuzii de ex. ? Pentru ca n-au trecut dou luni de la imbolnavire. Poate fi vorba de o inflamtie a casei timpanului la UD, pentru ca aud cu aceasta ureche mai rau dimineata si se amelioreza spre pranz. Uneori parca imi aud respiratia in timpan, si parca as avea capul intr-o cutie. De asemenea si tiuitul e foarte puternic si se amplifica dupa orice medicament, fie antiinflamator sau antibiotic. Parca traiesc un cosmar de doua luni care nu se mai termina... In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc din suflet!
0
07-12-2009, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
lucrurile stau putin mai complicat decat credeti!
Hipertensiunea arteriala + diabet... sunt nefaste pentru circulatia sangvina.
in urma audiogramei + timpanogramei este clar ca pierdeti auz pe nervul auditiv.. si el NU se mai reface.
zgomootul din urechi confirma ca circulatia cerebrala este broasta si o sa mai pierdeti din auz.
trebue sa faceti permanent tratament cu vazodilatatoare( sermion).
0
08-12-2009, ora 18:01
nicu_d
Nu este medic/terapeut
nicu_d
Buna seara domnule doctor ! Imi cer scuze pentru insistenta, credeti ca daca aplic tratamentul corect cu Redergin vitamine, Sermion, este posibila o imbunatatire a auzului ? Sau trebuiau neaparat perfuzii ? As mai avea timp sa le fac si unde, pe 16.12.2009 sunt doua luni de la imbolnavire. Sa ma gandesc deja la procurarea unei proteze auditive ? Este posibil ca acufenele din UD sa se diminueze odata cu folosirea protezei ? Tinitusul si pierderea auzului sunt doua boli distincte ? Va intreb pentru ca am prieteni cu pierderi mari de auz care nu au tinitus. Sau tinitusul (in cazul meu cred ca acum 10 ani a fost declansat, de la explozia unui sifon, aproape de UD care m-a lasat pentru cateva minute surd, apoi auzul a revenit la normal). a generat acum pierederea de auz ? Va multumesc mult pentru intelegere, o seara placuta!
0
09-12-2009, ora 09:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NIcu !
NU o sa ai Inbunatatire de auz!
indiferent de tratamen!
nervul odata mort.. mort ramane ! nu se mai reface!
tratamentul.. trebue sa.l faci.. 1/ pentru a scapa de acufene( tinitus) si 2. pentru a mentine nervul in viata.. adic sa nu progresese scaderea auzului !
0
09-12-2009, ora 20:38
denysaa
Nu este medic/terapeut
denysaa
buna seara.am si eu o problema v-am mai scris..acum trei zile am facut un RMN si am fost diagnosticata cu sinuzita bilaterala.mi-a dat tratament cu aulin, sinupreta si avelox 400mg.tin sa precizez ca am niste intepaturi in piept teribile si la aer rece se agraveaza.am dureri de cap de o luna de zile si nici acum nu au cedat.un sfat va rog mult.am 17 ani.analize am facut tot cervicala nu am nimic.va multumesc tare mult.
0
10-12-2009, ora 08:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebue sa vada un ORL.ist.. acel RMN..
uneori se interpreteaza gresit de radiologi!!!!!!!
poate sa nu fie sinuzita
0
11-12-2009, ora 17:41
Astek
Nu este medic/terapeut
Astek
Buna ziua...acum aprox o luna am fost la un concert care mia declansat un tiuit puternic in urechea dreapta pt cateva zile..iar apoi sa redus intensitatea si a inceput sa apara si la cea stanga...dupa ceva timp sa redus aproape de tot tiuitul si dupacea dupa vro 3 saptamanii mam trezit cu o raceala foarte grava aproape numai ma puteam ridica din pat cu temperatura...si mia declansat din nou acel tiuit intens si in ambele urechii.. am fost la o clinica pariculara care mia facut audiograma si timpanograma...timpanul este normal..iar acuitatea la urechea dreapta a fost f putin afectata..iar acel medic m-ia facut insuflatii cu acc si inca ceva care imi scapa acum..si fizioterapie pt a imi reface urechea dreapta...iar apoi spunandu-mi ca trebuie sa ma operez de polipi pt a elimina un factor care ar fi putut declansa de tiuit ceea ce ma intereseaza pe mine.dar apoi am mai fost la un medic orl care m-ia spus ca nu asta e cauza...ca ceva ar trebui sa fie in urechea interna...dar nici ea nu stie ce..si spunandu-mi sa continui un tratament care mi-l daduse medicul de familie..bilobil si betaserc.deocamdata am momente in care se aude foarte tare...iar momente in care nu se aud aproape deloc si nu stiu care sunt factorii declansatori sau daca este asa ceva...sau daca alimentatia are ceva de aface..ce ar trebui sa mananc... vroiam sa va intreb care ar putea sa fie cauza si daca ma tratez cu ce trebuie...sau ce analize ar mai trebui sa fac...va multumesc mult pt timpul acordat...numai ca te pune intr-o situatie foarte stresanta si grea..va multumesc pt alegere...
0
11-12-2009, ora 20:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
astec
daca ai audiograma si Timpanograma.. trimite.le pe mail
acolo arata daca problema este de la polipi si desfunxtia trompei lui eustachii
sau este afectat nervul auzului.. de la traumatizmul sonor+ viroza care ai avut.o.
1. trebue sa desfunzi bine nasul.
2.sa incalzesti urechea cu saculetul cu sare sau cu uscatorul de par!
3.betaserc 8 mg 3 pe zi.
bilobilul..inlocuestel cu SERMION 30 mg 1 demineata + 1 la pranz!
si vorbim dupa ce vad audiograma + timpanograma
0
22-04-2010, ora 15:35
daniraven
Nu este medic/terapeut
daniraven
Buna ziua domnule doctor,

Ma numesc Daniel si as dori in speranta unui sfat profesional sa va prezint situatia tatalui meu.
S-a trezit intr-o dimineata cu un tiuit in partea dreapta, spune ca il precepea in cap.
A facut perfuzi pentru dilatarea vaselor, a facut tratament de 2 luni de cand are acest tiuit cu medicamentatie bazata pe ginko biloba. Nu poate dormi noaptea decat cu calmante si somnifere.
Imi povesteste ca de o saptamana percepe un sunet foarte amplificat in partea dreapta (spune ca il percepe ca si cum ar proveni din exterior) un sunet mai gros asemanator ca cel al unei cascade, iar in partea stanga un tiuit ascutit asmenator celui de franare a trenului. Spune ca il termina psihic asa de tare este sunetul. A fost internat la diverse spitale (in prezent la neuropsihiatrie). Incearca sa se impuna dar nu reuseste sunetul fiind foarte tare. Va rog daca ne-ati putea sfatui ce sa facem pentru ca observ si lipsa de interes si implicare din partea doctorilor.
Mentionez ca a facut in Sibiu RMN si a consultat diversi doctori, a facut si audiograma si sustin ca toate sunt ok.
La spitalul militar din sibiu, spun ca ar avea ceva la coloana cervicala niste nervi ar fi tasati.
Am fost cu el impreuna la Cluj la un doctor ce pune nervi si oasele, i-a facut ceva insa se simte chiar mai rau.

Multumesc.
0
22-04-2010, ora 18:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Varsta. Kg. Inaltimea. boli a inimiii, rinichilor, gastrointestinale !
colesterolul, glicemia, , s, a lucruri care pot sa ma ajute sa.nmi fac o parere despre persoana. Audiograma. trimiteti pe mail
0
09-05-2010, ora 12:24
maruu
Nu este medic/terapeut
maruu
buna ziua,

am 30 de ani si de 1 an de zile am un vajait si tiuit in urechea stanga si aud din ce in ce mai putin cu ea. am fost diagnosticat cu mai mullte boli acufena vasculara, catar tubar.iar acum ulimul diagnostic este catar ototubar.am deviatie de sept pe partea stanga si dr a spus ca asta ar fi cauza.
ce parere aveti?
multumesc
0
09-05-2010, ora 20:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca este o Hipoacuzie de transimisie ( la audiograma si timpanograma se vede) si intradevar este problema in trompa lui Eustachii.. si respiratia nazala.. In acest caz trebue sa operati urgent deviatia de sept.
daca este afectat nervul auditiv.. nu o sa ajute interventia pe sept.
trimite audiograma si timpanograma pe mail
0
11-06-2010, ora 23:38
DAVID TARANU
Nu este medic/terapeut
DAVID TARANU
Stimate domnule doctor,

Sufar de acest tiuit, tinnitus de 4 luni de zile, am fost pe la toti doctori posibili la sibiu, cluj, am facut tot ce e posibil, audiograma, tomograf, RMN, au fost bune cu exceptia unei sinuzite (unde nu am simptome sau dureri), un polip, o mucoasa ingrosata si s-au precizat a fi ceva de la urechea interna si niste vase strangulate intre creier si urechea interna. Pana acum pe langa faptul ca suntetul este f tare si il precep in cap, mai puteam merge sa ma plimb sa mananc si sa dorm cu somnifer 3-4 ore pe noapte. Insa de 2 saptamani nu mai reusesc sa dorm deloc, am luat Xanax de 10, Sanval, Traxene de 10, Imovane, nu-si mai fac efectul, nu pot dormi deloc, acum numai nici pofta de mancare, numai pot merge fiindca obosesc repede si mi-a aparut un foc in tot corpul.am nevoie de un sfat va rog.multumesc.
0
12-06-2010, ora 15:55
francu
Nu este medic/terapeut
francu
salut ma numesc claudiu.mama ma a fost operata fiin diagnosticata cu neoplazii la esofag de 6 luni are un tiuit in ureche si ii amorteste capu.a terminat si tratamentul de citostatice ea cred ca din cauza citostaticilor dar dupa 2 luni ce a terminat tratementul tot ii tiuie.datimi un sfat va rog.va multumesc
0
13-06-2010, ora 12:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Francu
Tiuitul este din cauza dereglarilor de circulatie si dereglare a PH.. lichidului extra si intracelular de la aceste tratamente dure.
tre sa faceti cura de dezintoxicare cu argila, cordiceps.s.a.
sa se hidrateze bine cu apa plata si sa consume 80 % din mancare legume !
Sermion, stugeron.. pentru circulatie.

DAVID.
problema este complicata.. e clar ca cauza este la acele vase strangulate !
ma intereseaza
varsta, inaltimea. Kg. tensiunea arteriala
0
20-12-2011, ora 20:03
florindanteodorescu
Nu este medic/terapeut
florindanteodorescu
buna seara d-le doctor revin si eu cu referire la tinnitus. v-am scris acum citeva luni despre problema mea. am fost la doctor si la consult, totul este normal, audiograma si timpanograma sunt normale. problema mea este ca trompa lui eustachio stinga, ramine deschisa multa vreme ceea ce este foarte suparator, aud respiratia in ureche, chiar simt cum timpanul se misca odata cu inspiratia si expiratia. citeodata se intimpla si la urechea dreapta dar mai rar. daca ma aplec in fata, ma tin de nas si inghit, la urechea dreapta dispare si ramine doar la stinga. problema se rezolva si la urechea stinga daca stau pret de 1 minut cu capul in jos. apoi dupa un timp aud o pocnitura si fenomenul apare la urechea stinga. daca stau culcat totul este normal, aud bine. acum vre-o luna pret de 2 saptamini nu a mai aparut si am crezut ca problema s-a rezolvat, dar fenomenul a aparut. nu stiu de ce sa leg aceasta suferinta: de faptul ca in urma cu 20 de ani am suferit de sinuzita maxilara, sau de faptul ca de doi ani am slabit foarte mult, de la 114KG la 89kg. vreau sa va intreb daca este posibil ca intre sinusul maxilar si urechea medie sa se formeze un alt orificiu care sa-mi faca o astfel de problema, sau unica legatura posibila este trompa lui eustachio? am facut tratament cu protargol fara rezultat. mi-ati mai explicat ca este posibil din cauza slabirii mele bolta palatina s-a prabusit, si in felul acesta ramine deschis orificiul trompei lui eustachio. mi-ati indicat niste exercitii cu limba si cu vocalize, dar vad ca fara rezultat. va rog d-le doctor din experienta dvs, poate va vine o idee ce as putea sa mai fac. nu ma doare, aud normal, dar intervine aproape zilnic acest fenomen foarte suparator. va rog d-le doctor poate aveti vre-o idee in cazul mau. va multumesc si va doresc tot binele din lume! la multi ani!
0
21-12-2011, ora 07:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un consult ORL, Endoscopic.. ar putea vizualiza intrarea in trompa lui eustache. si rinofaringele
ESte bine de facut acesta investigatie in clinica ORL.. dotata cu laser sau radiofrecventa
cu posibilitatea de a face cateva cauterizari in jurul trompei pentru ai micsora lumenul
0
31-12-2011, ora 10:46
IoanaDinca
Nu este medic/terapeut
IoanaDinca
Buna Ziua!
Ma numesc Ioana si am tinnitus. Sunt eleva, am 18 ani. De mica am avut un sunet in urechea dreapta, insa nu l-am luat in seama pentru ca il simteam foarte rar, doar dupa ce veneam din locuri cu muzica data tare (nu am iceiul de a frecventa astfel de locuri). Din vara asta cred ca a inceput sa se intensifice, pentru ca il sesizam mai des.
Insa a intervenit un tinnitus intermintent la urechea stanga (la putin timp dupa inceperea scolii, cand stresul a devenit mai mare).
Prin decembrie am fost la un ORList, care mi-a recomandat sa fac o audiograma si un RMN de conduct auditiv intern si mi-a prescris gabaran (3 capsule pe zi) si sermion(1 capsula/zi) timp de o luna. Le-am luat si cel intermitent a disparut in timpul tratamentului, dar a revenit dupa. Am observat totusi ca tinnitusul depindea cumva de pozitia capului (intr-o noapte am schimbat pozitia de dormit si a doua zi a incetat, sau tinnitusul se opreste cand tin strans din dinti).
Investigatiile nu au aratat anomalii din cate am inteles (decat niste vase aberante pe langa nervul auditiv din partea dreapta).
Acum cateva zile am fost si la un neurolog care s-a mirat de doza mare de gabaran pe care am luat-o, si mi-a prescris gabagamma (1 capsula/zi, seara), milgama N(1capsula/zi) si magneziu. Ea mi-a zis ca o sa treaca de la sine, dar gabagamma o sa ma ajute sa trec mai usor peste.
Acum tinnitusul intermitent apare din cand in cand, insa mi-e teama de cel din urechea dreapta(care este constant). Mentionez ca am si o deviatie de sept si nu pot respira foarte usor, insa nu e ceva care m-a incomodat.

Ma gandesc sa ma orientez spre specialisti din Bucuresti, insa dupa 10 ianuarie.

Va rog spuneti-mi daca se poate sti cauza si cum se poate rezolva. M-am panicat putin si ca trebuie sa iau pastile de la varsta asta, insa pana la urma vreau doar sa se rezolve.

Multumesc frumos si un an nou fericit si plin de bucurii!
0
31-12-2011, ora 15:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
casa stii cauza tre sa faci si o angiografie la vasele cerebrale. (acele vase in apropierea nervlui auditiv ar putea fi cauza)
sa investighezi si coloana cervicala
0
02-01-2012, ora 10:31
IoanaDinca
Nu este medic/terapeut
IoanaDinca
Multumesc! Imi puteti recomanda niste meteode prin care sa ma acomodez cu tinnitusul? uneori de teama cred ca am palpitatii, incerc sa ma controlez insa nu vreau sa devina teama din ce in ce mai mare.
iar daca vasele sunt cauza, e posibil ca gabaran sau gabagamma sa le intensifice?

O sa ma interesez de analizele pe care mi le-ati recomandat. Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: