Tiuit + tremur al corpului interior

26-11-2011
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Buna ziua, de cateva saptamani si mie mi-a aparut acest tiuit in ambele urechi dar si un tremur interior al corpului mentionez, doar in interior, noaptea este un cosmar si tiuitul si acest tremur ma fac sa am un somn agitat, am fost la doctor mi-a prescris betaserc, biobil dar nici o ameliorare, tensiunea constanta o am 12, 8 si a mai constatat cand apasa el ca ma durea undeva aproape de capul pieptului dar el a exclus o afectiune a inimii urmeaza sa fac si analize medicale, este prima ora in 35 de ani cand am probleme medicale si sint paralel cu spitale, doctori, retete si poate cineva dintre voi a avut aceste simptome si acest tremur interior a aparut primul si ulterior tiuitul.
84 comentarii 1 ..... 3 Înainte ›
0
26-11-2011, ora 22:06
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Este posibil sa ai o infectie in corp.
Ar fi bine sa vorbesti cu doctorul ca, in afara de analizele uzuale de sange, sa iti dea trimiteri sa faci si :
- o urocultura cu antibiograma
- exudat nazal cu antibiograma,
iar daca te doare gatul poti face si - exudat faringian cu antibiograma
Poate ar fi bine sa vezi cum stai si cu - calciu, magneziu, potasiu, fier.
Vorbeste cu medicul.
0
26-11-2011, ora 22:32
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Multumesc frumos pentru indicatii, gatul nu ma doare si spune-mi te rog calciul, magneziu, potasiu.etc tot in analizele de sange se gasesc?Si cum se fac aceste uroculturi ?
0
26-11-2011, ora 22:41
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Am primit si analizele poate printre dv este si un medic care sa-i pot trimite pe email in format pdf rezultatele, m-am uitat pe ele sint si unele subliniate adica nu ar fi in regula.
0
26-11-2011, ora 23:21
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Urocultura este o analiza de urina. Se colecteaza urina din mijlocul jetului. Lasi intai sa curga putin in wc, apoi recoltezi urina intr-un borcanel steril luat de la farmacie sau de la laboratorul de analize.
Analiza de urocultura cu antibiograma arata daca exista o infectie urinara si la ce antibiotic este sensibila bacteria gasita, pentru a se face un tratament corect.
Sumar de urina ai facut?
Determinarile la Calciul, magneziu, potasiu si fier se fac din sange.
Vorbeste cu doctorul tau.
Ce analize nu au iesit bine si cat ai leucocitele si hemoglobina?
Scrie aici si poate vei primi detalii. Sunt mai multi medici pe acest forum.
0
26-11-2011, ora 23:23
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Da am facut sumar de urina.
0
26-11-2011, ora 23:35
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Si? Ai leucocite, nitriti? Asta ar insemna ca exista o infectie urinara.
0
26-11-2011, ora 23:40
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Urina - biochimie
* densitate 1020 1015 - 1025
* pH 6 4.8 - 7.4
* nitriti negativ negativ
* leucocite (esteraza granulocitara) negativ /μL negativ
* proteine negativ mg/dL negativ
* glucoza nedecelabil mg/dL nedecelabil
* corpi cetonici negativ mg/dL negativ
* urobilinogen normal mg/dL normal
* bilirubina negativ mg/dL negativ
* hematii (hemoglobina) 10 /μL negativ
Urina - sediment
Leucocite 1-4 /hpf 1-4
Hematii 0-1 /hpf 0-1
Celule epiteliale scuamoase 1-15 /hpf 1-15
Mucus prezent
Hematologie
Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si
indici
* Numar leucocite 6.77 mii/μL 4 - 10
* Numar eritrocite 5.85 mil./μL 4.3 - 5.7
* Hemoglobina {Hb} 17.1 g/dL 13.2 - 17.3
* Hematocrit 49.6 % 39 - 49
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 84.8 fL 80 - 99
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 29.2 pg/cell 27 - 34
* Concentratie medie a Hb/eritrocit 34.5 g/dL 32 - 37
* Largimea distributiei eritrocitare 12.3 % 11.6 - 14.8
0
26-11-2011, ora 23:45
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mananci multa carne? Pentru ca ai hemoglobina mare. Ar putea fi un motiv.
0
26-11-2011, ora 23:50
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
colesterol HDL 52 mg/dL .colesterol total 208 mg/dL..Trigliceride
Trigliceride 153 mg/dL Conform NCEP ATP III:
- optim: 150
- borderline crescut: 150-199
- crescut: 200-499
- foarte crescut: ≥ 500
*
* Colesterol VLDL 31 mg/dL 30
126 mg/dL Conform NCEP ATP III:
- optim: 100
- optim la limita: 100-129
- borderline crescut: 130-159
- crescut: 160-189
- foarte crescut: ≥ 190
* Colesterol LDL
* Lipide totale 710 mg/dL 400 - 700
0
26-11-2011, ora 23:51
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Nu mananc cantitate mare si mai fac pauze intre zile.
0
26-11-2011, ora 23:53
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Si mai este subliniat la beta 2 gl...Electroforeza proteinelor serice
* Albumina% 55.3 % 52 - 65.1
* Alfa 1 gl% 1.5 % 1 - 3
* Alfa 2 gl% 11.2 % 9.5 - 14.4
* Beta 1 gl% 8.1 % 6 - 9.8
* Beta 2 gl% 6.1 % 2.6 - 5.8
* Gamma gl% 17.8 % 10.7 - 20.3
0
26-11-2011, ora 23:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Acel mucus in urina este un semn de inflamatie, ar trebui facute analize sa se vada daca exista o problema pe sistemul urinar.
Cred ca si o urocultura cu antibiograma ar trebui facuta totusi, discuta cu medicul.
Ureea ai facut-o? Daca nu, ar trebui sa o faci.
Creatinina - deasemenea ar trebui sa o faci - este un indicator asupra functionarii rinichilor
0
27-11-2011, ora 00:07
tema
Nu este medic/terapeut
tema
S-ar putea sa ai o anemie prin deficit de fier. Ar fi bine sa faci urocultura cu antibiograma.
Daca este o infectie cu e-coli, aceasta bacterie mananca fierul din organism si apare aceasta anemie.
POate ar fi bine sa mergi la un urolog.
Te dor ceva articulatii? Ai ameteli? Te doare capul?
0
27-11-2011, ora 00:22
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Nu am ameteli sau dureri de cap, am o durere oarba chiar la varful cotului de la mana stanga si tot la mana stanga imi amorteste degetul mare daca folosesc o surubelnita si incerc sa o folosesc.
0
27-11-2011, ora 00:25
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Da am facut-o am omis eu sa o postez..Uree serica
* Urea 32 mg/dL 50
* Urea nitrogen (BUN) 15 mg/dL 20
Urina - biochimie
* culoare galbena
turbiditate clara si creatinina...Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)
metoda IFCC cu piridoxal fosfat 36 U/L 50
Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)
metoda IFCC cu piridoxal fosfat 23 U/L 50
* Proteine totale serice 8 g/dL 6.6 - 8.7
* Creatinina serica 0.96 mg/dL 1.2
Electroforeza proteinelor serice
* Albumina% 55.3 % 52 - 65.1
* Alfa 1 gl% 1.5 % 1 - 3
* Alfa 2 gl% 11.2 % 9.5 - 14.4
* Beta 1 gl% 8.1 % 6 - 9.8
* Beta 2 gl% 6.1 % 2.6 - 5.8
* Gamma gl% 17.8 % 10.7 - 20.3
93 mg/dL Interpretare valori
glicemie bazala (recomandari ADA):
60-99: Normal
100-125: Glicemie bazala modificata
≥ 126: Diabet zaharat
Diagnosticul de diabet zaharat se va
stabili pe baza a cel putin 2 valori
crescute ≥ 126 ale glicemiei bazale
0
27-11-2011, ora 00:28
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Si creatinina..Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)
metoda IFCC cu piridoxal fosfat 36 U/L 50
Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)
metoda IFCC cu piridoxal fosfat 23 U/L 50
* Proteine totale serice 8 g/dL 6.6 - 8.7
* Creatinina serica 0.96 mg/dL 1.2
Electroforeza proteinelor serice
* Albumina% 55.3 % 52 - 65.1
* Alfa 1 gl% 1.5 % 1 - 3
* Alfa 2 gl% 11.2 % 9.5 - 14.4
* Beta 1 gl% 8.1 % 6 - 9.8
* Beta 2 gl% 6.1 % 2.6 - 5.8
* Gamma gl% 17.8 % 10.7 - 20.3
93 mg/dL Interpretare valori
glicemie bazala (recomandari ADA):
60-99: Normal
100-125: Glicemie bazala modificata
≥ 126: Diabet zaharat
Diagnosticul de diabet zaharat se va
stabili pe baza a cel putin 2 valori
crescute ≥ 126 ale glicemiei bazale
0
27-11-2011, ora 00:31
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Poate ar trebui sa faci - proteina C reactiva, sa se vada daca exista o inflamatie in corp.
Totusi mucusul acela indica o inflamatie.
Poate sa faci eventual o analiza de - secretie uretrala. Ai scurgeri sau probleme la urinat?
Cu digestia stai bine? Balonari, dureri...ceva?
0
27-11-2011, ora 00:40
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Frustrant! Ai facut multe analize, vad ca medicul chiar si-a dat silinta.
Trebuie sa fie ceva legat de acele proteine.
Durerea articulara poate fi de la o infectie. Poti fi de ex doar purtator si sa nu ai simptome.
Pot fi ceva bacterii in nas sau poate ai o carie ascunsa, la o masea fara nerv sau o lucrare mai veche.
Iei ceva medicamente, suplimente, diuretice?
0
27-11-2011, ora 00:42
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Digestia cred ca este buna exista scaun in fiecare zi, fiind supraponderal mai exista balonari, cateodata mai simt dureri in zona ficatului dar aceste momente nu sint dese si mai exista acea durere cand a apasat doctorul undeva spre capul pieptului mi-a explicat el ceva despre stern parca.In privinta urinatului nu exista scurgeri doar seara parca imi vine sa ies mai des dar nu simt nevoia ma scol in timpul noptii.
0
27-11-2011, ora 00:51
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Cu nervii de la dantura s-ar putea sa ai dreptate am scos cativa in urma cu un an si am cateva plombe care dau semne de uzura avansata si va trebui sa le inlocuiesc, medicamente iau prescrise de doctor, betaserc seara, dicloreum + bilobil + omez dimineata + 2 pastile de GE 132 supliment pentru imunitate mentionez ca problemele au aparut inainte sa folosesc acest supliment. si nu am luat diuretice niciodata.
0
27-11-2011, ora 00:52
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Unde spui ca te doare este duodenul (in capul pieptului)
Te doare cumva acolo la cateva ore dupa masa? Eventual durerea merge spre dreapta?
0
27-11-2011, ora 01:00
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Nu merge spre dreapta, este spre stanga aproape 2 centimetri chiar paralel cu sanul stang ca nu stiu cum sa-i zic altfel si se simte doar daca apesi mai tarisor si nu se simte nimic dupa mese.
0
27-11-2011, ora 01:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Acolo in stanga poate fi colonul, stomacul sau splina. Eco ai facut? Splina este marita? asta ar fi un indiciu de infectie.
Eu as ziice sa rezilvi in primul rand cu cariile, verifica bine, ca bacteriile din carii pot provoca multe neplaceri - e acolo streptococul mutans 9printre altele) care poate provoca dureri articulare si chiar probleme la inima - endocardita.
Le iei si tu prin eliminare.
Bacteriile emit niste toxine in organism care inflameaza articulatiile.
Apoi vezi ce este cu - urocultura (cu antibiograma ca sa stii cu ce sa te tratezi daca se gaseste ceva)
Nu mai manca un timp deloc carne si poti repeta hemoleucograma, ca sa vezi daca scade hemoglobina. Nu e bine ca este asa mare.
Ar mai fi posibil sa ai helicobacter pylori - daca spui ca te doare acolo. Ai avut mai demult un episod de greturi, dureri, varsaturi, poate febra?
Asta se poate testa din sange.
Vorbeste cu medicul tau sa vada daca este cazul.
0
27-11-2011, ora 01:42
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Cam majoritatea maselelor au nervul scos este foarte greu de depistat daca exista o infectie intr-un anumit loc poate doar analize care sa ateste infectia la dantura, nu pot scoate toate plombele sau lucrarile facute, doctorul mi-a spus ca durerea este undeva in cavitatea sternului nu stiu daca mai retin bine, eco nu am facut ca nu stiu ce este iti spun este prima oara cand am probleme mai mari, , , mai m-a durut asa mai tare gen gastrita acum vreo 2 ani fara varsaturi sau febra dar am tinut regim si nu am mai avut probleme si de atunci am redus cantitatea de carne consumata dar poate nu este de ajuns si nu am idee daca splina este marita nu stiu cum sa determin acest lucru.Se poate ca acea durere la varful cotului sa fie determinata de bacterii sau ar trebui sa iau si altceva in calcul?Se poate determina prin analize prezenta unuor streptococi sau bacterii de la nivelul danturii?Ce vroiam sa mai spun ca pe langa tiuit si tremur al corpului, tot noaptea cand incerc sa adorm parca mai simt ca un curent transmis care misca involuntar mana sau piciorul.Ce ma sfatuiesti sa fac sau mai bine zis cu ce ar trebui sa incep in investigatii ?
0
27-11-2011, ora 01:48
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Oricum multumesc pentru informatii, sfaturi si mai ales rabdarea avuta cu mine sint un pic speriat de spitale, doctori deoarece nu am avut probleme si probabil mai usor mi-ar fi sa ma inrolez in iraq decat sa umblu prin spitale si sint bucuros ca nu se confirma ca doctorii de la noi toti sint niste nenorociti fara inima si nu misca un deget fara sa primeasca un ban si ai mai stat si pana la aceasta ora sa-mi raspunzi inca odata MULTUMESC si sper sa nu te superi daca o sa te mai intreb despre problemele mele aparute.
0
27-11-2011, ora 13:04
tema
Nu este medic/terapeut
tema
La masele, chiar daca nu se vede nimic, aceste carii pot lucra prin interior...si din pacate, avansand destul de incet, ne pot face probleme pe o perioada lunga de timp, fara sa stim.
Dar, se pot detecta cumva, ca nu sunt bacteriile astea mai istete!!!
Mai intai, ia o lingurita si tine-o putin in gura (asa, mai in spate), apoi dupa ce scoti lingurita, o tii cateva secunde, si o mirosi. Este un miros specific, ai sa il recunosti, in caz ca este ceva.
Apoi, cu ata dentara, bagi printre fiecare dinte si masea, si mirosi...dupa fiecare.
Trebuie sa faci asta inainte de a manca, altfel...iti dai seama ce buchet de miresme poti simti!!!
Cariile pot fi intre dinti sau masele, de aceea spun sa folosesti ata. Urmareste si daca se agata ata undeva, iar daca este ceva in neregula, mergi la stomatolog. Acesta mai poate verifica cu instrumente, aer si apa. Mesteca o coaja de paine si incearca asta pe toata dantura. Vezi daca te doare undeva la apasare.
Nu se pot detecta prin analize la sange.
Acele zvacnituri, corelate si cu celelalte simptome, eu cred ca sunt un semnal ca exista o infectie in corp.
Se pot face analize care sa arate daca exista infectie in corp, dar se pot cauta si direct infectiile
Practic, daca din primele analize ai un raspuns afirmativ, tot trebuie sa le faci si pe celelalte, ca sa gasesti unde este problema, tinand cont ca nu ai un simptom evident, care sa indice exact acel loc.
ASLO, proteina C, VSH, fibrinogen - daca acestea sunt marite, ar putea indica o infectie.
Dar infectiile se pot cauta si direct, in nas, gat, genital, urina, poate ar fi bine - si la stomac.
Intreaba doctorul tau, ce crede ca este bine de facut. Chiar nu poti sta asa, trebuie gasita cauza, cat de curand.
Eu am sa iti spun care este parerea mea, cum as cauta eu pentru mine, dar numai medicul va stabili de fapt conduita medicala corecta, ca sa nu faci analize in exces.
Se poate ca problema sa fi debutat acum 2 ani cand ai avut acele simptome la stomac. Corpul lupta si mai reduce din simptome, dar infectia se cronicizeaza. O infectie cronica poate fi cauza acestor simptome.
Comtroleaza cum am spus si vezi daca ai carii, poate faci si un control stomatologic.
La stomac, poti vedea daca ai helicobacter pylori, facad o analiza de sange - vorbesti cu medicul
Eu as cauta si la nas, poti fi doar purtator, dar sinuzita, de fapt, este o infectie aproape de creier.
Ar fi de facut:
- exudat nazal cu antibiograma.
- exudat faringian cu antibiograma
- urocultura cu antibiograma
- secretie uretrala cu antibiograma. - Si aici poate fi ceva, fara sa ai simptome local, dar spuneai ca urinezi mai mult seara. Poate fi o infectie cronica.
- si detectarea helicobacter pylori - aceasta se poate face din sange, scaun, sau o gastroscopie (asta nu este prea placut) Eu as face mai intai determinarea din sange.
Ai cumva si reflux gastric? iti vine mancarea inapoi uneori? Ar putea fi un indiciu.
Daca chiar nu gasesti bacterii patogene in aceste locuri, ceea ce m-ar cam mira, atunci ar trebui sa faci analize mai elaborate, poate o tomografie abdominala sau RMN, in zona unde spui ca te doare.
Vorbeste cu doctorul despre aceste 5 analize pe care le-am enumerat mai sus.
0
27-11-2011, ora 13:36
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Poate sa fie o cauza majora dantura, in cazul meu, la ultimele lucrari doctorita a constatat ca medicul anterior de la alt cabinet a pus plombe peste locuri necuratate bine de carii fapt ce a facut ca plombele sa se degradeze mai repede dupa ce m-au costat foarte multi bani a trebuit sa refac aceleasi lucrari nu chiar toate si chiar am constat ca exista acel miros urat de stricat mai ales cand nu mananci ceva se simte, mai ales ca o plomba este crapata mai tare si ceva carii sint sigur.Reflux gastric am foarte rar doar daca exagerez cu mancatul si ma feresc de acest lucru, deci pot spune ca nu am reflux esofagian.Medicul de familie, mi s-a parut mie ca a minimalizat cand i-am spus de acest tremur poate a trecut prea usor de acest simptom.
0
27-11-2011, ora 17:23
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi fuguta la stomaolog, in primul rand.
Multi...cam trec cu vederea anumite probleme, mergand pe ideea, ca 'toata lumea are ceva'!
Da, de acord, dar daca apar simptome atat de deranjante si chiar periculoase, trebuie facut ceva.
Corpul nu se deranjaza degeaba sa ne dea aceste semnale ci, ca sa intelegem ca este chiar o problema pe care a scapat-o de sub control.
Dar, blazarea...bat-o vina...
in final, exista expresia - He didn't make it!..nu-i asa? Simplu si gata. Ce sa ne mai stresam!
0
27-11-2011, ora 17:43
leonv
Nu este medic/terapeut
leonv
Chiar vroiam sa ma duc la stomatolog dar am zis sa treaca perioada de sarbatori dar aceste simptome m-au cam dat peste cap si nu mai stiu care sa fie prioritatea, continuarea analizelor medicale sau vizita la stomatolog, din pacate aceasta ramura nu a auzit de criza si preturile sint foarte ridicate si este greu sale indeplinesc pe amandoua odata avand in vedere ca si in sistemul medical nu sint fonduri si cam trebuie sa platesti orice actiune.
0
27-11-2011, ora 17:58
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi intai la stomatolog si cauta caria sau plomba cea mai deteriorata.
Pot sa fie o combinatie de probleme si tot pe rand trebuie sa le rezolvi.
Daca este de la carii, macar o sa te mai linisteasca putin, sau poate doar asta este cauza si ai scapat.
Nu degeaba te-am intrebat de carii ci, pentru ca acestea dau cele mai mari neplaceri, apoi sinuzita plus restul.
Dar acestea doua, fiind foarte aproape de creier, nu mai au nici o bariera de trecut, asa cum au infectiile care urca.
Adaugă un comentariu / răspuns
84 comentarii 1 ..... 3 Înainte ›

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tremurături apărute din senin - cauze posibile
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.