Tratament de TBC: e nevoie sa se mai faca CT-uri sau bronhoscopii la 2 luni de tratament?
Am fost diagnosticata recent cu TBC si am inceput tratamentul de o luna. A fost greu de depistat, am avut nevoie de CT si Bronhoscopie (sputa a iesit negativa).
Doctorii mi-au spus ca peste o luna (adica la 2 luni de tratament) o sa mai fie nevoie sa-mi mai faca o bronhoscopie si un CT.
Eram curioasa daca mai sunt si alti bolnavi pe aici, care a fost experienta voastra. Nu inteleg de ce ar trebui sa ma mai radiez o data la CT si sa mai trec prin cosmarul bronhoscopiei daca ei urmeaza oricum schema standard de tratament (2 luni cu 4 antibiotice si 4 luni cu 2). Nu e suficient sa facem o radiografie si sa vedem de acolo?
Aveti idee?
Doctorii mi-au spus ca peste o luna (adica la 2 luni de tratament) o sa mai fie nevoie sa-mi mai faca o bronhoscopie si un CT.
Eram curioasa daca mai sunt si alti bolnavi pe aici, care a fost experienta voastra. Nu inteleg de ce ar trebui sa ma mai radiez o data la CT si sa mai trec prin cosmarul bronhoscopiei daca ei urmeaza oricum schema standard de tratament (2 luni cu 4 antibiotice si 4 luni cu 2). Nu e suficient sa facem o radiografie si sa vedem de acolo?
Aveti idee?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2TBC pulmonar
- 5In urma tratamentului TBC si mari modificari la nivelul florei intestinale..
- 4tbc rezistent la isoniazida si sinerdol
- 5Tumoare la inima?
- 2hepatita b si tbc sarcina
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 3colegul de serviciu a fost diagnosticat cu TBC
- 7Are TBC
- 18sputa negativa
- 7a 6 luna de tratament tbc si am luat iar microbul. este posibil asa ceva?
- 16tuberculoza la copii...va rog din suflet sa-mi raspundeti, sunt disperata
- 5Sarcina dupa 2 luni de la terminare tratament TBC..
- 1pleurezie nelamurire tbc
- 0Ameteli 2 ani din cauza unui tratament gresit TBC.
- 2am riscul sa ma molipsesc de tbc?
- 1tratament tbc... plimbari pe faleza, sport?
- 0TB latent
- 1TBC
Mai multe informații despre: Tuberculoza TBC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: