Tratament de TBC: e nevoie sa se mai faca CT-uri sau bronhoscopii la 2 luni de tratament?
Am fost diagnosticata recent cu TBC si am inceput tratamentul de o luna. A fost greu de depistat, am avut nevoie de CT si Bronhoscopie (sputa a iesit negativa).
Doctorii mi-au spus ca peste o luna (adica la 2 luni de tratament) o sa mai fie nevoie sa-mi mai faca o bronhoscopie si un CT.
Eram curioasa daca mai sunt si alti bolnavi pe aici, care a fost experienta voastra. Nu inteleg de ce ar trebui sa ma mai radiez o data la CT si sa mai trec prin cosmarul bronhoscopiei daca ei urmeaza oricum schema standard de tratament (2 luni cu 4 antibiotice si 4 luni cu 2). Nu e suficient sa facem o radiografie si sa vedem de acolo?
Aveti idee?
Doctorii mi-au spus ca peste o luna (adica la 2 luni de tratament) o sa mai fie nevoie sa-mi mai faca o bronhoscopie si un CT.
Eram curioasa daca mai sunt si alti bolnavi pe aici, care a fost experienta voastra. Nu inteleg de ce ar trebui sa ma mai radiez o data la CT si sa mai trec prin cosmarul bronhoscopiei daca ei urmeaza oricum schema standard de tratament (2 luni cu 4 antibiotice si 4 luni cu 2). Nu e suficient sa facem o radiografie si sa vedem de acolo?
Aveti idee?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tuse convulsiva sau TBC?
- 3Este TBC?
- 10TBC de la mama la copil
- 4sinerdolul si isoniazida
- 6tbc, dureri de stomac, problema un gat (galben-verzui), oboseala imediata
- 10recidiva tbc, astm sau... ?
- 10ce inseamna aceste lucruri???????
- 1pleurezie nelamurire tbc
- 5fistule intestinale si cancer de colon
- 4vreau sa scap de tuberculoza, va rog ajutati-ma!
- 1tratament tbc... plimbari pe faleza, sport?
- 1sportiva de performanta si iau tratament pentru Tuberculoza
- 1Intrerupere 5-6 zile tratament tbc dupa 6 luni. Ce se poate intampla?
- 1medicamente pentru tbc
- 0Am o intrebare - hepatita B cronica si tbc
- 2Covid-19 după TBC
Mai multe informații despre: Tuberculoza TBC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: