tratament endodontic

31-01-2017
gabrielktb
Nu este medic/terapeut
gabrielktb
Buna ziua, in urma cu o saptamana mi-a fost tratata o masea endodontic si apoi aplicat acel pansament temporar.Aceasta masea prezenta o mica mobilitate.Am facut radiografie dupa tratament si medicul a spus ca este ok. Dupa o saptamana au inceput sa apara niste dureri la atingere, dureri ce trec dupa administrarea unui calmant. Precizez ca maseaua inca se misca.Ma intreb daca aceasta durere va disparea dupa plomba/coroana definitiva. Si ce solutii as avea pentru salvarea acestei masele. Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
31-01-2017, ora 23:42
Dr. Vacaru Marius
Stomatologie, Iasi
Dr. Vacaru Marius
Buna ziua.. Nu cred ca este bine sa lucrati in continuare la acest dinte pana nu se linistesc fenomenele inflamatorii. Corect este ca medicul dvs sa faca o noua evaluare si dupa aceea sa treceți la a doua etapa .Cu stima dr. Marius Vacaru
0
01-02-2017, ora 01:47
gabrielktb
Nu este medic/terapeut
gabrielktb
Va multumesc pentru raspuns. Si aceste fenomene inflamatorii sunt normale ? Sau dintele va trebui extras in cele din urma. Prioritara ar fi salvarea acestui dinte, daca sunt sanse reale de reusita.
0
09-02-2017, ora 19:40
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara,

Inainte de a definitiva tratamentul (prin plomba sau coroana) la dintele respectiv, asa cum a spus si colegul meu, fenomenele inflamatorii trebuie sa dispara. Asta presupune ca durerea trebuie sa dispara si la fel si mobilitatatea. Nu se poate realiza o coroana pe un dinte cu mobilitate si cu fenomene inflamatorii pentru ca dintele va fi compromis si se va ajunge la extractia acestuia. Ca sa ma intelegeti, in momentul in care aceste aspecte nu se iau in seama si se realizeaza tratamentul protetic sau odonta, fortele care intervin in procesul de masticatie pot duce la cresterea mobilitatii acelui dinte. In concluzie, dintele trebuie urmarit si stabilit cu medicul dvs cand si daca este cazul de plomba/coroana.

O seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul