tratament keratoconus

156 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›
0
23-05-2012, ora 15:19
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Domnu doctor ca sa inveti si tu ceva de la mine in orice operatie pe cornee unul din parametrii care se masoara este numarul de celule endoteliale daca acest numar este prea mic nici un doctor normal la cap nu se atinge de cornee.

Tu scrii :
""We assess the endothelial layer prior to every surgery with specular microscopy. This is the standard method for looking at the endothelium."" Ce zici tu e valabil ptr un cabinet de oftamologie de cartier nu de o super clinica asa cum pretindeti ca sunteti voi. Cu un WC, trei camere, doua fotolii.o trusa de sageti si un microscop voi luptati contra Keratoconusului.

Si daca mai vrei sa iti dau hinturi cu privire la operatia pe cornee mai raspunde la mesaje pe forum si asa mai invata bolnavii de keratoconus ce sa intrebe cind vine la Tatasocrul la cabinet.

""I have seen cases where neither pentacam, orbscan, nor Tomey was able to take a proper topography of the eye. Ophthalmometer measurement was over 80 diopters at the peak of the cone. Following surgery the patient is able to see 60% without glasses. There was no other option besides a transplant. ""

DE CE NU PUBLICATI ACESTE REZULTATE ? SIMPLU SUNT BASME
0
23-05-2012, ora 15:58
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
I am going to leave this forum for the patients now Ionel. I have undergone special training in keratoconus from a number of corneal specialists and do not need your advice. You mentioned that doctors need to understand English in order to be on top of the current methods of keratoconus treatment and that shows a lack of common sense. I wish you the best in your keratoconus treatment and encourage you to seek other methods than modified radial keratotomy. Take care.
0
23-05-2012, ora 16:12
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Am si eu o rugaminte modifica chestia asta de pe siteul lui TATA SOCRU :

""Keratoconus
Aflati aici mai multe despre metode de tratament al Keratoconusului, boala ce constă în deteriorarea progresivă a structurii epiteliului corneean""

Poate nu ti-au spus specialistii in Keratoconus la care ai studiat tu despre Keratoconus dar sa stii de la mine ca Keratoconusul afecteaza mai mult decit epiteliumul.Keratoconusul e o boala degenerativa care nu se trateaza cu sageti in cornee.Daca mai ai intrebari legate de corne iti stau la dispozitie, adresa mea de mail conicide cu userul de pe forum.
Eu zic sa mai continuam disutia sa vada lumea ce nivel ai, noroc ca te-ai nascut linga unchiul Sam si asa stii si tu engleza. Apropo in ce limba ai studiat in Ungaria ?
0
23-05-2012, ora 16:32
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
I'm sorry, but I don't speak Romanian. The person who created the Romanian website is not a doctor. This mistake does not appear in any other language. Thanks for bringing this to my attention. I asked the website administrator to correct this a while ago and did not know the mistake is still present. Please let me know if there are any other complaints or suggestions for the Romanian website and I will forward your recommendations to the website administrator in Cluj.
0
23-05-2012, ora 21:53
xters
Nu este medic/terapeut
xters
Buna seara, am o intrebare cei care aveti aceasta afectiune keratoconus aveti copiii sau vretii sa aveti copii, sotul meu are aceasta afectiune si ii este teama sa nu mostenesca copiii aceasta boala.
0
23-05-2012, ora 23:34
smardent
Identitate neconfirmată
smardent
Din ceea ce am citit (specialitatea mea nefiind oftalmologia!) se pare ca doar in proportie de 14% transmiterea este ereditara.Ma intereseaza mult acest aspect pt ca atunci cand am nascut copilul sotul meu era sanatos in familia sa neexistand nici un caz cunoscut de trei generatii incoace.Nu mi-as dori pt nimic in lume ca fiul meu sa il mosteneasca!Cred ca trebuie sa va mai informati in Romania aceasta boala este relativ "necunoscuta' asa cum spuneam desi medic fiind am umblat destul pana am avut un diagnostic clar.Cert este ca in timp ce majoritatea medicilor l-au acuzat pe sotul meu ca nu vrea sa poarte ochelari, ca face spasm de acomodare etc.Acolo unde au existat profesionisti diagnosticul a fost pus in 10 min dupa care s-a confirmat cu topografia corneana.Am aflat ca aceasta boala clasic are debut in adolescenta mai nou insa este clar ca aceast inceput nu mai este ca la carte sotul meu avea 45 de ani cand a fost diagnosticat si 43 cand a debutat.Nu exista explicatii clare pentru aceste aparitii tardive.Poate mai bine ar fi sa mergeti sa vorbiti cu un specialist va recomand din suflet dr.Calin Tataru in Bucuresti.Succes!
0
24-05-2012, ora 00:10
xters
Nu este medic/terapeut
xters
La ce clinica este Dr. Calin Tataru in Bucuresti.Multumesc.
0
24-05-2012, ora 09:32
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Clinicaalcor din Bucuresti.
Referitor la posibilitatea ca si copilul sa mosteneasca aceasta exista si procentul care se avanseaza acum este intre 14 si 20 % Dar exista si o alta teorie:

On the contrary all these facts can be easily explained by an infective pathogen. In fact from January 2004, with my team, we are convinced to have discovered the Pathogenous Agent that we found to be a parasite which has been electronically diagnosed and it is constantly present in 99, 9% of the keratoconus examined patients and we believe it responsible for the whole pathology.
We have not published the discover and we wait for further statistical consistent results in the next two years.
0
29-05-2012, ora 16:19
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Asta scrie pe Site la Arcibasev "Due to a decreased number of endothelial cells (the single layer of cells that separates the cornea from the aqueous humor), the ophthalmologist concluded that retransplantation was too risky. During the pre-op consultation she could only count fingers within 10cm from the eye. The patient also has a longer than normal axial length of the eye causing myopia (nearsightedness)."

Asta mi se pare f tare : Trebuia specificat ca oftamologul este altul decit Arcibasev ptr ca el nu are posibilitatea sa masoare celulele endoteliale asa cum zicea ginerele lui Arcibasev " We assess the endothelial layer prior to every surgery with specular microscopy. This is the standard method for looking at the endothelium."
0
29-05-2012, ora 16:48
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
Avem o imagine a endoteliului în timpul fiecărei consultări cu un microscop speculară. Incizii modificate keratotomy nu ajunge la stratul de endoteliale. Transplanturi PKP sunt periculoase atunci când nu sunt suficiente celule endoteliale. Acest pacient are acum peste 30%, viziune, fără ochelari. Acesta a fost de peste un an de la operatie, iar rezultatele sunt stabile.
0
29-05-2012, ora 16:53
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Eu remarcam ca exista un fals mesaj pe site la TATA SOCRU precum ca el poate sa masoare celulele endoteliale cea ce este fals.El a investit numai intr-o trusa de scule pe care le ascute regulat si un microscop si face cercetare puternica contra KC.
0
29-05-2012, ora 17:24
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
Ionel,

Aţi menţionat că nu sunt un doctor, dar am văzut a fost interesat în imagini topografia de la pacienti. Puteţi găsi mai multe fotografii online, site-ul clinicii de supraveghere. Te-ai decis să nu aibă o intervenţie chirurgicală, după consultarea. Cu toate acestea, văd că sunteţi foarte interesat de această procedură şi pot fi reconsiderarea. Există în prezent un preţ mic de 3.500 de euro pentru ochi româneşti. Acest preţ va rămâne vara intreaga, cu toate acestea, va creste in toamna.
0
29-05-2012, ora 17:28
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
Ionel,

Can you write your last message in English? I wasn't able to understand your question using the translator. Thanks.
0
30-05-2012, ora 08:59
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
O sa reformulez :
De ce amagiti pacienti ca in urma operatie se optin rezultate imediate cind advearul este ca acel cistig la vedere de a doua zi se pierde pina la o luna de zile.?
De ce nu prezentati un caz complet de bolnav operat la care zona rosie s-a retras spre margini asa cum promovati voi operatia ?
De ce nu faceti publice lumii medicale asa zisele succese in lupta contra Keratoconusului?
De ce amagiti pacientii cu asa zisa regenerare activa a corneei care dureaza doi ani ? Cine a inventat acest concept?
De ce amagiti pacientii cu a doua operatie gratuita ?

Daca ai probleme la tradus cheama-l pe Claudiu sau pe Oleg.

PS S-a scumpit ascutitoarea pentru sculele de taiat de scumpiti operatia?
0
03-06-2012, ora 04:57
drgoren
Nu este medic/terapeut
drgoren
Pentru Ionel,

Tu nu au avut interventii chirurgicale. Vă sugerez să scrie despre subiecte pe care sunt familiarizaţi cu. Tu nu stii nimic despre funcţionarea şi comentariile tale sunt destul de ignoranţi. Tii vorbesc despre grosimea corneei, dar eu pot să vă asigur grosimea corneei nu conteaza. Am efectuat interventii chirurgicale de succes pentru pacientii cu grosimea corneei mai puţin de 300 de microni. Există medici care efectuează intervenţii chirurgicale cu laser pentru pacienţii cu keratoconus grosimea corneei, la 350. Asta suna ca o procedură mai sigur pentru tine? Orice interventie chirurgicala are riscuri. În cele din urmă pacientul trebuie să decidă dacă sunt sau nu supuse procedurii de confortabil.Chirurgie Dr. Artsybashev efectuează prevede o inversare a corneei steepening.Con devine progresiv flata-a lungul timpului. Acest proces durează mai mult de doi ani. Pacienţii sunt în măsură să îşi exercite în termen de câteva luni. Acest lucru este valabil chiar şi pentru operaţiunile de etapa IV. Cu toate acestea, după doi ani incizii sunt complet vindecat şi foarte puternic atunci când a creat în mod corect.Corneea este structural mai slabă în keratoconus si ne simtim incizii conduce la o cornee mai stabil şi mai puternic, care este capabil să deţină noua forma. Acest lucru este sprijinit de ani de imagini de cercetare şi de topografie. Dacă aveţi dovezi pentru a respinge această afirmaţie, aş dori să-l aud. În caz contrar, vă sfătuiesc să fie pacient şi să aştepte pentru cercetare pentru a fi publicate.
0
04-06-2012, ora 13:37
dhorea
Identitate neconfirmată
dhorea
Dizertatie despre Keratocon,
Buna ziua tuturor participantilor la Forumul despre Keratocon.
Ma numesc dr.Demea Horea, sunt medic specializat in fittingul RGP in keratocon si am urmarit cu interes deosebit, dezbaterile voastra pe tema keratoconului.
Din dorinta ca toti care sufera de aceasta boala infernala sa aiba informatii medicale cat mai bune si corecte, pentru a sti cu ce se lupta mi-am permis sa va fac o sinteza asupra acestei boli. Am sa incerc sa utilizez cat mai multe comparatii simple si cat mai putini termini medicali pentru a ma face inteles cat mai bine.
Deci :
Prezentarea Anatomica si Fiziologic ( adica situatia normala ):
Cornea este construita anatomic din trei straturi : epiteliu, stroma si endoteliu.
In keratocom sufera preponderant stratul mijlociu, cel stromal, care este stratul de rezistenta si are rolul de a tine regulata curbura corneei in scopul de a forma o lentila perfecta - deoarece rolul preponderant al corneei este de a focaliza lumina fara aberatii optice pe retina ( pe filmul fotografic cum s-ar spune ).
Daca efectuam o topometrie corneana la o cornee normala se poate observa fenomenala regularitate, la nivel de ym ( microni ) a celor doua axe corneene ( apare o lentila perfecta avand puterea de 42-43 D - iar topometric o imagine avand alocat un cod de culori verde uniform ). Daca este sa fac o comparative, atunci va rog sa va imaginati frontul de lumina, ce are doua axe principale : vertical si orizontal si care vine spre aceasta lentila, fiind focalizat foarte précis si fara aberatii intr-o zona de maxim 0.5-1 mm, denumita zona foveala, exact in centrul maculei ( central vederii clare ! ) Este esential ca lumina sa fie focalizata in zona foveala, pentru doar aici este acuitatea vizuala maxima, doar aici poate fi atinsa cota de eficienta de 100 %, deoarece doar aici pentru receptia luminii sunt alocati circa 200.000 de celule cu conuri /mmp.
Daca lumina este focalizate cu doar 1 mm in afara zonei foveale, acuitatea vizuala scade dramatic la cote de eficienta 50 % ( adica AV 0.5 ), deoarece numarul de conuri ce pot fi recrutate sunt de 50.000 / mmp. La 2 mm defocusare, AV este 0.2 ( perifoveal fiind la 2 mm de centru circa 15.000 conuri / mmp ).
Este clar pana aici ? Cornea trebuie sa fie intotdeauna o lentila perfecta fara aberatii, perfect centrata atfel incat in orice conditii lumina sa fie focusata in zona foveala.
Ce se intampla in keratocon ? In stratul stromal ( cel de rezistenta ) apare o suferinta a celulelor denumite keratocite ( la microscopul confocal aceste cellule apar in mod normal ca niste cellule cu interdigitatii, palmate ) iar keratocitele bolnave nu mai produc colagen de calitate.
O comparatie ? Ca si cum muncitorii ( keratocitele ! ) care trebuie sa intretina structura de rezistenta ( structura de collagen ! ) intra in greva. Ca atare in locul unde sunt afectate keratocitele ( unde este greva ), nemaiproducand collagen ( adica otel-beton ! ), structura stromala devine tot mai subtire si apare o neregularitate pe suprafata corneei, un con. De unde si denumirea bolii : keratocon ( "kerato" pentru a aminti de keratocite si "con"pentru a aminti de consecinta imbolnavirii acestor cellule ).
Va rog sa retineti :
1. Nu se stie de ce se imbolnavesc keratocitele - ca atare nu se cunoaste nici o metoda de vindecare a leziunii determinate de imbolnavirea lor ( adica nu exista nici un medicament pe care sa poti sa-l dais a spunem p.o sau i.v. si sa observi in mod evident ca reincepe productia de collagen, ca incepe sa creasca grosimea corneei, ca dispare conul si cornea isi recapata regularitatea )
Odata ce esti diagnosticat de keratocon toata viata vei avea aceasta boala ( de unde si notiunea de afectiune cronica - nu scapi niciodata de ea, trebuie sa traiesti cu boala ).
2. Boala poate evolua trecand in mod succesiv de la stadiul 1 - cu deformari minore ale corneei - spre stadiul 5 care este cel mai grav - fiind caracterizat de deformari severe ale corneei ce pot cuprinde toata suprafata corneana precum si aparitia de zone cu transparenta diminuata pe suprafata corneeana ( macule ) ce fac imposibila transmiterea luminii prin cornee. Uneori in stadiile avansate cu macule profunde si extinse se face transplant de cornee.
3. De obicei keratoconul nu evoluaza foarte mult din momentul in care este diagnosticat ( aici este o contradictie de opinii :
unii medici ( de obicei chirurgii interesati de cross-linking ) il considera ca si boala cu evolutie liniara de la st.1 spre st.5, indicand cross-linkingul de la prima luare in evidenta a pacientului ( considerandu-l ca si prima optiune in terapia keratoconului )
iar altii ( printre care ma numar si eu mai putin interventionisti ) il considera ca si o afectiune cu evolutie nonliniara ( un eveniment pathologic singular a determinat apartia keratoconului, dar influenta acestui eveniment a scazut in timp iar keratoconul nu mai evoluaza ). Desigur aici este esentiala tinerea sub observatie a pacientului iar in momentul in care datele clinice si topometrice indica evolutia acelerata spre stadii de gravitate ridicata se indica cross-linkingul.
( In proportie de 85 % pacientii se adreseaza medicului in momentul in care keratoconul este in stadiul 2 sau 3 Personal la nici unul din pacientii pe care ii am sub monitorizare nu am vazut evolutii semnificative catre stadiile superioare 4 sau 5 )

Dar in cazul in care evoluaza keratoconul se poate indica o procedura de incetinire a evolutiei denumita cross-linking ( procedura ce consta in intarirea legaturilor intre fibrele de collagen prin crearea de punti de sulf ).
Notati va rog : a. cross-linkingul nu vindeca keratoconul.
b. de multe ori este indicat in mod exhaustiv, din teama ca nu cumva sa evolueze keratoconul, chiar
si acolo unde nu se observa evolutia acestuia.
c. cross-linkingul poate nu este scutit de riscuri, nefiind nici pe departe o procedura inofensiva
4. Aparitia conului ( adica o noua zona de putere ) pe suprafata corneei, cu pozitionare excentrica determina aparitia de vicii noi de refractie de ordin superior denumite : aberatii comatice ".
Pacientul cu keratocon oriunde priveste vede o tinta insotita de o umbra ( aberatia comatica ! ) care face foarte dificila discriminarea fina a detaliilor ( cum s-ar spune scade acuitatea vizuala ). Sa va temeti de aberatiile comatice !

Din pacate aceasta aberatie comatica nu poate fi corectata prin portul de lentile aeriene ( adica ochelari ), deoarece dpdv fizic lentilele nu pot fi construite decat pentru corectia aberatiilor optice de ordin inferior - adica cele de defocusare : sferice si astigmatice. Lentilele aeriene pot manipula frontul de lumina doar in sens axial, mutand-ul in functie de puterea lentilei doar in fata si in spate ( desigur se poate decremential pe cele doua axe : veriticala si orizontala daca se folosesc combinatii intre cele doua tipuri de lentil aeriene : sferice si cylindrice ) dar nu poate inclina fruntal optic.
In keratocon tocmai de acest lucru este nevoie pentru a neutraliza aberatiile comatice - trebuie conceputa o lentila care permant unde este conul sa neutralizezez puterea in exces a acestuia, adica o lentila care sa aiba o mare cantitate de " minus " in zona conului iar in periferie sa fie o zona de " plus ", o lentila care sa nu aiba simetrie axiala
Din pacate nu se cunoaste nici o metoda de constructie a unei astfel de lentile aeriene. Daca ar exista ar fi extraordinar : ai keratocon = nici o problema poarta acest tip de ochelar cu lentile special concepute pentru corectia aberatiilor comatice.
5. Ce metode avem pentru neutralizarea aberatiilor comatice ?
Am sa le enumer si totodata comentez eficienta :
a. Metode chirurgicale de intindere a suprafetei corneene, de nivelare a conului, in incercarea de a scapa de neregularitea de suprafata data de aparitia conului.
Initial a aparut :
a.1. : Keratotomia radiara : efectiv se aplica taieturi in periferia corneei, plasate radial ( fara a penetra cornea ) cu intetia de a dezvolta cicicatrici retractile care sa intinda suprafata conului. In general se aplica 6 - 8 astfel de taieturi.
Nu este nimic magic legat de asfel de oparatie, este usor de facut, dureaza putin, sub 15 min /ochi, dar din pacate rezultatele in timp nu sunt sustenabile. Socotind cotele de regularitate perfecta la nivel de micron ale suprafetei corneene ( topometrele moderne masoara diferente de ordinul micronilor ) aceste incizii nu reusesc sa refaca regularitatea corneei. Postoperator nu se observa nici o modificare majora a aspectului corneei pe hartilor topometrice, ca atare nici o neutralizare a aberatiilor comatice.
Practic : pacientul ramane cu zona de con si are in plus ci cicatricile de keratotomie radiara.
Comentariu despre Arcibasev : a cere 3500 Euro pentru o operatie banala care se poate face gratuit in orice spital de oftalmologie din Romania ( se si efectua de altfel in trecut in urma cu 30 de ani, actualmente nu se mai practica deoarece rezultatele sunt dezamagitoare ) sau cu cel mult cu 200 RON intr-o clinica privata, este o escrocherie bine regizata de anturajul acestui medic.
Medicii romani nu fac aceasta operatie pentru ca nu se obtin rezultate bune.

Daca doriti sa pot prezenta in mod concret rezultate postoperatorii a 3 pacienti tratati la clinica Arcibasev : topometriile postoparatorii si datele clinice. Privitor la acesti pacienti pot remarca ca sunt mai bogati doar cu o datorie enorma in banca si cu o suma de cicatrici corneene.

a.2. : Inele Ferrara ( cunoscute ca si " Intacs-uri " ) : se introduce in masa stromala a corneal 1- 2 inele semicirculare cu pozitionare superioara si inferioara. Este o metoda chirurugicala mai noua decat keratotomia radiala cu rezultate mai bune decat aceasta dar nu perfecte. Topometric tot se observa neregularitati de suprafata, nu poti scapa perfect de aberatiile comatice.
a.3. : Transplantul de cornee : ce presupune prelevarea corneei de la un cadavru si transplantarea la un bolnav aflat intr-un stadiu avansat, grav de keratocon. Este o metoda chirurgicala de varf ce trebuie utilizata atunci cand situatia clinica a pacientului o impune. Costurile unui transplant de cornee sunt in medie la 2000 Euro / ochi ( mult sub cele ale lui Arcibasev !! ).
b. Metode non-invazive de combatere a aberatiilor comatice : acestea implica utilizarea de lentile de contact de tip Rigid Gaz Permeabile ( RGP ) lentile care neutralizeaza influenta acestor aberatii. Am sa va explic cum :
Lentila RGP are :
o suprafata anterioara foarte regulata, sferica ce nu induce aberatii comatice. Aceasta suprafata anterioara vine prima in contact permanent cu frontul optic de unda.
Suprafata posterioara se sprijina pe suprafata corneei si este astfel facuta incat sa atraga flux de lacrimi pe sub marginile lentilei, astfel incat lentila (RGP), lacrimile si cornea sa formeze un corp comun ( a atare se creaza o noua lentila. Ati prins idea ?
Prin plasarea unei lentile de tip RGP se creaza un nou sistem optic in care sa neutralizezi aberatiile comatice.
Notati va rog :
1. Cele mai bune lentile de contact de folosit in keratocon sunt lentilele rigide ( cele moi nu sunt bune deaorece suprafata lor se modeleaza dupa forma keratoconului si nu reusesc sa neutralizeze aberatiile comatice in mod eficient ). Daca este sa va recomand ce tip de RGP as spune astfel : Lentlie tip Rose K2 pe primul plan ( se numesc asa dupa inventatorul lor Paul Rose - este un optometrist neozelandez, extrem de onorat in lume pentru aceasta descoperire ). Keraflexul si Kerasoftul sunt folosite, dar sunt rudimentare comparative cu lentilele Rose K2 ( fac parte din lentilele cu textura moale )
2. Orice ati face de lentile de contact tip RGP nu scapati ! ( datorita aberatiilor comatice ).
Totul este sa gasiti medicul si lentila potrivita pentru dvs. ( lentile Rose K2 sau sclerale ) ele se folosesc indiferent de stadiul keratoconului ( fiind de diferite profiluri si puteri ). Se utilizeaza atat in stadiile incipiente cat si in faze avansate, in stadiul 5 sau post-transplant de cornee, uneori singure alteori este necesara si corectia de finete in plus cu ochelari ( pentru aberatiile restante de tip low - cele de defocusare sferica si/sau astigmata ).
3. Lentilele de contact RGP clasice ( Rose k2 sau sclerale ) nu sunt facute sa deformeze cornea.
Ele aluneca pe suprafata acesteia, atingand minimal cornea.
Mai nou exista lentile de tip OKT ( orthokeratologic ) ce se pot folosi sa remodeleze suprafata epiteliala corneana si sa neutralizeze influenta conului pozitionat excentric. Ce este interesant la aceste lentile este faptul ca pacientul cu keratocon doarme cu ele iar lentilele in intervalul de 8-10 ore modifica aspectul topometric ( exista chiar posibilitatea ca sa nu poarte ziua nici un fel de lentila de contact si sa vada foarte bine ). Daca va intereseaza acest subiect : folosirea OKT in keratocon si post-transplant de cornee va stau la dispozitie bucuros.
4. Costul mediu al RGP este :
A. Lentile tip Rose K2 : 120 Euro / bucata( in medie le puteti folosi 2 ani de zile )
B. Lentile semisclerale tip MISA : 300 Euro / Buc ( in medie le puteti folosi 5 ani de zile )
C. Lentile de OKT pentru Keratocon : circa 300 Euro / buc ( dar aici s-ar putea sa fie nevoie de 2 sau 3 lentile successive pentru a remodela si amprenta in mod eficient suprafata conului )
La aceste cheltuieli va rog sa luati in considerare si costurile legate de : solutiile de intretinere a RGP care in medie sunt 10 Euro / luna ( 120 Euro / an ).

In speranta ca aceasta dizertatie a fost de real folos inchei aici.

Dr.Demea Horea
0
04-06-2012, ora 16:26
xters
Nu este medic/terapeut
xters
Buna ziua, Dr.Demea Horea, sotul meu sufera de aceasta afectiune si vrem sa facem un copil, e posibil ca si copilul sa mosteneasca aceasta boala? Aveti pacienti care au mostenit aceasta afectiune de la unul din parintii lor? Va multumesc daca mi-ati raspunde.
0
05-06-2012, ora 10:52
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
Acest mesaj este pentru PLUTO si implicit gasca lui : Fiecare sa ia un creion in mina si sa isi noteze tot ce a zis domn Doctor.Ma bucur nespus ca un medic roman a transat aceasta disputa si intr-un mod care nu mai lasa loc de interpretare.
PLUTO LASA-NE
0
05-06-2012, ora 23:52
AmiloPro
Nu este medic/terapeut
AmiloPro
EXCELENTE si profesioniste explicatiile doctorului Demea Horea, in 10 ani de cand sufar de aceasta boala acesta este cel mai complet si clar raspuns legat de boala de care sufar si optiunile de tratament, va rog sa-mi lasati datele d-voastra de contact pentru a putea lua legatura, port de aprox 10 ani zi de zi aprox 10-14 ore (Hanita lenese apare scris pe sticluta unde au fost ambalate, le tolerez foarte bine) acelasi model de lentile RGP si simt nevoia de o schimbare pentru a obtine o acuitate vizuala mai buna. Multumesc!!!!
0
07-06-2012, ora 21:24
gedalkc
Nu este medic/terapeut
gedalkc
Mult respect pentru dl.dr.horea.Cum va putem contacta ?va rog sa ma ajutati !
0
08-06-2012, ora 13:18
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
Pt Demea horea

Foarte frumos dl Horea. Prezentarea(reclama) dvs a produselor si a servicilor benefice pt aceasta afectiune este chiar foarte frumos etalata si chiar credibila pt unii, modul de prezentare este tipic unui proaspat absolvent care doreste afirmare si le stie pe toate.
1 Trebuie sa va spun ca eu inca nu am intalnit nici un caz in st5 keratoconus, am intalnit doar st4 foarte avansat care deja nu mai putea fii operat. Ma bucur enorm sa aflu ca.in imaginatia dvs in st5 keratoconus ajuta niste lentile prezentate de dvs mai sus, cred ca ati fost un elev de nota 10 daca reusiti sa aveti rezultate asa de bune cu lentilele prezentate de dvs. Dar totusi cred ca ati fost absent la ora de bune maniere si respect intre colegi. Spun colegi deoarece sustineti ca sunteti medic oftalmolog si oarecum santeti toti intr-o barca. Deci... daca Arcibasev este escroc inseamna ca toti medici oftamologi sant niste escroci si oftamologia insasi este o excrocherie da? Daca un medic spune despre un alt medic ca este excroc inseamna ca el insasi este excroc si ca se gandea la femei sau la bani cand a depus juramantul.
2 Keratotomia radiara in romania?! Facea cineva pe undeva pe langa Brasov dar era ceva f rudimentar nici decum ceea ce face dr Arcibasev (prezentand metoda lui Arcibasev vorbiti fara a avea habar de metoda lui). o operatie de miopie la Arcibasev nu costa 3500 euro(este mult mai ieftin) si este tot prin metoda keratotomiei radiare. Keratotomia radiara folosita de Arcibasev pt keratoconus este o metoda dezvoltata de el si care chiar da rezultate bune. Imi pare f rau pt ca voi nu aveti rezultate cu aceasta metoda si asta e pt ca poate nu o aplicati cum trebuiesi de acea pacientii vin la el. ceea ce faceti voi(acuzand pe dr Arcibasev), este exact tipic omului cu probleme psihice adica acuza ceea ce nu intelege!!!
3 Puteti prezenta 3 cazuri cu pacienti tratati la clinica Arcibasev cu rezultate dezamagitoare? Arcibasev va poate prezenta pt fiecare caz prezentat de voi de nereusita cate 100 de cazuri de reusita. Nu e exclus sa nu existe 3 cazuri de nereusita, dar asta nu da dreptul nimanui sa-l numeasca excroc. Stiu multe cazuri de operatii chiar foarte simple(ma refer la operatii pe corp nu oftamologic) care au dus chiar la deces nefiind medicul de vina.
Acestea fiind spuse va doresc bafta in campania dvs de promovare a lentilelor x, y
sau a inelelor x, y si mult succes in cariera dvs medicala. Nu trebuie sa va mai faceti griji ca Arcibasev va ia pacientii, din septembrie costul operatie va fii normal ne mai existand reducerea pt pacientii romani asta doar pt a nu mai fii asa mare concurenta pt pacientii romani . deci sigur nu o sa-si mai permita f multi pacienti sa apeleze la servicile lui de 5000euroi/ochi si o sa apeleze la serviciile voastre de 2000 euroi /ochi sau 200de ron "keratotomia radiara a la romania" deci... mult succes medicilor oftalmologi in vindecarea keratoconusului

Claudiu Maxin nu mai spun cine sant si nici date de contact ca se supara zeul
romedic
0
08-06-2012, ora 13:56
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
Claudiu, ti-ai gasit parola ?Tu ai inteles un sfert din postarea doctorului Demea ?Deci din septembrie teapa trasa pacientilor din Romania va fi mai mare ?Se pare ca ramii fara job.Te intorci la vindut sucuri asa cum faceai inainte de a pune la cale afacerea de succes.Si cine prefera Keratotomia Radiala mai are optiuni in Europa ( gen Lombardi ).
LASA-NE MAXINE Controlul va fi 1000 euro ?
Pune tu la dispozitie un caz reusit ( UNUL SINGUR ) si mai vorbim.A-ti nenorocit oameni si atit.
0
11-06-2012, ora 11:20
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Stimate domnule doctor Demea, am citit cu matre atentie expunerea dvs dar am urmatoarele obiectii:
Dvs scrieti : "Cornea este construita anatomic din trei straturi : epiteliu, stroma si endoteliu." Total gresit
Corneea este formata din 5 straturi anatomice
"¢ Stratul Epitelial
este un epiteliu cu o capacitate de regenerare rapida de 5-6 straturi de celule, cu celule scuamoase necheratinizate. Fata frontala este acoperita cu lacrimi. Privit de la nivelul membranei Bowman, nervii senzoriali se ramifica intre celulele epiteliale. Este foarte ferma aderarea membranei Bowman cu membrana bazala a epiteliului.
"¢ Stratul Bowman
in partea din fata a lamelelor stroma a fost condensata. Nu se reinnoieste dupa traumatisme, la fata locului se dezvolta opacitati (tesut cicatricial) care pot provoca probleme de vedere.
"¢ Stroma
realizeaza 90% din grosimea corneei. Fibrele de colagen care alcatuiesc stroma au o structura uniforma. Stroma este saraca in celule. Aceste celule denumite keratocite, se transforma in fibroblasti permitand repararea leziunii.
"¢ Membrana Descemet
este membrana bazala a celulelor endoteliale. Elasticitatea corneei este mai mare decat la celelalte nivele. Nu are aderenta la stroma. Poate fi detasata usor.
"¢ Stratul endotelial
este compus dintr-un singur rand de celule hexagonale. Se multiplica prin mitoza.
0
11-06-2012, ora 11:42
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Dumneavoastra vorbiti de aberatii comatice.In Keratoconus apar mai multe tipuri de aberatii printre care si cele de tip coma.Dvs la clinica la care practica-ti nu aveti un aberometru deci vorbiti in necunostinta de cauza despre acest subiect( aberatile optice in Keratoconus ).
Dvs scrieti : c. "cross-linkingul poate nu este scutit de riscuri, nefiind nici pe departe o procedura inofensiva "
Ce riscuri se regasesc la Crosslinking TE?
Din suflet va rog sa raspunde-ti la aceste intrebari.
Lentilele RGP au rolul lor bine definit acela de a imbunatati acutatea vizuala si atit.

PS In rest explicatia dvs este EXCELENTA
0
11-06-2012, ora 12:13
AmiloPro
Nu este medic/terapeut
AmiloPro
Lentilele RGP au cu siguranta si rolul de a incetini progresia bolii asta eu o pot spune din proprie experienta deoarece prima pereche de lentile am facut-o in faza critica cand keratoconul avansa intr-un ritm foarte accelerat de la un control la altul in interval de 2-3 luni diopriile se dublau, problema cu subtierea corneei si slabirea vederii intervine din cauza ca dupa declansarea bolii ai tendinta sa fortezi tot timpul ochiul sa strangi ochiul practic aplicand o presiune sporita constanta asupra corneei ca sa vezi imaginea clara lucru care in timp fara o corectie adecvata care in acelasi timp sa tina si corneea duce clar catre o slabire, subtiere si deformare a tesutului mult mai rapida daca nu se foloseste o metoda de genul lentilelor dure.
0
12-06-2012, ora 21:21
dhorea
Identitate neconfirmată
dhorea
Buna seara la toata lumea,
Imi cer scuze ca nu pot fi foarte prompt in raspunsuri, la subiectele de actualitate, la intrebarile, ridicate de catre participantii la acest forum.
In primul rand dizertratia mea s-a dorit sa fie cat mai sumara, mai pe intelesul participantilor la acest forum si nu o expunere facuta ca la un Congres de Oftalmologie.
Cred ca acest lucru este benefic : de a da informatii corecte si oneste si nu de a tine lectii detaliate de anatomie.

Oricum am sa raspund interlocutorilor mei :
1.Pentru " Rock01010 " :

a. O excelenta abordare a clasificarilor in keratoconus o gasiti pe internet sub titulatura : Classification and patterns of Keratoconus and Keratectasia ( la adresa de internet : www.springer.com/cda/content/document/.../9783642218392-c1.pdf?...).
Acolo o sa gasiti nenumarate imagini de harti topometrice preluate cu ajutorul topometrului Oculus Pentacam ( aparat pe care il folosim si noi curent la Clinica OftaReview Cluj ) iar la pagina 34 o sa gasiti clasificarea Krumeich in care apare clasificarea severitatii keratoconului in 4 grade ( gradul 4 fiind cel mai sever ). Fiind cea mai utilizata clasificare din acest punct de vedere aveti dreptate : se poate spune ca gradul 4 este cel mai grav stadiu.

Totusi daca va uitati un paragraf mai jos apare notiunea de " Forma Frusta de Keratoconus " ( FFKC ) care este un stadiu preclinic, diagnosticul se poate pune doar topometric - Pentacamul facand automat o clasificare a acestui stadium ca fiind stadiul 1 de keratocon ( sau stadiul incipient ), astfel incat daca se interogheaza softul aparatului apar 5 stadii in loc de 4 ( acest aspect il puteti remarca de exemplu, la pag.55 din bibliografia indicata, unde pe harta topometrica la criteriile de gravitate din zona de stg - jos apare referirea KK 3-4. Acest lucru inseamna ca softul a identificat un keratocon in stadiul 3 posibil 4 ).

Ca o concluzie : este mai bine sa utilizati in discutiile curente clasificarea Krumeich ( in 4 stadii de severitate ) si nu clasificarea topometrica a softului Pentacam ( cea cu 5 grade de severitate ).
Scuze pentru confuzia creata ( oricum pentru mine a fost un excelent prilej sa recitesc un referat despre acest subiect ).
Daca sunteti interesati puteti sa va cumparati urmatoarea carte :
Quick Guide to the Management of Keratoconus - A Systematic Step-by"”Step Approch, Synjab, M.M. 2012.
Personal cred ca este o carte foarte buna care a aparut recent in 2012 ( ca dovada acest articol despre Clasificarea keratoconului ).

b. In ceea ce-l priveste pe Arcibasev - raman la aceasi opinie : este o escrocherie bine regizata. Nu este inventatoturul keratotomiei radiare, nu este nimic magic in aceasta metoda.Rezultate post - operatorii sunt submediocre, dezamagitoare in timp. Doar onorariul este enorm : 3500 Euro / ochi pentru 6 incizii facute cu bisturiul cu varf elvetian.
Va rog sa mi prezentati un om fericit cu aceasta metoda si am sa-I efectuez toate topometriile in mod gratuit si sa i le pubic pe forum impreuna cu rezultatele post operatorii ( desigur cu acordul lui ! ) pentru a avea un termen de referinta. Din pacate eu am sub monitorizare doar oameni nenorociti de aceasta creatura.

Keratotomia radiara presupune doar mici doar incizii la suprafata corneei. Sa fim seriosi, o fac nenumarati chirurgici renumiti din tara fara ceara onorariile oneroase ( are anumite indicatii minore si se foloseste ca tratament adjuvant, doar atat si nimic mai mult ).

2.Raspuns pentru : " IonelKeratoconus "

a. Cautati va rog in " Basic and Clinical Science Course " of American Academy of Ophtalmology - volumul 8 : External Disease and Cornea la paginile 8 - 12 si veti gasi urmatoarea clasificare in 3 straturi ( si nu in 5 straturi )
a. Epiteliu
b. Stroma
c. Endoteliu

Observati va rog ca tot acolo se fac urmatoarele referiri :
1. Lamina limitanta anterioara ( denumit si stratul Bowman ) este o structura acelulara modificata a stromei. Deci apartine de stroma, nu-i asa ?
2. Membrana Descemet : este membrana bazala a endoteliului cornean. Deci apartine de endoteliu ?

Retineti ca aceasta este o carte de referinta a medicilor oftalmologici din toata lumea si o clasificare acceptata in 3 straturi si nu in 5 straturi.

Totusi pentru a pastra rigoarea stiintifica am cautati si in alte carti ( de exemplu in " The Eye - Basic sciences in practice " ) si am gasit aceasta clasificare la care faceti referire in 5 straturi : epiteliu, stratul Bowman, stroma, endoteliu, membrana Bowman, individualizate din dorinta de a explica cat mai detaliat structura microscopica a fiecarui strat.
Este clar ?

b. In ceea ce priveste densitatea de cellule din stroma !
Stroma nu este nicidecum o structura saraca in keratocite. Densitatea acestora este in medie de 20.000 - 24.000 celule / mm. Daca doriti sa vedeti imagini despre aceste superbe celule cautati pe situl firmei Heidelberg la referirea : microscopie confocala in vivo si veti putea vizualiza imagini foarte bune despre fiecare din structurile corneene.
Personal am avut ocazia scanez cornea cu-n microscop confocal de tip HRT 3 cu modul Rostock, si va asigur ca este fascinant sa vezi efectiv fiecare detaliu descris de interlocutorul meu.

d. Desigur cu aberometru se pot cuantifica cel mai bine toata gama de aberatii optice.
Am cautat in trecut sa gasesc o justificare clinica a acestui aparat extrem de scump : costa circa 65.000 Euro si sa-l cumpar, pentru a-l introduce in clinica mea. Nu am gasit nici un argument clinic ca ar fi superior ca si performate topometrului cornean de tip Oculus Pentacamului.

Nu am aberometru laser dar softul Pentacamul, de fapt face a analiza excelenta a aberatiilor prin descompunere Zernike si prezentare in 10 trepte a acestora : incepand de la cele de grad inferior ( gradul 1 si 2 ) si continund cu cele de ordin superior ( de la gradul 3 in sus ).
Deci pot sa spun despre RMS, sa caracterizez foarte bine aberatiile comatice si sa observ cum se reduc acestea dupa fittingul de RGP.
Mai nou am facut o abgradare a softului care imi permite sa fac si o analiza polinomiala a aberatiilor date de keratocon ( astfel incat sa vad in mod explicit impactul aberatiilor comatice asupra vederii pacientului ).

e. Despre complicatiile cross-linkingului ?
Iata un fapt :
Anul trecut la Spitalul Moorfield din Londra am asistat la consultatia de catre Ken Pullum
unei paciente care a facut cross-linking la ochiul stang pentru keratocon in st. 2, undeva in strainatate, in urma cu o luna. Evolutia a fost proasta dupa aceasta manopera, cu opacifierea corneei si aparitia unui leucom corneean ce a cuprins o suprafata mai mare de 65 % din zona centrala a corneei. Din pacate aceasta pacienta a trebuit sa fie programata pentru transplant cornean.
Va prezint acest caz trist, deoarece am fost intrebat care pot fi posibilele riscuri legate de cross-linking. In acest caz particular, daca nu facea cross-linkingul poate ramanea mult si bine cu cornea propie.

Va rog sa remarcati ca aceasta opinie legata de utilitatea cross-linkingului este una personala, fiind influentat de opiniile curente vehiculate in spitalul Moorfield ( unde nici macar nu apare nici o referire oficiala despre cross-linking ) si spitalul XV - XX din Paris : " abtinerea de la a trimite in stadiile incipiente spre aceasta procedura si de monitorizare a evolutiei keratoconului "

f. In mod evident lentilele de contact de tip RGP au rolul de a imbunatati vederea si atat. Nici nu am afirmat altfel. Din pacate nu se cunoaste nici o metoda curativa in keratocon.

Inchei aici spunandu-va : " Toate cele bune "
Cu stima, dr.Demea Horea
0
13-06-2012, ora 10:39
IonelKeratoconus
Nu este medic/terapeut
IonelKeratoconus
Va multumesc pentru explicatii ( Excelente explicatii) dar totusi nu a ti raspuns la intrebarea legata de Crossslinking fara dezepitelizare.Ce riscuri sunt la acest tip de crosslinking?
0
13-06-2012, ora 13:00
Dragos05
Nu este medic/terapeut
Dragos05
buna ziua, eu sunt nou p aici, sufar de aceasta boala si trebuie sa ma operez in romania vroiam sa va intreb pe cei care s-au operat daca dureaza mult si daca simti vreo durere pentru k imi este foarte fricaaaa.
Va multumesc!!!
0
13-06-2012, ora 13:17
AmiloPro
Nu este medic/terapeut
AmiloPro
Depinde de ce interventie vei face. Eu am facut in 2007-2008 c3-r si inele la unul din ochi si pot spune ca nu au fost dureroase (se anesteziaza cu picaturi) interventiile si in ambele cazuri efectiv operatia nu a durat mai mult de 30 min. Eu am facut corsslinking-ul cu dezepitelizare caz in care postoperator se simte o durere in primele 24 de ore de la operatie dar se atenueaza cu picaturi si antinflamatoare pe care ti le va prescrie doctorul. Bafta!!!
PS Nu uita sa consulti mai multi doctori care sunt specializati cat de cat pe KC inainte de a lua decizia unei operatii.
0
13-06-2012, ora 15:02
Rock01010
Nu este medic/terapeut
Rock01010
pt. dhorea

din ultimi 5 ani cunosc situatia fiecarui pacient din ramania chiar daca nu mam intalnit personal cu el la clinica, si pacientii din cj majoritatea din ei au ajuns la aceasta clinica dupa cros link sau inele F. situatia lor fiind critica dupa acele interventii., iar dupa interventia la Arcibasev situatia lor s-a imbunatatit enorm. poate ca imbunatatirea nu a fost complecta sau totala (cum vreti voi s-o numiti) dar sigur mult imbunatatita. am mai spus si in postura anterioara, este lipsa de profesionalism sa da-ti vina pe alt medic de erorile facute de voi! pacientii astia au o shansa la Arcibasev chiar nu va mustra constinta ca ii induce ti in eroare incercad sa face ti voi ceva ce habar nu aveti ce e, sau de unde provine ?
am mai spus...medoda lui Arcibasev este o metoda dezvoltata de el PRIN!!! metoda keratomiei radiare. taie cineva in romania cornee de 250-300micronii? eu sant sigur ca nu!!! Arcibasev taie shi nu o perforeaza!!! asta e o diferenta nu? una e sa faci o simpla keratotomie pe o cornee cu miopie alta e sa faci ce face Arcibasev. intre a zgaria cornea si a pune riboflavina in ochi(c3r) sau a baga nishte inele in ochi eu cred ca ce face el e munca de maestru si voi stiti f bine treaba asta doar ca...
si spre surprinderea dvs exista chiar f multi medici din ro care il recomanda pe Arcibasev pacientilor tocmai pt ca are rezultate bune.
app de pacientii din cj majoritatea dintre ei nici nu mai vor sa auda de clinicile la care au umblat pana au ajuns la Arcibasev tocmai pt ca va purtati ca si cu animalele cu ei! deci, nush ce pacienti aveti din cj cu nemultumiri dar cred ca aici a fost un pic exagerat( sa nu zic minciuna)
bafta in continuare d-le Horea! cred ca ati avea mai mult succes daca energia dvs ar fii directionata pe ceva la ce va pricepeti cu adevarat si nu in a critica pe cineva care stim cu toti ca va este mult superior din absolut toate punctele de vedere, mi-e greu sa cred si fac tot posibilul sa nu cred ca un medic se poate alia(sustine) cu un exemplar de cea mai joasa teapa precum "cadgj." carcotasul acestui forum
scuze daca indirect am jignit pe cineva!
Claudiu M
Adaugă un comentariu / răspuns
156 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: