Trosnesc oasele ingrozitor

196 comentarii 1 2 ..... 456 7 Înainte ›
0
13-12-2011, ora 17:46
Buibi29
Nu este medic/terapeut
Buibi29
Buna, am 14 ani si imi pusca foarte rau oasele de la glezna cand imi misc glezna de aproape 5 luni.Ce sa fac?.Va Multumesc
0
21-12-2011, ora 02:05
Cosmin1987
Nu este medic/terapeut
Cosmin1987
Buna Seara,

Eu am 24 ani, sex masculin, acum aproximativ 5 ani am inceput sa imi pocnesc voluntar din ce in ce mai multe parti ale corpului. Am inceput cu gatul, (ce ocupatie mi-a gasit si eu...) am renuntat, am continuat cu maxilarul, degetele de la maini, incheieturile, degetele de la picioare. Acum am probleme cu degetele de la maini, incheieturile de la maini si picioare, degetele de la picioare si maxilarul care imi pocnesc involuntar insa de multe ori simt nevoie sa mi le pocnesc si voluntar insa pot spune ca procesul este repetat foarte des, atat voluntar cat si involuntar. Simt nevoie sa imi pocnesc din minut in minut ceva din cele enumerate mai sus. Nu simt nicio durere insa ma deranjeaza faptul toate aceste pocnituri au devenit un tic de care ma chinui de ceva vreme sa ma las dar fara succes. Am practicat culturismul in liceu vreo 2 ani insa in acea perioada nu am intalnit problema asta, abia pe la 19 ani a inceput toata problema asta insa pocniturile sunt din ce in ce mai des, atat voluntare cat si involuntare. Ce solutii imi recomandati?
0
21-12-2011, ora 09:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
"Ticurile" reprezinta o problema gestionata de catre psiholog.
Prin urmare, solutia este consultul la psiholog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
23-12-2011, ora 13:26
DragosD11
Nu este medic/terapeut
DragosD11
Buna ziua. Am si eu cateva intrebari.

Cam de 1 luna ma dor oasele si articulatiile foarte rau cand incerc sa depun efort. Iar dimineata cand ma ridic in picioare imi troznesc majoritatea si mie nu mi se intampla asta aproape niciodata. Am facut mereu sport si nu am avut absolut nici o problema, am practicat foarte multe tipuri de sport si ultimul a fost Taekwondo timp de 1 an insa m-am gandit sa iau o pauza si de atunci totul merge prost. Am mers la medicul de familie si mi-a dat "Calciu Sandoz 500 mg" si mi-a recomandat sa mananc mai multe lactate si fructe. Chestia este ca eu si inainte mancam multe fructe si lactate si nu am observat nici un efect pozitiv. Am 16 ani si 8 luni, am 1.83 si 76KG. Va rog frumos astept un sfat. Nu mi se pare deloc normal sa ma doara in halul asta, mai ales ca pana acum nu am avut nimic. Va multumesc frumos. O zi buna.
0
25-02-2012, ora 14:08
magdalenamaria
Nu este medic/terapeut
magdalenamaria
Buna ziua!!Sunt femeie, am 50 de ani, 1, 72 inaltime si 96 de kg..De curand ma confrunt cu o problema.Si anume ca ma dor toate oasele si in special umarul, spatele si soldurile, dar ma dor si incheieturile.Ce ar trebui sa face???Va rog ajutati-ma!!!
0
25-02-2012, ora 17:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Inainte de orice, trebuie sa slabiti minim 30 de kg. Fara a intelege acest imperativ, va veti confrunta cu distrugerea rapida a articulatiilor (artroza), insotita de dureri foarte importante.
In rest, doar o cura balneara poate ameliora oarecum (paleativ) suferinta actuala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
01-03-2012, ora 10:56
alysia_alice90
Nu este medic/terapeut
alysia_alice90
Buna ziua!sunt femeie, am 21 de ani.De cativa ani incoace imi pusca foarte tare genunchii, mai ales genunchiul drept la aproape orice miscare pe care o fac.Ma gandeam ca ar fi bine sa ma duc la un control la cabinet de ortopedie.Spuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac si daca pocniturile acestea de genunchi reprezinta o problema grava.Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!
0
02-03-2012, ora 08:05
Ramona Nico
Nu este medic/terapeut
Ramona Nico
Buna dimnineata,

Am 22 de ani, sunt femeie iar de aproximativ 3 ani am avut dureri la nivelul gleznelor, erau dureri suportabile, insa in vara anului trecut am fost nevoita sa stau mai mult in picioare, moment in care am inceput sa am dureri groaznice, gleznele mi se umflau, uneori pareau a se invineti. Atunci am mers la un medic reumatolog si diagnosticul a fost "leziuni incipiente de artroza tibio-tarsiana si mediotarsiana ambele plante" si inceput de ciocuri. Mi-a recomandat un unguent si atat, pe motiv ca sunt prea tanara pentru a face alte tratamente.
Am mers apoi la un alt reumatolog care in urma analizelor si a radiografiilor mi-a pus diagnosticul de "picior plat bilateral", " tulburare circulatorie periferica" si mi-a recomandat purtarea talonetelor si un tratament cu Bilobil si Detralex, mi-a mai facut un test la un aparat pentru densitatea osoasa si rezultatul a fost de "-0, 7", cam mic a spus dansa si mi-a recomandat sa iau timp de un an Calciu cu D3.
In urma tratamentului, gleznele nu se mai umflau ca inainte, insa durerile din fiecare seara erau la fel de mari. Tin sa mai precizez ca imi trosnesc gleznele ingrozitor iar medicul mi-a spus ca nu are rost sa ma ingrijorez pentru ca e normal.
Acum dupa cateva luni de la terminarea tratamentului cu Detralex si Bilobil si dupa jumatate de an de purtat talonete nu e nicio schimbare.
Va multumesc pentru timpul acordat si va rog sa-mi dati un raspuns! O zi cat mai placuta!
0
01-05-2012, ora 18:32
discultu
Nu este medic/terapeut
discultu
Buna ziua, vreau sa va intreb, am dureri in umarul sting cu trosnete, durerea se rasfringe de-a lungul bratului, uneori ajunge-n degete, noaptea amorteste bratul, ce poate fi?
0
06-11-2012, ora 01:11
manutzu96
Nu este medic/terapeut
manutzu96
Buna Seara. Am 15 ani si 10 luni fac sala de forte de 9 luni de zile si am o problema la care asi vrea sa ii aflu raspunsul. in ultima vreme cred ca de o luna au inceput sa imi pocneasca oasele pana si cand respir.. cand incordez mana dreapta imi pocneste foarte putin de la cot iar stanga nu are nimic, cand respir imi pocneste la spate de vreo 2 ori. Nu am folosit suplimente deloc gen proteine steroizi.. etc. uneori cand alerg mult am o durere de genunchi aproape ca imi este greu sa si merg. Mama mea este asistenta medicala si mia spus ca toate astea se intampla din cauza cresterii ( ca ma inalt si ca ma fac mai mare ) am fost la farmacie si tot asa cand am cerut calciu pt oase mia zis ca ma dezvolt si ca ma inalt mai mult. Acum nu stiu sunt nedumerit.. la picioare nu am nimic numai cand alerg foarte mult ma dor genunchii. dar la bratul drept si cand respir imi pocnesc oasele pur si simplu.. Tot asa patesc si cand ma antrenez la sala imi pocnesc oasele de la umeri si de la inchieieturile mainilor (la palme ). Sunt putin speriat. va rog am nevoie de ceva raspunsuri in special de la stimatul domn Dr. Marius Uscatu. Multumesc !
0
06-11-2012, ora 18:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este evident ca efortul la "sala" va este total daunator, distrugandu-va articulatiile iremediabil..
Prin urmare, trebuie sa renuntati la eforturile sportive de orice fel vreo 2-3 ani. Nu aveti nevoie de absolut nimic de la farmacie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
29-11-2012, ora 22:49
crisstx
Nu este medic/terapeut
crisstx
Buna seara,
Am un baietel se 3 ani si 9 luni si de cateva zile aud la diferite miscari ale lui ca ii trosnec oasele.
Sa fie o problema sau este doar in crestere?
Cei drept nici nu i-am mai facut masaj in ultimul timp.
Multumesc.
0
03-01-2013, ora 00:48
Andrei Mladin
Nu este medic/terapeut
Andrei Mladin
As dori si eu daca se poate un sfat am 22 de ani si am o problema care ma deranjeaza la modul ca nu mi se pare normal am un trosnet al oaselor in special la umeri la rotula si la cartilaje parca ar freca os pe os precizez ca sunt fara durere si as dori sa stiu ce sa fac mai departe. Multumesc
0
13-01-2013, ora 02:47
Simon Fabian
Nu este medic/terapeut
Simon Fabian
Bună seara
Am 17 ani şi de mult, aproximativ 5 ani am probleme cu incheieturile. Acum 5 ani am inceput voluntar să imi pocnesc umărul drept, după care a urmat umărul stâng. De 1 an, am inceput să imi pot pocni tot ce e incheietură (incheietura mâinii, gleznele, coatele, genunchii, chiar şi femurul (cred că e femurul, partea de la picior dintre genunchi şi bazin).
Le pocnesc voluntar, nu apare nici o durere când fac acest lucru dar a inceput să mă ingrijoreze faptul că pot puşca aproape tot... (+ că m-au 'avertizat' nişte prieteni că e vorba de un lichid al oaselor, care când se v-a termina voi avea dureri foarte mari )
Există vreun tratament ? Singura incheietură care imi pocneşte involuntar este glezna piciorului stâng, nu mereu, câteodată... dar este chiar enervant când merg pe stradă să se audă 'poc, poc, poc'
0
27-01-2013, ora 20:37
sorin.r
Nu este medic/terapeut
sorin.r
Pentru toti cei cu oase care pocnesc:

Practic este o afectiune cauzata in majoritatea cazurilor de alimenatie nesanatoasa si anume de lipsa unor minerale si excesul altora sau de la depuneri.
- si anume lipsa cronica de siliciu organic (faina de mei de la plafar, cate o lingura zilnic in ceva lichid dupa mese, in orice cereale integrale, in supa de picioare de vitel care este un remediu eficient pt. articulatii),
- lipsa cronica a magneziului (migdale, fructe uscate, cereale integrale) eventual suplimentat cu pastile 'magnosun' (clorura de magneziu fara adausuri).
- exces de calciu (lactate, lapte) - trebuie reduse masiv
- exces de acizi sau alimente care produc aciditate (cafea, carne prea multa, dulciuri, etc).
0
14-05-2013, ora 01:40
roxanaAD
Nu este medic/terapeut
roxanaAD
Buna,
Am 24 de ani. De ceva timp am o problema cu incheietura de la sold pe partea dreapta. Am citit printre raspunsurile date deja dar vroiam sa cer o parere. Imi pocneste incheietura soldului drept care leaga piciorul de sold. Se intampla de ceva timp dar nu i'am dat importanta. Imi trecuse pentru ceva timp si am uitat complet de problema pana acum recent. Problema este ca pocneste la fiecare pas facut sau miscare mai larga a piciorului. De exemplu daca stau intinsa pe spate si ridic genunchiul drept la piept pocneste de fiecare data. Nu ma doare si nici nu se aude dar o simt tot timpul. Se simte foarte usor daca ti mana pe locul respectiv.
Am 70 de kg si 1, 74. Vroaim sa cer o parer daca poate fi ceva grav ce ar necesita un consult.
Nu am probleme cu restul incheieturilor si nici cu soldul stang de accea sunt si mai ingrijorata.
Va multumesc!
0
14-05-2013, ora 18:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre un ""sold in resort"", dar poate fi si o afectare articulara intrinseca.
Sfatul meu este sa consultati un ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
27-09-2013, ora 00:52
Jay Cutler
Nu este medic/terapeut
Jay Cutler
Buna ziua am 18 si imi pocnesc oasele cand ma misc brusc practic culturism si uneori daca fortez incheieturile mainilor sau coloana simt ca si cum s arr deplasa de la loc e grav ? ce pot sa fac ?
0
27-09-2013, ora 16:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca articulatiile au inceput un proces de distrugere, datorata culturismului.
Probabil ca eforturile sunt exagerate pentru constitutia D-voastra, poate ca articulatiile nu rezista efortului fabulos etc etc.
Este mai mult decat logic ca nu se pune problema de medicamente, injectii, proceduri sau altceva similar.
Luati o pauza de 6-12 luni si monitorizati efectele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-10-2013, ora 16:55
Dumitru1999
Nu este medic/terapeut
Dumitru1999
Buna ziua!
Eu am 22 de ani si obisnuiam sa fac sport. Practicam in special alergarile. De acum vreo 8 luni au inceput sa imi trosneasca foarte tare gleznele, genunchii si umerii. Nu am dureri. Doar atunci cand alerg simt niste furnicaturi foarte slabe in partea de sus a tibiei. De vreo 6 luni am diminuat considerabil efortul fizic. Alerg foarte putin si la fel fac si alte exercitii doar pentru a ma simti mai bine. Din pacate acest lucru nu a dat prea mari rezultate. Am mers la un medic care mi-a spus ca am putin lichid sinovial. Mi-a zis sa nu alerg si sa pun genunchii mai intai in apa calda iar apoi in rece. Acest lucru nu a dat prea mari rezultate si am mers la un alt medic care a zis ca problema sunt sarurile si mi-a prescris un curs de tratament care nu a dat nici el prea mari rezultate. Care este parerea dumneavoastera? Ce trebuie sa fac? Care sunt riscurile?
0
05-10-2013, ora 17:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu este, evident, vorba nici despre """"saruri"""" si nici despre lichid sinovial...
Aveti insa perfecta dreptate: jogging-ul este un sport fabulos de distructiv pentru glezne si genunchi. Prin urmare, nu merita sa va distrugeti aceste articulatii...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-10-2013, ora 19:03
Dumitru1999
Nu este medic/terapeut
Dumitru1999
In cazul in care sunt de vina doar alergarile de ce imi trosnesc si umerii? Ce ar trebui sa fac ca situatia sa se amelioreze?
0
05-10-2013, ora 19:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
De cele mai multe ori este vorba despre un fenomen cvasi-normal de cavitatie, legat de miscarea lichidului articular.
Acest fenomen nu exclude protejarea articulatiilor de supra-solicitare mecanica (sporturi agresive, efort exagerat etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
18-05-2014, ora 14:40
neculairazvan
Nu este medic/terapeut
neculairazvan
buna ziua.. daca se poate sa imi raspundeti..
pot sa imi pocnesc degetele de la maini in special. inchieturile mainilor..de altfel ma si dor. glezne..genunchi.. umeri. coatele. este ceva de care ar trebuie sa imi faci griji...ar trebui sa merg la un consult ?.. va multumesc
ps : degetele mi le pot pocni de cand sunt mic si genunchii de asemenea.. incheieturile mainilor. gleznele in urma cu ceva ani.. dar cred ca mi sa agrvat la degete..sunetul e mai puternic. acum si doare.. la incheieturile mainilor de asemea doare.. cand muncesc.. ma trezesc cu dureri.. daca stau intins in pat..simt amorteala in picioare...maini cateodata..
0
27-06-2014, ora 09:27
denissep97
Nu este medic/terapeut
denissep97
Buna! De ceva timp am descoperit ca atunci cand fac abdomene imi trosneste bazinul. Nu ma doare, insa dupa ceva timp zgomotul devine foarte enervant, suparator. De altfel si coatele imi "scartaie" daca pot spune asa, cand fac miscarea de genul ridicarii ganterelor. Sunt fata, am 17 ani si 1, 72m inaltime. Am facut inot 6 ani insa nu am mai facut de 3 ani, problema mea e mai recenta. Mi s-a intamplat de cateva ori, nu stiu din ce cauza( o data cand caram ceva greu, o data cand am stat in curent iar alteori pur si simplu), o zi-doua sa ma doara spatele in partea de jos ingrozitor, ma durea cand ma asezam jos. Asta nu s-a mai intamplat de ceva timp.
Intrebarea mea este :trosnitul bazinului e o problema grava, chiar daca nu ma doare ?
0
20-07-2014, ora 21:43
Dumitru Viorel
Nu este medic/terapeut
Dumitru Viorel
Buna ziua!De ceva timp imi trosneste incheietura mainii stangi.si daca de exeplu trosnesc de cateva ori incepe sa ma doare.Este normal?Cum fac sa nu mai trosneasca?
0
06-08-2014, ora 15:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De cele mai multe ori este vorba despre un fenomen cvasi-normal de cavitatie, legat de miscarea lichidului articular.
Acest fenomen nu exclude protejarea articulatiilor de supra-solicitare mecanica (sporturi agresive, efort exagerat etc). Poate fi vorba si despre un proces artrozic (distrugerea cartilajului articular), secundar unor traumatisme sau supra-solicitarii profesional/sportive.
Pe termen scurt trebuie sa evitati manevrele care provoaca aceste zgomote si sa va revizuiti atitudinea fata de eforturile fizice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
19-08-2014, ora 18:48
liluta
Nu este medic/terapeut
liluta
buna ziua!
Am dureri la coloana toracala.
In urma unei ridicaturi am simtit ca mi-a trosnit ceva la coloana. Imediat a urmat o anchiloza usoara si durere. O perioada de aproximativ o luna am avut dureri ingrozitoare, mai ales cand inspiram. Am facut radiografie si mi s-a spus ca nu e nimic rupt. Si acum am dureri dar suportabile...ce poate fi?
0
28-08-2014, ora 10:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul este unul clinic, bazat pe examinarea directa.
Prin urmare, logic, trebuie sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-12-2014, ora 02:06
mirela 32
Nu este medic/terapeut
mirela 32
Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema careia nu i-am dat importanta pana acum, dar dintr-o data ma panichez si ma gandesc la cancer.
Am 32 ani, 64 kg. De mai mult de 15 ani am o durere surda de oase (dar tot mai acuta) in timpul noptii. Acum nu sunt convinsa dar cred ca cel mai mult o simt la schimbarile meteorologice. Intensitatea durerii a crescut treptat de-a lungul timpului, porneste de la laba piciorului, glezna, tibie, coloana, umeri si ceafa. Oasele de la picioare imi trosnesc cu usurinta. Poate fi doar o durere reumatica sau trebuie sa imi fac probleme?
Mentionez ca am o viata relativ sedentara, nu fac sport si nu ma hidratez corespunzator!

Va multumesc anticipat,
Adaugă un comentariu / răspuns
196 comentarii 1 2 ..... 456 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oasele/articulatiile trosnesc/pocnesc - cauze posibile
  • Care sunt factorii care fac ca oasele să se remodeleze și să rămână sănătoase?
  • Efectele vitaminei K asupra sănătății osoase
  •