Tulburare discordanta

15-08-2017
valyeusebiu159
Nu este medic/terapeut
valyeusebiu159
salut romedic, ma numesc cristi si vreau sa ma ajutati cu un sfat!
am fost diagnosticat in trecut cu schizofrenie paranoida si acum cu schizofrenie simpla.
in copilarie aveam obsesia de a ma legana cate 3-4 ore zilnic si vroiam sa ma sinucid pentru ca simteam o nevoie permanenta de a ma legana continuu.Parintii mei au fost cu mine la medic care mi-a spus ca eu trebuie sa imi controlez leganatul.La varsta de 10 ani am inceput sa am pe o perioada de 2 ani un gand ca daca nu ma mai concentrez pe respiratie s-ar putea sa mi se intrerupa si sa mor asfixiat.Gandul asta ma facea sa nu mai dorm noaptea, intr-o zi cand am trecut printr-un atac de panica cauzata de acest gand si am inceput sa aud o conversatie in mintea mea intre 2 voci nonumane care vorbea ca si cand m-ar judeca.La scurt timp am facut un atac de panica la gandul ca colegii mei vor incerca sa ma agreseze/batjocoreasca, intre timp imi creasem si o prietena imaginara folosindu-ma de pozele unei actrite reale.Am inceput sa ascult muzica cate 8 ore pe zii si nu mai vroiam sa socializez cu nimeni.Am fost internat in cele din urma la timisoara cu agitatie psihomotorie.Dupa externare m-am comportat normal doar cateva saptamani cu tratament, dupa am avut inceput sa simt ca daca ma voi sinucide pe lumea cealalta s-ar putea sa ma intalnesc cu prietena imaginara.Intro zi am recurs la acest gest extrem:(am baut 20 de pastile)si am fost internat la timisoara pentru o serie de analize:(analizele au iesit bune) In timp mi-au reaparaut ganduri ca s-ar putea sa se intample un accident si sa raman blocat la scoala unde sa fiu agresat de colegi.Ma gandeam sa merg inarmat cu cutitul si sa ma tai si sa sangerez pana cand mor.Dupa o perioada de 6 luni m-am linistit spunandu-mi ca daca mi se va intampla ceva rau voi inghitii ceva care sa imi blocheze caile respiratorii.
In prezent urmez tratament cu:olanzapina 10 mg Escitalopram 10 mg si romparkin.
este bun acest tratament pentru mine?
Voi putea obtine adeverinta clinic sanatos de la medicul de familie pt a ma angaja?
In prezent am gradul 2 de handicap cu indemnizatie.
5 comentarii
2
16-08-2017, ora 00:02
Valentin ghiurluc
Nu este medic/terapeut
Valentin ghiurluc
Imi pare rau sa aud ce ai patit... Eu nu stiu daca poti primi sau nu adeverinta aceea, dar cred ca nu. Acum esti bine? Tu esti singurul care stie daca e bun tratamentul, daca vezi ca te simti bine inseamna ca e bun, daca nu dute la medic si zii sa ti-l schimbe. O sa fii bine!
1
16-08-2017, ora 12:59
valyeusebiu159
Nu este medic/terapeut
valyeusebiu159
Acuma sunt bine.Am primit de la medicul psihiatru o adeverinta ca sunt remis sub tratament si as dori sa ma inscriu la o postliceala, Mersi pentru incurajare!
1
16-08-2017, ora 17:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bafta la postliceala! Ai dreptul legal sa te angajezi dupa si sa iti pastrezi si indemnizatia.
0
16-08-2017, ora 19:53
valyeusebiu159
Nu este medic/terapeut
valyeusebiu159
Mersi clara pentru raspuns!
0
17-08-2017, ora 15:13
Valentin ghiurluc
Nu este medic/terapeut
Valentin ghiurluc
Chiar ma bucur pentru tine! Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul