Tulburare Obsesiv-Compulsiva - Cap 13

181 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›
0
15-04-2009, ora 11:04
dan70
Nu este medic/terapeut
dan70
Draga Sophi,

Am o frica cum ca eu nu vreau sa ma fac bine, frica ce mi-a fost indusa de fratele meu, si de atunci ma macina aceasta frica.Cum ar trebuii sa procedez?
0
15-04-2009, ora 11:17
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ioane, felicitari pentru condus masina. Este un pas foarte MARE!!! FELICITARI inca o data!!!
Te rog sa continui sa iesi cu masina, daca vei iesi o saptamana intreaga anxietatea va scadea incet, incet astfel; incat in final n-o sa-ti mai fie teama deloc cand conduci.
Sfat: sa conduci cat se poate de incet!
Acu, cred ca a fost o glumita cu masina ca ea avea anxietate, n-are cum sa fie, numai ca atunci cand esti anxios toate ti s epar aiurea. Masina era doar suparata pe tine ca n-a mai fost demult "calcata"!

Dane, nu lua in seama ce spune fratele tau, stie destul de putin depsre bolile anxioase. Continua cu expunerile te rog!
Sanatate multa!
0
15-04-2009, ora 11:32
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hei, liniste putina, vad, suferinta cat incape...

Bai, nici eu nu sunt roz. Aseara i-am spus mamei mele ca nu ma duc la ei de Paste, nu vine nici PP, dar m-a si apucat tocul de sterge pe jos cu mine. Am bocit aseara de mi-au iesit ochii din cap cu mama la telefon. Ca nu mai pot, ca vreau sa treaca... daca nu e una, e alta, daca nu e un gand e altul si in perioadele de bine cea mai cumplita grija a mea e ca ma apuca tocul. Nu ca as putea sa dau faliment eu sa PP. Nu, nene, ca daca ma apuca tocu?
Eu lucrez mult pe mine si o sa va impartasesc intotdeauna ce merge. Deocamdata, starea asta de anxietate ma enerveaza. In ce ma priveste, merge metoda let it go pe care incerc s-o pun in aplicare. Adica, imi vad de treaba si-mi spun: hai sa vedem daca diseara gandul asta iti va crea aceeasi stare ca si pana acum. Asa ca ma pun pe treaba. Dau vesti diserara.

Cata, fata, traiesti si tu ca si restul tocaitilor, sentimentul acela de lehamite, enervare, senzatia ca nu-i cinstit. Las ca trece si asta! Si ce daca ai imaini in cap? Fata, eu te-am vazut cu pui si esti minunata! Nu se vede nici o secundica ca ti-ar trece sau ca nu ti-ar trece ceva din cap... eu am vazut o mamica superba cu un pui superb si atata tot. Hai, fetita, capul sus!

Ioane, cred ca trebuie sa citesti bine ce e TOC. Da-i cautare Google cu Obsesive Compulsive Disorders si ai sa gasesti o gramada de articole despre tulburarea asta. Trebuie sa intelegi ce e si sa te prinzi care e mecanismul. Ce ti-am dat eu e o schema prin care treci gandurile intruzive ca sa vezi in ce masura reactia ta anxioasa la gandul respectiv este justificata. E o munca de sisif, cu pasi mici, dar asta e.
0
15-04-2009, ora 11:37
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Pai, Dane, ce idei ar sustine ideea ca tu nu vrei sa te faci bine? Scrie ce ganduri sustin ipoteza asta si vedem daca au un suport real.
Dupa care ii spui fratelui tau sa citeasca si el cate ceva despre TOC daca mai vrea sa emita vreo afirmatie in ce te priveste.TOC este una dintre cele mai enervante tulburari, ne macina si ne fura timpul, placerea de viata.
Dar, mai intai scrie ce te-am rugat si o scoatem la capat.
0
15-04-2009, ora 11:51
dan70
Nu este medic/terapeut
dan70
Draga Sophi,

Eu citesc o carte de Pavel Corut de sugesti si autosugestii pozitive, si am impresia ca nu-mi insusesc ce citesc acolo.Tot ce-mi spune medicul am impresia ca eu nu sunt receptiv(mi se spune mereu sa nu ma gandesc la boala). Mi se spune sa nu mai discut sau sa citesc despre boala si eu o fac.Eu am obiceiul sa dau telefoane la sotie atunci cand imi vin gandurile(mi s-a spus ca aceste telefoane sunt compulsii).
0
15-04-2009, ora 12:20
dan70
Nu este medic/terapeut
dan70
Draga Sophie,

toata tema este la mine ca ma sugestionez negativ (imi apare gandul ca nu vreau sa ma fac bine si ma obsedeaza)
0
15-04-2009, ora 12:21
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Am inteles... Tulburarea Obsesiv Compulsiva este oribila tocmai pentru ca ne tine cu gandul pe o idee sau alta. Eu am mai multe in portofoliu :-) Stau zile intregi cu mintea intr-un loc si asta nu inseamna ca nu vreau sa-mi treaca, ci ca anxietatea e atat de mare incat ma seaca.

1. Cartea lui Pavel Corut
TOC nu are legatura cu pesimismul si cu conceptele de gandire pozitiva/negativa. TOC e o tulburare ale carei simptome sunt incapacitatea de a opri gandurile/imaginile nasoale care iti trec prin cap si anxietatea extrem de ridicata din pricina lor. Tocmai pentru ca ai senzatia ca sunt adevarate gandurile alea, reflexul este sa le anihilezi. Si atunci faci compulsia: la mine asta inseamna tot ganduri sau discutii despre gandurile alea.
Nu poti sa faci ce scrie in cartea lui Corut nu din cauza ca nu vrei, ci ca nu poti. In plus, te invinovatesti ca nu poti. Temele date de Corut sunt sugestii generale, ori tie iti trebuie o terapie croita exact pe tine si pe specificul obsesiei tale. Am trecut si eu prin faza nu gandesc pozitiv. Nu e adevarat. Din fire sunt un om foarte optimist care poate face orice. Cand intra anxietatea sunt ca o mata moarta.

2. Medicul te incurajeaza si el cum ne incurajam cu totii: hai ca trece, nu te mai gandi! Ori, ajungem in acelasi punt: simtomele bolii tale, ca si la mine si la toata lumea cu TOC, sunt gandurile. Pana scade din intensitate, gandurile te chinuie. Poti sa nu prea te gandesti la boala in momentul in care reusesti sa scapi de anxietate... si asta se intampla cu tratament si neaparat terapie. Deci, nici asta nu sta in picioare.

3. Cu totii am trecut si trecem prin etapa cititului. Ne informam... Totul e sa nu petreci prea mult cu informatia ca devine o compulsie. Nu te speria, o facem cu totii. Propuyne-ti sa citesti o ora pe zi, de exemplu. Deci inca una care nu sta in picioare.

4. Dai telefoane sotiei: e intr-adevar o compulsie. O fac si eu, desi stiu ca e o compulsie pentru ca ma mai linisteste. Nu e nimic grav si asta nu inseamna ca nu vrei sa-ti treaca ci din nou, ca nu poti sa te linistesti. Si asta nu inseamna ca esti un incapabil, ci ca ai o tulburare. Nici asta nu sta in picioare.

Ca om care trece prin aceleasi chestii pot sa-ti spun asa: explica familiei tale ce e cu boala asta si vezi cu medicul daca iti recomanda un psiholog pentru terapia cognitiv comportamentala. In plus, tu faci si tratament, nu? Intr-o buna zi o sa-ti fie mai bine... nu mai stiu exact ce tratament faci, dar o sa te ajute pe zi ce trece mai mult.
Tulburarea asta are multe suisuri si coborasuri... Dojeni de genul nu vrei sa te faci bine nu ajuta la nimic si, din pacate, cei din jurul nostru nu-si dau seama cat rau ne fac. Bafta!
0
15-04-2009, ora 12:54
dan70
Nu este medic/terapeut
dan70
Draga Sophie,

Fac tratament de aproximativ un an cu seroxat si zyprexa.Cat despre psihoterapie nu fac pentru ca nu am unde(locuiesc in Tg-Jiu), ma multumesc cu psihoterapia pe care o fac la psihiatru.Referitor la telefoane trebuie sa spun ca imi sun zilnic psihiatrul(este o doamna foarte cumsecade). Azi mi-a spus ca cei care au vrut sa se faca bine sau facut(lucru care ma speriat un pic pentru ca eu am teama care am descris-o mai devreme).As dori daca se poate sa te sun.Poti sa-mi dai un nr. de telefon.

Sanatate multa!
0
15-04-2009, ora 13:10
dan70
Nu este medic/terapeut
dan70
Draga Sophie,

Spuneai ca iti trimite psihoterapeuta niste metode de combatere a TOC-ului.Poti te rog sa le postezi?

Multumesc.
0
15-04-2009, ora 13:34
ion12
Nu este medic/terapeut
ion12
DAN70 pe mine cind ma apucat boala asta nu am stiut ce este si ma luat cu toate fobiile existente, nu puteam nici sa ies din casa, nici sami iau piine sau sa fac altceva, trebuia sa fac conpulsi la fiecare metru sau fiecare pas, nu puteam nici sa intru in magazin ca trebuia sa fac conpulsiile pe acolo, si la mine nu era o ora de conpulsi eu faceam ore intregi, deci intelegi ca nu mai puteam sa fac nimic traiam numai cu conpulsiile Lamine in oras nu aveam nici un medic, si nu stiam ca asta este o boala , dupa citiva ani de lupta am mai invins din boala si din fobii, singur fara medic sau fara sa stiu ca este boala.Cind a venit un psihiatru in oras mam dus si eu la el, si mia zis ca asta e o boala si ca nu mai scap de ia atit, iti dai seama ca ma rupt ala cind mia zis.Si de atunci mam luat tare de doamna boala singur fara pastila sau terapeut, mia fost foarte greu, dar am diostrus multe fobii, imi facusem si o afacere propie, si eram cu lupta pe ginduri, luam, exenplu de la ala care am fost inainte Si uite asa.Frica asta de la anxietate imi provocase durei la ficat, fiere si stomac, foarte mari dar eu nu stiam de ce sint durerile si cum sa conbat frica, am trecut prin momente foarte dificile pentru un om, eram distrus, dar cind mia zis doctoru ca nu mai trece, am trecuto eu.As avea foarte multe incoveniente sau chinuri prin care ma tirit boala asta sa zic.dar acu cu ajutoru lui DUMNEZEU am mai redus tortura asta de boala.Cu Pavel Corut eu iam citit toate cartile si iam facut si o scrisoare la care nu mia raspuns.Ca sa treci de boala asta iti trebuie ambitie si credinta in DUMNEZEU la patrat, intelegi da. Eu de cind am descoperit forumu asta am fost foarte mult ajutat, gindurile care mau torturat si ma faceau sa fac conpulsi ore intregi, leam sistat cu ajutoru vostru, acu am lupte grele cu anxietatea, ca daca nu mai fac ritualuri si nu ma mai speri de ginduri a venit anxietatea asa cu vagoanele , iti dai seama cum ma simt, dar tot odata anxietatea imi da ambitie sa o suport si sa o inving DUMNEZEU sa va ajute
0
15-04-2009, ora 13:39
ion12
Nu este medic/terapeut
ion12
si cu masina am glumit , deci DANE la lupta, pe mine cind ma intreba nevastamia de ce ma intorc inapoi de atitea ori ii ziceam ca asa trebe sa ne mearga bine dar eu eram ticsit de ritualuri, eu sint sigur ca putem sa ne vindecam.ii multumesc lui SHOFII si lui CATA cele mai bune psiholoage, cred ca am facut o greseala gramaticala dar chiar nu stiu cum se zice psiholog la feminin
0
15-04-2009, ora 14:07
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Ioane, esti un super scump! Cred ca o sa se bucure si Cata cand o sa vada ca te simti mai bine. Na, teorie stie toata lumea. Cel mai bine e cand iti iese sa o si pui in practica! Bravo tie!

Dane, nu-mi dau niciodata numarul de telefon pe internet, dar imi poti scrie aici oricand. Daca nu eu, se va gasi cineva care sa-ti mai raspunda la intrebari.
Terapeuta mea s-a gandit sa faca o centru de terapii cognitive si cand asta o sa se intample, ne invitat pe cei de pe forum sa facem si nou un grup de sustinere. Cu mare drag o sa te tin la curent. Altfel, m-am uitat pe internet si am vazut ca sunt cabinete cu psihologi si in Tg. Jiu. Da-i cautare google si mergi la un psiholog pentru terapie. Asta o s te ajute cel mai mult. Bafta!
Terapeuta nu mi-a dat inca schemele acelea, o mai bat la cap.
0
15-04-2009, ora 14:30
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Ai dreptate Sophie, sa stii Ioane ca imi salta inima de bucurie sa stiu ca macar nitel bine ti-am facut. Adica nu eu, experienta mea. Uite eu m-am cunoscut cu Prozac si Sophie de curand dar pentru mine fetele astea au fost si sunt adevarate colace de salvare. Ne tinem de mana in vremuri nasoale si ne imbratisam cand ne este rau. Asa ca sper sa revii la noi.
In ceea ce priveste ce poti citi, o sa iti trimit (sper sa pot saptamana viitoare) ceva scanat daca imi dai adresa ta de email, Dane iti pot trimite si tie, si voua fetelor. Oricine vrea.
Cartea se numeste Psihoterapia Tulburarilor Anxioase si este un ghid pentru terapeuti dar si pentru pacienti. Este buna si e in romana pt cine nu citeste engleza.

Ioane esti pe drumul cel mai bun. M-ai distrat cu masina anxioasa.

Sunt putin mai bine azi, poate si vremea ajuta. :)
0
15-04-2009, ora 18:51
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello, ramasese ca va fac un raport... e, mi s-a ridicat anxietatea, a mai trecut, acum e din nou sus.
Vrand nevrand va trebui sa fac si expunerile pe care le mai amanam... Va dau mai multe vesti maine. Pupi si sa fiti bine!
0
16-04-2009, ora 05:55
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna, sunt inca acasa, cum ajung la munca scanez capitolul si vi-l trimit. Multumesc de adrese. Ioane, n-am sa ma pronunt a cui e mai frumoasa ca sa nu se supere nimeni :))
Sunt cat de cat ok, am dormit, zic Slava Domnului pentru asta.
Cred ca anxietatea mea are si ceva de-a face cu sarbatorile, pt ca mereu eu sunt terminata de ideea ca as putea sa "fac cuiva necazuri" de sarbatori. Sau ca nu imi voi face toate treburile din cauza starilor proaste. Nu va zic ca n-a fost niciodata cazul ca asta stiti deja.
Ieri seara a fost mai rau ca in alte dati dar mai bine decat alaltaieri asa ca sper ca sunt pe curba ascendenta. Unul dintre pasajele din acest capitol care mi-a deschis mie ochii a fost un grafic in care se indica faptul ca recaderile sunt potentate de faptul ca un bolnav de TOC se asteapta la o evolutie liniara a bolii, in sus, inspre bine cand de fapt evolutia este sus-jos. O sa il vedeti.
Sophie, Prozac, va trimit si voua, poate vreti sa cititi.
Azi sper intr-o zi mai buna, pe langa serviciu sper sa ajung cu baietelul la medic pentru verificare, la denie seara si sa vopsesc niste oua cand oi mai apuca.
O zi buna tuturor!
0
16-04-2009, ora 07:35
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Aveti scan-ul pe mail. Sper sa va ajute. Vedeti ca trebuie sa il rotiti ca sa il puteti citi.
0
16-04-2009, ora 08:52
ion12
Nu este medic/terapeut
ion12
va salut cu respect.cum sa rotesc scanul ca nu stiu?
0
16-04-2009, ora 09:51
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Salut Ion,
Probabil il deschizi cu Acrobat Reader, vezi ca are un butonat "Rotate View" ori sus la iconurile din stanga, ori in josul paginii.
E simplu de gasit chiar daca nu stii:)
Cum sunteti?
Eu sunt bine, chiar daca dimineata m-am trezit cu anxietate mare, probabil stresul de dinaintea Sfintelor Sarbatori!
0
16-04-2009, ora 10:37
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Referitor la compulsia continua vreau sa vad si eu cine scrie zilnic aici si cine nu. Chiar si asa nu consider ca cei ce scriu zilnic au compulsie continua ci ca vor sa ajute. Cata daca ai duhovnic normal ca mergi dupa duhvnic si ce zice duhovnicul are intaietate. Multumesc ca m-ai corectat cu explicatia data cu energii si am facut gresala asta ca sa fiu inteles mai bine de cei obisnuiti cu anumite filozofii, cuvantul corect este putere, insa poti cu aceeasi determinare sa-ti exprimi opinia despre clarvazatoare.

La sfarsit, cine vrea sa se vindece si sa nu mai aiva urcusuri sau coborasuri sa zica zilnic Acatistul Mantuitorului IIsus Hristos.
0
16-04-2009, ora 10:48
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
cris sy ma bucur ca iti merge mai bine. Incearca Acatistul Mantuitorului IIsus Hristos care contine de multe ori numele IIsus ce are putere deosebita si care cred eu ca iti va face vindecarea mai grabnica.
Despre rugaciunea aceasta am gasit scris intr-o carte a Parintelui Ilariona Argatu si am incercat-o pentru TOC si a mers perfect. Dupa fiecare Icos zi:

Doamne, Iarta-mi pacatele, dezleaga vrajile, alunga duhurile necurate pe pustiu sa se duca si la noi sa nu se mai intoarca.

Ne place nu ne place, ganduri vin si de la duhuri necurate fie de la ingeri chiar daca ai TOC sau nu. Daca ai TOC ai sensibilitate deosebita la ganduri de la duhurile necurate cred eu, care duhuri pleaca daca zici in minte rugaciunea asta ca sunt chinuite de numele IIsus, ca si de cititul Bibliei mai ales al psalmilor, si asta e recomandata si psihiatrilor si chiar celor ce nu au aceasta sensibilitate
0
16-04-2009, ora 10:56
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
De ce la toc subit ai o anxietate deosebita cand treci pe langa Biserica dar nu ai anxietate cand treci pe langa Primarie?
0
16-04-2009, ora 11:03
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Sensibilitatea asta ar putea sa apara fie ca ai mancat ceva spurcat, prin descantec, sau pur si simplu.
Exemplu de ganduri care pot veni de la duhuri necurate:
Sa-l bat, sa ma imbat, sa injur, sa scuip etc.
0
16-04-2009, ora 11:54
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Pasadi, m-ai dat pe spate! Tu continui sa torni verzi si uscate indiferent de adevarurile stiintifice, de ce inseamna TOC, de ce inseamna Tulburarea Obsesiv Compulsiva pe teme relegioase.
Bai, Pasadi, NU TEMA E IMPORTANTA, ci felul in care functioneaza creierul nostru, maica. Creierul nostru, fizic vorbind, e facut anapoda! El nu poate sa secrete aia si ailalta si asa mai departe. Neurotransmitatorii si neuroreceptorii sunt bolnavi". De aici starea de angoasa.

Auzi, oare de ce se ridica anxietatea unui om care pune mana pe un veceu? I-or spune duhurile necurate ca acolo sunt virusi si o sa moara? Ce palaria mea au duhurile necurate cu virusii?

Daca tu ai invatat ce inseamna Tulburarea Obsesiv Compulsiva, atunci vei sti si felul in care se formeaza aceste ganduri sintetice, ca de adevarate nu sunt adevarate. Din pacate continui sa-ti dai cu parerea pe un forum intesat cu lume care are TOC cu gandurile religioase. Ai citit articolul de care am spus?
Macar spune si tu, din experienta mea, mie mi s-a intamplat asa. Am facut asta si ailalta!

O sa va povestesc aici o intamplare pe care mi-a spus-o terapeuta: A avut un preot in terapie si omul facea atacuri de panica si tot felul de povesti! S-a dus la ea, ea l-a intrebat daca nu l-ar ajuta o rugaciune in plus. Omul i-a zis ca el n-are o problema duhovniceasca. Si a inceput terapia... preotul era super anxios la slujbele de casatorie ca nu putea sa se bucure cum trebuia. Schema lui era teama de vorbit in public! La liturghie mai mergea cum mai mergea si cel mai ok se simtea la inmormantari ca acolo putea fi trist cat incape. Ei, omul ala care stie mai multe decat noi despre cum e cu religia, n-a apelati si el tot la medic?

Oricum, imi bat gura degeaba! Atat te rog, incearca sa spui "mie mi-a functionat asa" si mai sculta si parerile noastre. Ai tu impresia ca fiecare dintre noi n-a mers la preot? N-a pus toate intrebarile puse de tine? N-a facut ce faci tu? Da medicul tau psihiatru ce a spus?

Gagici, eu sunt ceva mai OK. Am luat ceva aseara sa ma linistes. Am plans mult ca m-am certat cu sora mea careia incercam sa-i spun ca mi-e rau si cam ce am si am ajuns sa ne impungem. Pana la urma am avut o discutie la telefon si am ajuns pe aceeasi lungime de unda... Cred c-a priceput si ea ce ziceam eu de expunere. Hai ca va pup!
0
16-04-2009, ora 14:08
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna ziua tuturor. Multumesc lui Dumnezeu, sunt foarte bine azi. Slava Domnului!

Pasadi, iti multumim pentru rugaciunea postata dar ii invit pe toti cei ce se chinuie cu aceasta afectiune sa inteleaga ca rostirea automata a unei rugaciuni nu ii va salva niciodata. In cadrul terapiei cognitiv comportamentale am invatat mult mai multe despre mine si intelegandu-ma mai bine pe mine si simtindu-ma mai bine cu mine am dobandit si o alta dimensiune in relatia cu Dumnezeu.
Este in puterea fiecaruia sa realizeze cand ruga e ruga si cand e compulsie. Atunci cand cuvintele tale iti pleaca din suflet, cand ceea ce rostesti, chiar si scris de altii, itri trece prin inima, atunci este ruga. Cand totul ramane doar la nivel verbal veti constata ca oricum nu va ajuta cu absolut nimic, dimpotriva, va impovareaza cu alt ritual.

Pasadi, ce relatie sufleteasca ai tu cu Primaria? Eu in Biserica imi deschid sufletul in fata Domnului, ma bucur, plang, ma lepad de Dumnezeu, il regasesc. In Biserica m-am botezat, m-am casatorit, am plans rude si cunoscuti care s-au dus, m-am spovedit si am primit trupul lui Hristos, mi-am botezat copilul. Cu Biserica si in principal cu Dumnezeu, a carui casa este Biserica, am o relatie deosebita si de aceea gandurile te ataca mai tare. Este vorba de incarcatura emotionala. In primarie am intrat 5 minute in toata viata mea cand m-am casatorit civil. Nici nu mai tin minte.
Ai grija te rog inca o data, nu mai aduce in discutie aceste aspecte ce ne fac sa ne credem posedati de duhuri necurate. Am vorbit cu multi duhovnici in viata mea si NICI UNUL vreodata nu mia spus "mai Catalina esti bantuita de duhuri necurate, vezi ca o sa te atace mai ales in fata bisericii". Toti insa mi-au spus ca pacat nu e gandul care vine ci cel pe care il primesti si il intretii, ca e rost si de medic in ce am eu si sa ma rog din tot sufletul. Cel mult sa particip la slujbele Bisericii atunci cand pot, la Sf. Maslu sau la Sf. Liturghie. Ai grija te rog ce vorbesti.

Prozac, mama, ce face dulaul ala?

Azi e Joia Mare si nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Vreau doar sa va amintesc ca Iisus a murit in special pentru noi pacatosii. Ca El a venit pentru a ne da speranta, pentru a ne salva. Ca Iisus ne cere sa fim adevarati, sa ne iubim unii pe altii, sa ne pastram in relatie vie cu El. Nu ne impune un mod, ne spune doar sa "ramanem in El". Asta se poate si cu un simplu Doamne! spus din suflet. Ramaneti vii si adevarati in credinta oricat de rau v-ar fi. Cand cad rau si ma napadesc ganduri dintre cele mai imbecile imi amintesc de toti cei pe care Hristoss ii iubeste: Maria Magdalena care era prostituata, Pavel care i-a omorat pe crestini, Petru care s-a lepadat de El, hotul de pe cruce, Marcu care era vames, Cuvioasa Maria Egipteanca si cati altii. Dumnezeu ne iubeste!
0
16-04-2009, ora 15:02
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Chiar asa, Prozac, unde ne e dulaul?

Da vorba ta, Cata, e Saptamana mare si e frumos sa ne intelegem unii cu altii. Desi eu merg pe principiul ca trebuie sa te intelegi cam mereu.
Ai spus lucruri frumoase, Cata, foarte frumoase. Da, daca stau bine sa ma gandesc, pe unii ii apuca pe langa primarie, ca n-au case, n-au aia n-au ailalta :-)
Gagici, avand in vedere povestea asta cu Pasadi, la care noi reactionam desigur cu anxietate din cauza propriilor obsesii, cred ca ne va trebui neaparat un moderator psiholog, asa ca propun sa venim cu idei si sa vedem cum putem face asta.
0
16-04-2009, ora 15:29
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Ce sti tu te-a facut bine sau nu?
0
16-04-2009, ora 15:31
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
Posedarea de duhuri e una, Toc e alta.
0
16-04-2009, ora 17:02
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Bai Pasadi, ia spune tu, ce-i aia de te-a posedat pe tine maica? Ca tu vorbesti aici de posedare, nu de TOC! Noi vorbim de TOC care e o boala cronica cu diverse ganduri si povesti.
Daca tu ai fost posedat, ce palaria mea cauti intr-un forum medical? Ca ne sperii, tataie.

Da, Pasadi, ce stiu eu m-a facut bine si ma face pe fiecare zi mai bine. D-aia intru eu pe forum. Da ce stii tu, te-a facut bine? Daca te-a facut bine, ce mai cauti pe la noi?
0
16-04-2009, ora 17:06
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Si ia zi, Pasadi, tu pe la serviciu te mai duci? Ca noi ne povestim una alta pe aici mereu. Ce face barbatul, ce fac copiii, care si cum se marita! Ia zi tu, ce faci in afara de lupta cu duhurile necurate?
0
16-04-2009, ora 17:35
pasadi97
Nu este medic/terapeut
pasadi97
eu am avut toc si mi s-a parut ca ati avea nevoie de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns
181 comentarii 1 2 34 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: