Tulburare obsesiv-compulsiva - Partea a X-a

261 comentarii 1 2 ..... 789 Înainte ›
0
10-02-2009, ora 14:06
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Hai ca am revenit si io la munca. Inca ma tarasc... dar am reusit sa pun la punct niste chestii aici si asta ma mai linisteste. De asemenea, va rog sa ma felicitati: aseara i-am lasat indicatii sotului ce sa faca cu copilul (care e tot bolnav, acu nu mai are febra dar are diaree si nu mai mananca nimic) si si si.tan tanaaaaa : M-AM CULCAAAAAT! (aplauzeeeeeeee). Bai ne trebuie emoticoane clar (admin, ne aude cineva?) N-am dormit chiar neintoarsa din cauza de tuse incredibila dar oricum. E un inceput.
Azi sunt mai luminata la creier. Multumesc pentru rugaciuni, vi se vor intoarce inzecit.

Gugla am printat sa citesc ce scrii. Te combat maine. :)

Sophie, si iu leitar.

Autumn, multumesc pentru ganduri bune si rugaciuni. Tot efortul meu de terapie este pentru a desparti toc-ul de ratiune. Stii bine, sper, ca nu e chiar asa de usor...

PROZACAAAAA MEA DRAGA, uelcam bec!!!!!! Insanatosire grabnica. Si mai ales des-deprimare grabnica. Prin cate ai trecut oricum eu cred ca te prezinti bestial. Te astept si aici si mai stii tu unde.

Cris, Simo, va multumesc de gandurile bune. Cris, fii antena: i-am dat lu fimeo un medicament numit Influcid. E homeopat nemtesc. E bun pt raceala cu febra. Dar luata din pripa. Vezi si tu.

Roby mama, arca lu Noe la tine acolo... bravo tie.
0
10-02-2009, ora 14:08
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
MESAJ PENTRU ADMIN:
Este posibil sa facem cumva sa avem pe prima pagina a fiecarui nou capitol link-uri la capitolele precedente?
In discutiile noastre sunt multe idei, resurse, metode, strategii etc care este pacat sa se piarda sau sa trebuiasca repetate non-stop.
0
10-02-2009, ora 16:16
simoten
Nu este medic/terapeut
simoten
salutare fetelor,

Amu ma duc la terapie- eu mis moldovanca, din Piatra- Neamt- iaca am zis. Va sciru dupa mai multe. In rest am fraecat menta toata ziua. M- am trezit pe la 11 si am ajuns la munca pe la 14, dupa ce m am plimbat cu colega mea de serviciu. Deci iar am muncit din greu. Cred ca de asta am gargauni, ca am prea mult timp liber.Dar oricum trebuie sa ma ma ia ocup de altceva ca nu mi ajung banii- eu lucrand o jama de norma si aiai din gand in gand.

Nici eu nu ti am citit postarea Gugla, o sa l studiez pe indelete

Buna Prozac, iti trimitem ganduri bune de insanatosire grabnica. Nu stiu ce interventie ai suferit, dar tu copil bataios cum esti, te vei face bine. Eu uan am necoie mare de tine. Cat mai bine!!!!

Si apoi salut tot aliul feminin de pa cilea!

Va pup!!!
0
10-02-2009, ora 17:35
gugla
Nu este medic/terapeut
gugla
Hello la toata lumea! eu am postat ieri.in speranta ca v-am putut ajuta.asta din punct de vedere medical(trat si procedee)..acum vin cu ceva mai nou, care cred ca v-ar putea ajuta mult mai mult...eu oricum merg pe doua campuri in paralel...medical si spiritual...asa ca va dau unele pasaje dintr-o carte se numeste "PUTEREA PREZENTULUI" al lui ECKHART TOLLE ..daca o gasiti tradusa in Romania ar fi super...v-ar ajuta f mult...eu o am in engleza dar am desc in pdf si in romaneste...pt cine o vrea.(chiar daca traducerea nu e f grozava dar merge..)lasati..macar o adresa de mail. SI acum cateva pasaje interesante :

Puterea prezentului a fost publicată pentru prima dată în Canada, iar editorul canadian, Connie Kellough, mi-a spus că a auzit în repetate rânduri poveşti despre schimbări pozitive şi chiar despre miracole care s-au produs după ce oamenii au început să citească această carte. "Cititorii telefonau la editu¬ră", mi-a spus ea. "Şi foarte mulţi mi-au povestit despre vin¬decări şi transformări minunate, despre bucuria din ce în ce mai mare pe care au trăit-o în timp ce citeau această carte."
. Cu cartea de faţă, Puterea prezentului, Eckhart Toile îşi ocupă locul pe care îl merită în acest grup special de maeştri mondiali. Mesajul lui Eckhart este următorul: problema uma¬nităţii este adânc înrădăcinată în mintea însăşi. Sau, mai cu¬rând, în identificarea noastră greşită cu mintea.

"Într-o noapte, la puţin timp după ce împlinisem 29 de ani, m-am trezit spre dimineaţa cuprins de un sentiment de panică totală. Mă mai trezisem de nenumărate ori înainte cu acest sentiment, dar de data asta era mai intens ca niciodată. Liniştea nopţii, contururile vagi ale mobilei în camera întunecată, zgomotul îndepărtat al trenului care trecea pe lăngă casa mea - totul părea atât de străin, de ostil şi de lipsit de orice sens, încât mi-a produs o aversiune profundă faţă de lume. Cel mai odios lucru era., totuşi, propria mea existenţă.
Simţeam cum o profundă do¬ririnţă de autodistrugere, de nonexistenţă devine mult mai puternică decât dorinţa, instinctivă de a continua să trăiesc.
"Eu nu mă mai pot suporta pe mine însumi". Acesta era gândul care contiunua să se deruleze în mintea mea. Apoi, dintr-o dată, am sesizat ciudăţenia lui. "Sunt eu o fiinţă sau două? Dacă cu nu mă mai pot suporta pe mine însumi, atunci trebuie să existe două fiinţe în mine: «eu» şi «mine însumi», cu care «eu» nu mai pot trăi." "Poate că", m-am gândit eu, "numai una dintre ele este reală."
Am fost atât de uimit de această stranie descoperire, încât mintea mea s-a oprit în loc. Eram perfect conştient, dar nu mai aveam gânduri.

Care este cel mai mare obstacol în calea trăirii acestei realităţi?
Identificarea cu mintea dvs., care face ca gândirea să de¬vină un impuls permanent şi repetitiv. Incapacitatea de a te opri să mai gândeşti este o boală groaznică, dar nu ne dăm seama de acest lucru pentru că aproape toată lumea suferă de ea, aşa că o considerăm un lucru normal. Acest zgomot men¬tal neîncetat ne împiedică să găsim acea lume a liniştii inte¬rioare, care este inseparabilă de Fiinţă. El creează şi un sine fals, construit de minte, care aruncă o umbră de frică şi sufe¬rinţă. Vom discuta mai mult despre acest lucru mai târziu.
Filozoful Descartes credea că a descoperit adevărul funda-[ mental când a făcut afirmaţia: "Gândesc, deci exist". De fapt, | el formulase eroarea fundamentală: echivalarea gândirii cu î, Fiinţa şi a identităţii cu gândirea. Cel ce gândeşte compulsiv, Sadică aproape toată lumea, trăieşte într-o stare de separare [aparentă, într-o lume nebunesc de complexă, cu conflicte şi [ probleme perpetue, o lume care reflectă fragmentarea din ce în ce mai mare a minţii. Iluminarea este o stare de integritate, de a l fi "unitar" şi, din acest motiv, împăcat. A fi unitar cu viaţa în [aspectul său manifest, lumea, ca şi cu şinele dvs. profund şi viaţa nemanifestă "” a fi unitar cu Fiinţa
Gândirea a devenit o boală. Bolile apar atunci când lucru¬rile nu mai sunt în echilibru. De exemplu, nu este nimic anor¬mal în multiplicarea şi diviziunea celulelor în corpul uman, dar, când acest proces continuă fără să ţină cont de orga¬nismul ca întreg, celulele proliferează şi apare o boală.
Notă: Mintea este un instrument minunat dacă este folosi¬tă corect. Totuşi, folosită incorect, devine foarte distructivă. Pentru a exprima mai precis acest lucru, nu contează în ce măsură vă folosiţi incorect mintea "” pentru că, de obicei, nu o folosiţi deloc. Ea vă foloseşte pe dvs. Aceasta este boala. Credeţi că sunteţi mintea dvs. Este o iluzie. Instrumentul a pus stăpânire pe dvs.
Adică să nu mai gândesc deloc? Nu, nu pot. Poate numai o secundă sau două.
Atunci, mintea este cea care vă foloseşte pe dvs. Vă iden¬tificaţi inconştient cu ea, aşa că nici nu ştiţi că sunteţi sclavul ei. Este ca şi cum aţi fi posedat fără să ştiţi şi luaţi entitatea care vă posedă drept persoana dvs. începutul libertăţii este să vă daţi seama de faptul că nu sunteţi entitatea care vă posedă "” adică gânditorul din sinea dvs. Cunoscând acest lucru, aveţi ocazia să observaţi entitatea. în momentul în care înce¬peţi să observaţi gânditorul, se activează un nivel superior al conştiinţei. Atunci începeţi să realizaţi că dincolo de lumea gândurilor există o arie vastă a inteligenţei, că gândul este nu mai un aspect mărunt al acesteia. Conştientizaţi de asemenea că toate lucrurile care contează "” frumuseţea, iubirea, crea¬tivitatea, bucuria, pacea interioară"” vin de dincolo de min¬te. Atunci începeţi să vă treziţi.

Eliberarea de mintea noastră
Ce vreţi să spuneţi prin " observarea gânditorului"?
Când o persoană se duce la doctor şi spune: "Aud o voce capul meu", probabil că va fi trimisă la psihiatru. Cert este într-un mod foarte asemănător, aproape toată lumea aude a sau mai multe voci în cap tot timpuj: gândurile involun-e în legătură cu care nu vă daţi seama că aveţi puterea de a, opri. Monologuri şi dialoguri continue. Probabil că aţi întâlnit pe stradă "nebuni" care vorbesc ă oprire, cu voce tare sau mormăind în barbă. Ei bine, acest cru nu diferă foarte mult de ceea ce faceţi dvs. înşivă şi toţi enii "normali", cu excepţia faptului că nu vorbiţi cu voce Vocea comentează, speculează, compară, judecă, se lânge, acceptă sau respinge etc. Ea nu este neapărat relevan-pentru situaţia în care vă aflaţi în acel moment; poate evo-trecutul recent sau îndepărtat, poate repeta sau imagina po-iibile situaţii viitoare. îşi imaginează deseori lucruri negative finaluri nedorite; acest lucru este numit "îngrijorare", 'neori, această bandă de magnetofon care zbârnâie în fundal BSte însoţită de imagini sau "filme mentale". Chiar dacă vo¬ia este relevantă pentru situaţia curentă, ea va fi interpretată termenii trecutului; pentru că vocea aparţine minţii noastre iondiţionate, care este rezultatul istoriei noastre de viaţă, dar al cadrului mental cultural colectiv pe care l-am moştenit. Aşa că dvs. priviţi şi evaluaţi prezentul prin prisma trecutului ţi obţineţi o perspectivă total eronată asupra lui. Nu de puţi-ori, vocea este cel mai aprig duşman al dvs. Mulţi oameni iese având în minte un tiran care îi atacă şi îi pedepseşte continuu, acaparându-le mare parte din energia vitală. El este cauza nefericirii şi a suferinţei neexprimate, şi chiar a bolii.
Vestea bună este că vă puteţi elibera de mintea dvs. Aceasta este singura eliberare autentică. Puteţi face primul pas chiar acum. începeţi să vă ascultaţi vocea care vorbeşte în capul dvs. cât puteţi de des. Acordaţi o atenţie deosebită gândurilor repetitive sau tiparelor de gândire; poate că aceste vechi dis¬curi de gramofon vorbesc în capul dvs. de ani întregi. Iată ce înţeleg eu prin "observarea gânditorului" "” este un alt fel de a spune: ascultă-ţi vocea minţii, acolo ca spectator, ca martor.
Când vă ascultaţi vocea minţii, încercaţi să fiţi imparţial. Adică nu o judecaţi. Nu judecaţi şi nu condamnaţi ceea ce au¬ziţi, pentru că asta ar însemna că aceeaşi voce a intrat din nou pe uşa din spate. Vă veţi da repede seama: vocea e acolo, iar eu sunt aici, ascultând-o, urmărind-o. Conştientizarea faptu¬lui că eu sunt "” acest sentiment al propriei prezenţe "” nu este un gând. El vine de undeva de dincolo de minte.
Iluminarea: depăşirea gândurilor
Gândirea nu este esenţială pentru supravieţuirea în această lume?
Mintea dvs. este un instrument, o unealtă. Ea există pentru a fi folosită într-un anumit scop, iar, când sarcina este în¬deplinită, lăsaţi-o deoparte. Dar, după cum stau lucrurile, aş spune că aproape 80-90% din gândurile majorităţii oameni¬lor sunt nu numai repetitive şi inutile, dar, prin natura lor dis-funcţională şi deseori negativă, mare parte sunt chiar dăunătoare. Observaţi-vă mintea şi veţi descoperi că este adevărat. Ea duce la o pierdere importantă de energie vitală.
Acest gen de gândire compulsivă este în realitate o formă de dependenţă. Prin ce se caracterizează dependenţa? Pur şi [simplu prin faptul că nu mai simţiţi că aţi avea posibilitatea să hotărâţi când să va opriţi. Pare un lucru mai puternic decât dvs., care vă dă un fals sentiment de plăcere, o plăcere care invariabil se transformă în durere.

De ce am fi dependenţi de minte?

Pentru că vă identificaţi cu ea "” ceea ce consideraţi a fi identitatea dvs. derivă din conţinutul şi activitatea minţii. Vi se pare că aţi înceta să existaţi dacă nu aţi mai gândi. Pe mă-i sură ce creşteţi, vă formaţi o imagine mentală despre cine sunteţi, în baza condiţionării personale şi culturale. Putem (numi această identitate fantomatică "sine fals". Şinele fals constă în activitatea mentală şi nu poate fi menţinut în viaţă decât gândind permanent. Termenul de "sine fals" are sensuri ! diferite pentru persoane diferite, dar, în contextul propus de mine, se referă la acel sine fals creat prin identificarea incon¬ştientă cu mintea.
Pentru sinele fals, momentul prezent abia dacă există. Nu¬mai trecutul şi viitorul sunt considerate importante. Această inversare totală a adevărului este cauzată de faptul că mintea nu funcţionează corect sub influenţa sinelui fals. Este mereu preocupată de menţinerea în viaţă a trecutului, pentru că, fără el, cine mai sunteţi dvs.? Se proiectează constant în viitor pentru a-şi asigura supravieţuirea continuă şi a căuta acolo eliberarea sau împlinirea. Mintea spune: "într-o zi, când se va întâmpla cutare sau cutare lucru, mă voi simţi bine, voi fi fe¬ricit şi împăcat". Chiar şi atunci când şinele fals pare preocu¬pat de prezent, ceea ce vede nu este prezentul: acesta este per¬ceput total greşit pentru că este privit prin ochii trecutului. Sau reduce prezentul la un mijloc pentru atingerea unui scop, un obiectiv întotdeauna legat de viitorul proiectat de minte. Observaţi-vă mintea şi veţi vedea că aşa funcţionează.
Momentul prezent este cheia eliberării. Dar nu puteţi găsi momentul prezent atâta timp cât vă identificaţi cu mintea dvs.
Este o carte care a schimbat ideile si viata multora...asta din punct de vedere spiritual...v-am copiat anumite parti pt a intelege ca putem sa nu ne identificam cu mintea...este ceva destul de greu de facut...si de inteles dar merita incercat...asta este parea mea.sper sa va ajute...si numai bine, multa sanatate si astept sa vad ce -mi spuneti despre "un cu totul alt aspect al vietii noastre". Nu vreau sa va dau mai multe probleme..am inteles avertizarea dar nu vreau decit sa va ajut!
0
11-02-2009, ora 06:34
lionking
Nu este medic/terapeut
lionking
buna dimineatza fetelor
cum sa va explic?mi-am schimbat id-ul de mess si adresa de mail asa ca din comoditate a fost inerent sa-mi schimb si nickul jur ca pt ultima oara.puteti sa-mi spuneti simplu LION:-)scris cu litere mici :D.
eu aunt ok nu mai sunt plina de viatza usor depresiva dar rezist citesc cu interes ce postatzi.
multumesc Prozac ca m-ai primit voi scrie pe aici numai de bine:)ma bucur ca v-ati atins si voi animalele:).Sophie sa te intorci degraba:)ms de cadoruri virtuale:)
Robymat la multi ani multa sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor.Tot ce iti doresti.poop:)
Robymat mishtok ca ai avut atatea animalutze:)eu am o pisika in varsta de 2 ani care se comporta ca o regina a pus stapnire pe apartament si evident pe bunicile mele care au peste 90 de ani:)
O sa va mai scriu azi acu merg sa-mi fac o cafea:)
pupici la toate
0
11-02-2009, ora 13:52
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Multumesc, Lion. Si tie iti doresc la fel.
Astazi, de ziua mea ma simt cam ciudat, sunt cam agitata si depresiva usor.Sper sa-mi treaca repede.
Am avut si mai am de lucru la serviciu, asa ca trece usor ziua de astazi.
Va pup/
0
11-02-2009, ora 16:52
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buuunnn Veniiit, Prozac! Multa sanatate si insanatosire rapida. "Depresurizare" in viteza de asemenea! Ne-ai lipsit, cu sfautile si cuvintele tale de impacare atunci cand ne mai apuca cearta :-)
Sper sa te pui pe picioare cat ai repede si TOC-ul, Toc-ul mancal-ar mama sa fi fost ansteziat complet :-)

Cris, pun in aplicare ce zice Penzel. Totul e sa gasesti ritmul tau si ceea ce ti se potriveste ca expunere. Nu poti pocni din degete, am observat... mie imi e mai bine de cand am pus piciorul in mprag vis-a-vis de lucrurile din viata mea care nu merg asa cum ar trebui, am indraznit, de asemenea, sa pun piciorul in fata TOC-ului. Sa rezist la compulsii pe cat posibil, etc. Uneori merge, alteori nu merge. Vaxand, facand si sperand cam asa e treaba.
Terapeuta mea tocmai mi-a inapoiat cartea. O trag la xerox cat pot de repde... am fost in mutari, inca sunt in cutii, despachetez, reasez etc la noul birou. Ti-o trimit imediat ce pot.

Cata, ce placere sa te cunosc!!!! Sanatate si tie si puiului. Si bravo pentru barabata-tu! Apauze, plecaciuni, pupaturi!

Lion, cred ca te vom numi camaleonul forumului. Esti foarte simpatica cu schimbarea apelativelor. De ce nu ti-au placut alea de dinainte?

Simo, suntem din acelasi oras. Cine te trateaza? Stiu cam toti medicii de acolo... Pup
0
11-02-2009, ora 22:32
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Buna fetele,
Eu sunt foarte speriata. Am fost azi la ginecolog ca sa incep sa iau anticonceptionale si mi-a gasit o "formatiune" pe langa ovar. Mi-a facut ecografie si intravaginal, si extra si inca nu stie ce e. Off, m-a speriat foarte tare. Vineri m-a chemat din nou la maternitate unde mai lucreaza ea cica sa elucidam. Cum o sa dorm eu astea 2 nopti, nu stiu.
0
11-02-2009, ora 22:36
Anna Kunst
Nu este medic/terapeut
Anna Kunst
Dragele mele,

Va urmaresc cu interes, eu nu prea pot sa va scriu ptr ca mi-e tot timpul frica sa nu ma vada sotul. stiu ce o sa spuneti - de ce nu ii spun ca sufar. ma tot uit pe mesaje si ma gandesc ca sunteti niste tipe inteligente si cu multa putere sa luptati. eu, dupa cu am mai spus intr-un alt mesaj am reusit sa trec prin atacurile de panica si inca reusesc (dar cu ce vointa!). nu am mai avut stari nasoale, dar de vreo cateva zile am inceput sa ma intreb de ce m simt bine. nu e o stupizenie? ma simt bine de luni de zile, iar eu acum incep sa ma intreb de ce? spuneti-mi cateva vorbe bune, ridicati-mi moralul, va rog. oare asa e toc-ul? nu mai stiu ce sa cred, deja am citit mii de informatii ca ma incurc in ele...

Anna
0
12-02-2009, ora 11:19
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Anna, eu spun sa fi fericita ca te simti bine. Nu te mai intreba de ce te simti bine, spune-ti ca este normal sa te simti asa si ca te vei simti mereu. Faptul ca te simti bine de luni de zile este un semn bun.
Cris, iti tin pumnii. Cu siguranta nu este ceva grav.
Restul fetelor, ce mai faceti? Eu cred ca datorita timpului de afara sunt cam depresiva. Dar ma apuc de treaba imediat (dupa ce imi termin cafeaua) si nu ma voi mai analiza atat.
Pupici la toata lumea.
0
12-02-2009, ora 13:36
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Hello gagici! Eu sunt ca o bomba... mi-am mutat ieri biroul si alaturi de mine mai sunt birourile unei alte firme ale unuia dintre partenerii mei. Sunt un milion de oameni, e zgomot, se desfac si se refac mobile, la etajele inferioare se da cu bormasina. Mai am putin si sa duc sa urlu la fiecare in parte pana se potoleste toata lumea si pot si eu lucra in sfarsit!!!!!!!!!

Capul e la locul lui, gargaunul sub papul.
Anna, stai linistita, nu esti singura, si eu ma intreb uneori de ce mi-e bine... Stiu ca in ce ma priveste imi pun intrebari dintr-astea gratie tocului simpatic pe care-l detin. Nu mai stiu daca tu ai TOC sau nu. Oricum, mi se pare revoltator ca nu poti sa scrii de frica sotului tau. Nu stiu ce sa-ti spun... oamenii de langa noi trebuie sa faca un mic efort sa inteleaga, asa cum noi facem mari eforturi pentru una si alta de care au ei nevoie.

Cris, fata, potoleste-te putintel. Ai probabil vreun chist... Si daca nu ti-e ok cu doctorita asta, schimb-o pur si simplu. Am trecut si eu printr-un cosmar cu o doctorita dusa cu pluta, tot cand m-am dus sa-mi prescrie antibiotice. Mi-a zis ca am nu stiu ce boala transmisibila sexual si eu aveam tot felul de iritatii de la antibiotce.

Roby, vant la pupa si tie. Let it go cu analiza. Nu stiu ce analizezi la tine. Spune cateva cuvinte poate are cineva vreo schema de linistire.

Fetelor, restul, pupici multi.
0
12-02-2009, ora 13:38
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
E... se vede oboseala de la carat cutii, impachetat, despachetat... scriu prostii...

Gargaunul e sub papuc, iar Cris, la ginecoloaga ma dusesem dupa contraceptive, nu antibiotice :-)
0
12-02-2009, ora 18:51
lionking
Nu este medic/terapeut
lionking
buna seara la toata lumea:)
draga Cris nu trebuie sa te necajesti, toate vin si trec.o sa vezi ca va fi bine sunt sigura de asta.trebuie sa fii pozitiva nu ai dc sa te temi.iti doresc bafta si succes.probabil suntem la sute km distanta dar sunt alturi de tine maine.te pup.take care:)
Roby cu ce te agitzi?ce te framnta?da-o draq de tulburare nu-i mai da importanta.asta incerc sa fac si eu:)
Draga, , bomba" te inteleg perfect ca esti stresata momentan dar, , si maine e o zi" si uite asa sper ca vecinii tai nu o sa foloseasca bormasina tot timpu' sa te zdruncine.cameleonul forumului iti ureaza si tie numai bine.esti tare funny:)
Simoten cum stam?ce faci? cum o duci?
Eu imediat plec , ma intalnesc cu prietena mea psiholoaga:)facem terapie:Dadica povestim noi de ale noastre:)
pisik m-a iertat am vazut-o azi, era f docila si salbateca as usually:)
hormonii ma chinuie ingrozitor
obsesiile imi sfarteca creierii:(iar eu le dau in bot:)deja cred ca m-as plictisi fara ele:)nu ma mai sperie:)
sapt viitoare tre sa merg la psihiatra:(o sa-i spun ca nu mai am accese de buna dispozitie dar nici nu plang
in schimb sunt un pic nervicoasa din fire si recalcitranta:)
poop pe toata lumea
toate cele bune
a voastra lion:)
0
13-02-2009, ora 09:59
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Mda...m-a vazut si un doctor din spital care a zis ca e un chist solid care trebuie operat. Macar daca n-ar fi nunta peste 3 luni.:(((((
0
13-02-2009, ora 10:23
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cris, draguta, multa sanatate! Din cate stiu eu, chisturile se mai rezolva si cu medicamente, dar medicii stiu cel mai vine ce vad la ecograf. Oricum, cred ca o sa mai faci niste analize inainte de orice interventie :-)

Cata, ce mai zici, cum mai esti?

Lion, bafta si tie la discutii cu psiholoaga ta prietena; Or trece ele toate!

Prozac, ce mai faci? Sper sa te vad soon pe forum. Perioadele postoperatorii sunt intotdeauna mai uracioase :-) Pup frumos si multa sanatate!
0
13-02-2009, ora 10:26
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Problema e ca e de vreo 7cm si de asta tre sa il scoata chirurgical. Nu ma sperii eu de operatie (mai tare ma sperii de analiza pe care o vor face chistului dupa aia), dar tre sa rezolv cu munca, eu tin niste ore de laborator la facultate si nu stiu daca are cine sa imi tina locul. Din partea mea, le-as da pe toate sa le tina altcineva semestrul asta, dar ramane de vazut...
0
13-02-2009, ora 14:38
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Buna fetele,
Ma iertati ca am picat asa de pe planeta. Mai intai am fost eu bolnava, cu gripa asta nenorocita care m-a pus la pamant efectiv, acum iar e baietelul meu, parca nu mai terminam. Sunt nedormita, ziua la munca, cu toate anxietatile pe cap si colac peste pupaza am si pb cu sotul... si de sanatate si de relatie. Nu stiu, parca este deja-vu anul trecut pe vremea asta, sper din tot sufletul ca macar la vara sa nu fiu la fel cu vara trecuta.
Am ajuns la capatul ideilor si puterilor, nu mai stiu ce sa fac cu baietelul meu, tuseste ingrozitor, l-au vazut o gramada de medici, fiecare are alta reteta, alta idee, alt diagnostic. Pur si simplu te turbeaza. Este al nu stiu catalea weekend in care noi suntem bolnavi si stam in casa... simt ca parca suntem blestemati, pe cuvant.
Stiu foarte bine ca intotdeauna se poate si mai rau... dar... stiti cum e, problemele tale sunt grave pentru ca ... sunt ale tale.

Cris, iti doresc multa sanatate cu chistul.

Roby, cu intarziere la multi ani.

Ana, te rog eu, doar fi bine, nu te mai intreba de ce... Da Doamne la toata lumea!

Sophie, si mie mi-a facut mare placere sa te cunosc si in persoana.

Lion si tie multa bafta la psiholog sa ne zici ce si cum.

Prozac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce faci? Cum mai esti?

Ma iertati ca sunt asa fugitiva dar va rog sa ma credeti ca nu fac decat sa imi storc creierul ce sa mai fac cu asta micu.

Multa sanatate tuturor!
0
13-02-2009, ora 18:14
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Multumesc, Cata de urari.
Multa sanatate iti doresc si tie si puiului tau si sotului tau.
0
13-02-2009, ora 18:32
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cata, fata, trec ele la un momend dat... Cred ca schimbarile acestea bruste de temperatura joaca mult in raceli, recuperari de dipa raceli, agravari, etc...
Eu faceam cand eram micura multe bronsite de capiasem. Doua saptamani acasa, doua la scoala, plus posteriorul ciuruit. Si m-a tinut asa pana mi-a venit menstruatia... cred ca s-au produs niste schimbari hormonale... habar n-am. M-am dus la tratament si in mina de sare la Slanic Prahova. Cane aveam 14 ani, ianinte de bac am facut 2 bronsite una dupa alta, de medicul mi-a interzis sa ma duc la petrecerea de clasa a 12-a de la munte. Nu l-am ascultat si m-am dus. A venit si mama cu mine. Da, minune nene, a trecut bronsita!!!! Si m-am prins apoi ca trebuie sa schimbi putin altitudinea, ori mai jos, ori mai sus. De aceea iti ziceam sa plecati undeva in week-end. Sau poate reusesti sa-l scoti undeva la aer curat cateva ore... Imbracat, dar sa respire aer curat. Si-n padure la Baneasa e Ok, la Snagov... Oricum, ii transmit un pupi virtual si sa se faca bine dragalasul.
Cu babrata-tu... ce sa le faci, specie ciudata :-) Eu o sa-mi cumpar o cravasa pentru al meu. Cand catelul era mic, era obraznic si nu asculta de nimic... doar de cravasa (aeam o cravasa din plastic ca faceam calarie pana am cazut in bot si nu m-am mai urcat pe cal). Asa o sa fac si pentru mon cheri!

Altfel, m-a apucat TOC-ul ieri de posterior, a dat cu dintii, a zgariat, a dat putin sangele, dar nu lasai sa se faca infectie de prostii. Inca se mai lalaie putintel pe la mine prin minte... Pupi si week-end frumos!
0
14-02-2009, ora 12:24
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Buna,
Am fost azi la un specialist mai bun si mi-a zis tot la fel, ca tre sa il scot. Mai rau e ca s-ar putea sa-mi scoata un ovar (nu prea am inteles de ce, dar mi-a zis clar ca nu poate fi malign cum ma gandeam eu cand am auzit asta). Mi-a mai zis sa ma pun pe facut copii imediat dupa nunta ca sa fiu sigura :)
Acu ma gandeam la ce zicea Cata, ca un copil poate sa iti amplifice afectiunile psihice, dar cred totusi ca se merita. Il fac acum, poate dupa aia o sa trec pe antidepresive (unul dintre motivele pentru care nu voiam sa iau pastile era ca trebuia sa le intrerup la sarcina si imi era frica sa nu sufar mai mult cand le intrerup decat daca nu le iau).
Ceea ce ma sperie este ca se zice ca stari de anxietate in timpul sarcinii pot avea efecte asupra sanatatii copilului...si cred ca sunteti toate de acord, cand iti propui sa nu fii anxioasa si ti-e frica sa nu te apuce, atunci te apuca. Ce ziceti?
Numai bine tuturor!
0
16-02-2009, ora 12:26
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Buna gagici, cata linistea pe aici. Nimeni nu mai zice nimic in afara de Cris :-)

Eu cam naspa ca astept menstruatia si ma dor toate alea... sunt obosita desi am dormit mult in week-end. Gargaunul nu da prea tare din picioare. Am plans mult sambata seara ca m-a suparat Peter Pan al meu. Am avut din nou o stare de disperare, senzatia ca indiferent ce fac nu e OK. Ca am obosit sa tot astept sa faca niste chestii. Sora-mea imi spuna ca-i vad numai aspectele negative si asta ma arunca si mai mult in disperare. Dar nu pot sa nu sufar cand vad ca ma dau peste cap sa-l inteleg si pe el, sa ma adaptez si eu situatiilor si sa dea cat poate el de des cu bata-n balta.
E greu sa ai tulburarea asta oribila, sa te zbati din rasputeri sa iesi si sa-ti fie bine si sa simti ca omul de langa tine nu-si vede decat bucatica lui si iti mai da si-n cap inutil... Ufff.

Cris, bafta cu medicii. Poate mai ceri o parere in legatura cu scosul ovarului. Oricum, eu cred ca poti face copii si cu problemele noastre de anxietate. Am eu asa, un hint, ca e posibil ca starile de anxietate sa stea potolite in perioada sarcinii. Sa dea domnul sa fie asa. Si Cris, o sa vina puiul cand o sa simti tu, iar in momentele acelea lucrurile vor parea mult mai roz.

Prozac, ce faci?

Cata?

Autumn, unde ai disparut?

Pup tuturor!
0
16-02-2009, ora 14:19
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Ba io am scris si nesimtitu asta de forum nu mi-a postat mesajul. Ugh!!!!

Cris, iti scriam (in mesajul nepostat) ca eu in timpul sarcinii am fost cea mai linistita din viata mea. Putea sa cada cerul pe mine, nu ma pasiona. A, daca nu misca copilul o zi inebuneam si ma duceam buluc la eco, asta e alta pb. Am stat in pat de la 6 luni, deci timp berechet de gandire, dar am fost super ok. Asa am auzit si eu ca anxietatea afecteaza copilul dar... tind sa cred ca sarcina iti ofera nitel mai multi hormoni de fericire si esti ok.

Sophie, hai sa ne luam de mana cu barbatii. Al meu din pacate a intrat intr-o faza din aia ca orice s-ar intampla io tot aici voi fi, langa el, si cred ca numai un mare cutremur l-ar zgudui... Iar eu nu prea ma simt in stare de marele cutremur. Azi merg la terapie, sper sa fie ok. N-am mai fost de doua saptamani ca tot fuseram cu bolesnitele. Abia astept sa ma vad cu dra.

Chiar, unde e toate lumili?
0
16-02-2009, ora 15:23
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Cata, fata, incepeam sa ma simt abandonata :-) Bine ca mai zice Cris cate ceva!

Daca gasesc solutia ideala cu barbatii, te anunt. O sa mai vorbesc si eu la terapie despre asta ca nu e ok sa disper in asa hal; Adicatelea de Sf. Valentin ma steptam/mi-as fi dorit sa mergem undeva, la munte... sa ne plimbam prin padure cu catelul. Eu invii, nene, cand ma duci in padure. Baiatul meu obosit, nefericit, cu problemele alea mari de la firma; Saracu! Facu el ce facu si ma convinse sa nu plecam sambata, promitand ca mergem undeva duminica. Sambata seara, dupa ce m-a chinuit cateva ore anxietatea, imi zic si eu ca lasa dom'le, petrecem noi o noapte romantica si la Bucuresti. Asa ca aprind lumanari in dormitor, pornesc un aparat care imita diverse sunete si-l pun pe sunete de mare, pescarusi, etc. Ma duc la dus, ma parfumez, ma cremuiesc... imi pun o treaba transparenta si sexy... Am auzit ca a intrat in camera si a vazut ce-i pregatisem. Stia... Nene, cand sa ies din baie, aud telefonul sunand. Era trecut de 11. Erau parintii lui. El ii suna si aia suna inapoi ca au un contract de telefonie special. Si a stat la telefon vreo trei sferturi de ora. Initial am sarit ce-am sarit pe el, i-am spus eu una alta la ureche, da omu m'a trimis scurt de lanaga el si am inceput sa ma uit la un film. Mi-au trecut toate alea. Dupa ce a terminat de vorbit l-am intrebat cum poate sa faca faze de genul asta stiind ca eu am pregatit camera, ca am facut atmosfera romantica bla bla bla...
Ce mi-a raspuns: "Pai am vorbit cu parintii mei... ei nu au toata viata inainte, iar eu ii sun destul de rar"
N-am mai avut replica. Ai fi zis ca e tragedia aia mare si ca... habar n-am. M-am simtit umilita, proasta, o cretina care ii tot da inainte cu treburi romantice in timp ce barbatul ei vorbeste la telefon despre criza mondiala. Ca fix despre asta vorbea. Nu ca nu nu ar fi stat ore intregi cu diversi la telefon toata seara.

Asa ca m-a apucat un plans in noaptea aceea de nu mai puteam, nu mai vroiam sa ma trezesc. Si m-am dus in padure singura ieri... doar cu catelul. Desi a insistat sa mearga si el, n-am vrut. Nu e posibil sa ma ignori pur si simplu mereu, iar cand ma apuca spumele si ma dau cu capul de pereti spunandu-ti ca tot o sa ne despartim pana la urma, sa te comporti frumos. Nu vreau ca relatia mea sa fie asa: ignore-planset-atentie-ignire-planset-atentie, etc.

D;ale Sfantului Valentin, ca sa zic asa. Acum suntem din nou pe pace.
0
16-02-2009, ora 21:14
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Sara buna dragelor,

Mai intai sa va urechez nitel ca, cam bate vantu' pe subekt si voi ori sunteti bine, ori lasati mumusete de subiect sa moara.
Gata cu urecheatu', hai sa va tzuc mai intai pe tine Sophieca mamii ca deh esti si tu mica si asa e la inceput:)
Adica, ma gandesc ori poate n-a avut saracu Peter Pan chef, ori chiar ii era dor de-ai lui si vroia sa-i auda, poti sa stii?!
Catuca mea draga, azi n-am intrat, am vazut ceva mesaje off-line, sper ca pustiu ti-e mai bine si ca esti tu calare pe val:)
Cris re-pa-ra-te! Scurt si la obiect! Eu tot am amanat si am amanat si in final tot la cutit am ajuns. Asa ca, stiu ca poate ti se pare greu, incorect ca ai impresia ca ti se intampla tie, dar gata: trebuie sa te faci bine!
Iti tinem pumnii si suntem aici alaturi de tine:)

Eu sunt bine, nu mai sunt asa depresiva, saptamana trecuta a fost jale si ma refac vad, destul de bine. Azi am condus chiar, din pacate tot la spital ca mi-e pustiu bolnav, are o laringita urata cu tot tacamu febra, voma. Acu suntem pe antibiotice si tratamente complementare, Doamne ajuta sa trecem si de asta!
De Sf VAalentin am fost la restaurant toata famlia, am luat pranzul calm linsitit...asa e de la o varsta, mai calm
Va pupic si va astept la un raportel pe toate
Pupici de la Prozac
0
16-02-2009, ora 21:17
cris_sy
Nu este medic/terapeut
cris_sy
Buna
Mi-am luat rochie de mireasa :D
Sper sa fiu in forma la nunta, cu tot cu operatia asta.
Parca TOC-ul sta un pic in umbra ultimelor intamplari, sper sa mai ramana acolo ca daca ii ies coltii cand oi fi pe la spital, nasoool
0
16-02-2009, ora 21:34
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Felicitari pentru rochita!!!
Lasa-l naiba sa stea pitit, ti-o fi dor de el: P; io asa ma bucur ca nu-mi da tarcoale sima simt freeee!

Acu serios, sper din suflet ca vei fi bine si ca vei fi miresuta noastra cea mai super de super!
Ai grija de tine!
Te pa!
0
17-02-2009, ora 12:12
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Prozaaaacccc! Bine ai revenit printre noi!!!!!!!! Refacere rapida, toc sub papuc, sanatate la pui si bucurii, iti doresc!
Multam de sfaturi. Peter Pan este Peter Pan. Zici ca are dubla, tripla personalitate, nu alta. Ce sunt eu zurlie, asta e si mai ciudat. Nu i-o fi fost de amor... asta e. Da pe mine m-a dau pe spate replicile si explicatiile stupide pe care le spune si le gaseste. Ca asta cu parintii lui pe care, daca o auzeai in context, ori te umfla rasul, ori boceai ca mine. Uneori ma umfla rasul. Pana mi se uple inapoi paharul de asteptat, inteles, inghitit situatii, adaptat la stilul acesta de personalitate care traieste alandala... se da obosit, deprimat si mort cand vreau eu sa facem o treaba, dar cand il suna amicii se trezeste ca prin minune si e gata sa petreaca o noapte intreaga in club. Asta este. Eu mi ti-l iubesc si sper s-o rezolvam pana la urma.

Cris, felicitari si din partea mea pentru rochie. Cum e? Descrie, please! Culoare, forma, material :-) Ca facem pana la urma forum de moda aici. TOC vine de la moda, nu? Cine a gasit ideea asta bizara c-ar fi o problema de axietate, ha? :-) Toc de 5 cm, 8 cm, 10 cm. Asa sa va aud fetelor de acum!

Cata, cati cm are TOC-ul tau azi :-)?

Eu m-am mai pus pe picioare. Menstruatia m-a dat pe spate luna asta. Plus ca am mai mancat un carnat afumat care cred ca se cam trecuse... ieri am fost prastice. Si am avut si un eveniment organizat doar de mine, la care nu-mi venea lumea de ma isterizasem si incepuse gargaunul sa ma muste de posterior. Si-n aceasta dimineata a dat coltul, dar e soare afara si s-a mai pilit.

Va pup dulce pe botic si sa va aud vorbind in centimetri de TOC, doamelor!
0
17-02-2009, ora 13:36
cata77
Nu este medic/terapeut
cata77
Mai Sophie, ma incanta voiosia matale. Sper sa fie molipsitoare. TOC-ul meu are vreo 5 cm azi. :)
0
17-02-2009, ora 15:35
sophie13
Nu este medic/terapeut
sophie13
Voiasa, eu, voiasa, draga Cata, da' cu pila de unghii in geanta ca mai iese cate un colt din cand in cand.
Altfel, sunt fara tocuri azi; Am stat pana aseara la 11 incaltata cu niste cisme pe care le iubesc de altfel, dar m-au facut muci. Cand am scos catelul la plimbare, ca trebuie sa faca si el un pis, imi auzeam cismele troncanind pe caldaram si, in linistea aceea de ininte de miezul noptii, faceau un zgomot asa de mare de ma gandeam c-or deschide vecinii geamul sa se ia de mine :-)

Ma bate gandul sa fac un pui... ma bate si ma mangaie, dar ma mai ia anxietatea si imi mai trece gandul bun. Chiar ma enerveaza ca "trebuie" sa-mi pun atatea intrebari. Daca as avea un buton la cap, l-as pune pe off for good! Pup.

Unde e restul lumilor?
0
17-02-2009, ora 15:46
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna, fetelor.
Ma bucur pentru voi ca sunteti cat de cat bine.
Astazi m-a chinuit anxietatea rau de tot. Si am fost si cam agitate din cauza asta. A trebuit sa iau un Tranxene sa imi revin cat de cat, dar tot nu sunt bine.
Maine merg la controlul lunar, am sa-i povestesc drei de starile mele sa vedem ce imi spune.
Va pup si numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns
261 comentarii 1 2 ..... 789 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.