Tulburare psihotica

30-03-2020
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Am o cunoștință care a fost diagnosticat cu tulburare psihotic, are tratament rispolept, rivotril romparkin coaxil si deparkine. A Fost si internata. Dar nu se simte bine de 3 luni. Nu.poate dormi noapte, Nu a avut halucinatii doar o frica mare. A fost La un medic in zalău. Cum pot so ajut daca tratamentul ni.l ajuta?
7 comentarii
2
30-03-2020, ora 20:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dv. nu o puteti ajuta. Trebuie tinuta legatura cu medicul psihiatru lunar si modificata schema de tratament pana cand se stabilizeaza si se simte bine.
2
30-03-2020, ora 22:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Numai medicul psihiatru o poate ajuta, e nevoie să țină legătura cu acesta, ca în funcție de evoluția tulburării să poată modifica schema de tratament.
2
30-03-2020, ora 22:13
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Tulburarea psihotica nu e o raceala sa treacă. Ea rămâne și face ravagii în psihicul individului, care e oricum fragil. Dar dacă e tratata corespunzător, se poate trai aproape normal cu ea. Da, doar psihiatrul o poate ajuta pe cunoștința ta. Dacă e destul de lucida, o poate ajuta și psihoterapeutul, în paralel cu medicația de la psihiatru - este exclus sa se lucreze fără! Medicația psihiatrica se ajustează periodic, în funcție de nevoile individului. Fiecare om e unic și nu poate functiona același tratament la 2 persoane cu aceeași boala psihica. Fiind deja diagnosticata cu tulburare psihotica și nu doar un episod psihotic tranzitoriu, e clar ca persoana trebuie sa ia tratament toată viata de acum înainte, dacă vrea sa trăiască o viata relativ normala. 3 luni de tratament nu înseamnă absolut nimic în astfel de tulburări grave. Abia după o luna începe tratamentul sa își facă efectul, iar după 3, e normal sa aiba încă tot felul de simptome. Trebuie ca prietena ta sa mențină tot timpul legatura cu psihiatrul și sa fie supravegheata de un alt adult, pt ca majoritatea persoanelor cu tulburări psihotice nu își iau medicația, declara ca da, dar nu o fac. Nu ii știu simptomele, dar poate fi în pericol din cauza acelor simptome pozitive posibil prezente. Și poate pune și pe alții în pericol.
1
31-03-2020, ora 10:16
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ar trebui revăzută de medic și schimbata schema terapeutica, daca nu sunt îmbunătățiri ale stării psihice!
1
31-03-2020, ora 12:23
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Tulburarea psihotica este o afectiune care se tratează doar cu medicatie. Din pacate, nu o puteti ajuta dvs. Durata de tratament pentru aceasta afectiune este de minim 2 ani. Dacă nu sunt îmbunătățiri ale stării psihice a persoanei in cauza, apelați la medicul psihiatru pentru reevaluarea schemei de tratament. Oricum, tratamentul psihiatric incepe sa isi faca efectul de la cel puțin o lună de administrare a medicatiei in functie de organismul fiecărei persoane. Îi puteti sugera cunoștinței dvs. sa urmeze ședințe de terapie psihologica pentru a lucra asupra anxietatii (starea de frică) pe care o resimte.
1
31-03-2020, ora 20:07
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Multumesc frumos pentru răspunsuri. Dl dr Mătușa, va rog sa.mi spuneți dacă vi se pare normal ca pacientul sa aibaca atâtea medicamente? De 3 luni de zile e tot mai rau cu atatea medicamente. Vorbesc cu ia zilnic e in delir nu.si aduce aminte nimic, tremura in pat.de 3 luni a fost internată de 3 ori cate o spt. Nu ar trebui sa fie mai bine după atâta timp? La medic e programat în 15 aprilie, dar nu mai rezista. Va rog un sfat sincer
0
07-04-2020, ora 07:31
Vaiasdi
Nu este medic/terapeut
Vaiasdi
Va rog sa ma ajutați cu un raspuns. Daca iau seroxat pot sa iau si L thetanina? Mai obisnyuesc sa iau câteodată si jumatate de anxiar
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: