Tulburarea obsesiv compulsiva si ticuri

20-03-2009
dita36
Nu este medic/terapeut
dita36
Am un baiat de 12 ani caruia i s-a pus diagnosticul de mai sus, nu stiu ce sa fac sunt disperata i s-a recomandat tratament cu xanax, serlift si tonotil, din cate m-am informat xanaxul are multe efecte negative nu stiu cum sa fac cu tratamentul. Mentionez ca face si sedinte la pshiholog dar nu realizam care este cauza axietatii.Medicul psihiatru care i-a pus diagnosticele, ca de fapt sunt mai multe, anxietate, tulburare obsesiv compulsiva, boala ticurilor si tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie, ne-a zis ca trebuie neaparat si tratament medicamentos caci numai cu terapie pshologica nu este de ajuns.Mai exact copilul are obsesii seara cand merge la culcare in camera sa, inainte sa se puna in pat verifica daca este inchis gemul, dulapurile, sertarele si aranjeaza dif ob din camera, asta se intampla de vreo 4 luni si tot cam de atuci are si ceva ticuri, mai exact scote limba sau o indoaie in gura intr-un anume fel, ori impinge aer pe nas sau pe gura, el a mai avut cev ticuri minore acum vreo 2-3 ani care au trecut de la sine inrt-un termen destul de scurt, dar avea un singur fel de tic odata, acum avre vreo 3 simultan. Nu stiu ce sa fac sunt distrusa.medicul a zis ca obsesiile si ticuri se asociaza de obicei cu tulburarea hiperkinetica, copilul este fr agitat in perioada asta nu stim cum sa vb cu el sa nu-l enervam nu are nici un chef de teme si nu se pote reculege si concentra, de obicei nu reuseste sa-si faca obligatiile fata de scola pt a doua xi decat fr suprficial. Sunt tare disperata.
4 comentarii
0
20-03-2009, ora 15:25
dear
Nu este medic/terapeut
dear
nu trebuie sa lasi sa te cuprinda disperarea.in tulburarile pe care spui ca le are copilul tau iti trebuie foarte mare si multa rabdare.o cunostinta de-a mea are la fel un copil care a fost diagnosticat cu ADHD-si stiu de la ea ca rezultate apar dupa luni bune..la fel ii da si tratament medicamentos.si magneb6 e foarte greu intr-adevar dar nu imposibil.sper sa te fi ajutat chiar si cu atit mai mult eu nu ma pricep dar aceleasi lucruri pe care ti le-a spus tie medicul mi le povestea si mama baietelului in cauza !!!
0
20-03-2009, ora 22:42
rodica_jemeppe
Nu este medic/terapeut
rodica_jemeppe
Buna seara,
Dita, uneori ne intrebam de ce tocmai pe noi a cazut acest necaz, boala, etc.Disperam, ne facem tot felul de ganduri, acceptam cu greu un diagnostic cu atat mai mult cand e vorba de copilul nostru.Iti inteleg starea, am un copil si ma pun in situatia ta, e greu de acceptat dar e si mai greu cand vedem ce medicamentele trebuie sa ia un botz de om.Trebuie sa fi tare, sa incerci sa stii cat mai multe despre aceasta boala, sa o intelegi si sa o iubesti asa cum iti iubesti copilul.Tratamentul sa-l urmezi cu sfintenie, in timp va da rezultate iar tu vei avea bucurii dupa copilul tau.Rezultatele scolare sa fie pe masura posibilitatilor lui, aici trebuie sa fi tare indulgenta, sa treca anul, apoi mai depatrte.o invata o meserie.
Nu trebuie sa disperi, xanaxul daca este recomandat in cazul lui, trebuie sa il administrezi, poate sa faca rau pentru o persoana sanatoasa care nu are probleme neuropsihice si ia acest medicament, dar copilului tau nu-i face rau, ARE NEVOIE de acest medicament.Multa sanatate!
0
21-03-2009, ora 12:38
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna dita,
vreau sa-ti spun ca si baiatul meu a avut cam aceleasi probleme :tulburari de concentrare si ticuri foarte urate dar la varsta de 6-7 ani.Nu mai stiu ce medicamente lua atunci dar stiu ca a luat celebbrxim si heliperidol, ( nu stiu daca am scris bine).Cu timpul i-au trecut acum este in cls-a 10, dar trebuie rabdare multa si eu cand imi aduc ca inainte de a incepe cls a 1 medici mi-au recomandat sa-l dau la o scoala speciala ca nu va face fata, dar logopedul la care mergeam a insistat sa-l dau la o scoala normala ca acolo de rusine va tine macar pasul cu ceilalti copii iar cu ticurile un medic psiholog parca a spus ca vor disparea la pubertate dar sa ia o oglinda si timp de nu stiu cate minute sa se uite in oglinda si sa faca intentionat ticurile respective iar apoi tot in oglinda sa incerce sa se controleze.Aceasta metoda a dat rezultate si acum este bine.Iti doresc multa sanatate tie si intregi famili si sa va dea domnul multa rabdare si intelegere si vom mai vorbi.Te pup.
0
21-03-2009, ora 16:06
dita36
Nu este medic/terapeut
dita36
Multumesc tuturor pt incurajare si gandurile bune.
Vrea sa mai adaug la cele de mai sus faptul ca din punct de vedere al inteligentei sta bine zic eu, nu am intampinat pana in clasa a -vi-a probleme fr mari, retine fr repede in unele momente, dar are altele in care mai greu din cauza oboselii sau lipsei de, , chef " nu se poate concentra practic pare sa nu-l interesese, in ceea cel intereseaza pe el cu adevarat da randament fr bun. La scoala nu mi-a creat probleme deosebite probabil sau obisnuit si cadrele dictice cu el, dar am observat ca mai nou fiind in cls vi-a programa scolara este fr incarcat(ma ales la metematica in special geometrie) este fr stresat si agitat iar rezultatele scolare au mai scazut. Sincer vorbim cred ca si eu l-am stresat nestiind ca are acesta tulburare hipekinetica tot timpul, , am stat pe capul lui" cu invatatul abia acuma realizez ca nu trebuie sa am prea mari asteptari deoarece el pierde fr mult din cauza ca nu poate fi atent la ore(si vine cu putine informatii de la scoala) si din cauza concentrarii, eu credeam ca nu vrea, nu realizam practic ca nu poate.Sper sa avem puterea necesara sa mergem mai departe, practic lucrul de care imi este cel mai teama este sa nu se agraveze ticurile, sa nu fie observate de colegi si sa nu fie ironizat fiindca asta l-ar termina psihic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: