Tumora glomul jugular?

29-10-2022
Mihaela GE
Nu este medic/terapeut
Mihaela GE
Buna ziua. Poate sa imi dea un medic detalii despre tumora de glomus jugular? Am mai postat si in sectiunea de Neurologie, dar nu primesc niciun raspuns. In urma unor senzatii de pulsatii in craniu de aproximativ un an, cu pauza, 2 luni am pulsatii, 2-3 luni nu am, fara o evolutie in rau a intensitatii lor, am mers la neurolog. Am facut RMN cerebral cu substanta de contrast la care a iesit: Zona de forma neregulata, relativ bine delimitata, cu structura neomogena, in hipersemnal T1, T2, FLAIR si STIR, fara restrictie evidenta de difuzie, discret gadolinofila periferic, cu dimensiuni aproximative de 9, 2/17, 6mm, localizata la nivelul varfului piramidei osului temporal drept, tangenta la artera carotida interna (segment petros) si la canalul auditiv intern pe dreapta. La angio RMN a iesit totul perfect. La CT craniu nativ a iesit: Opacifierea celulelor mastoidiene de la nivelul vârfului piramidei osului temporal drept. Neurologul a spuns ca nu vede nimic rau, dar sa merg si la neurochirurgie. Cu aceste rezultate am fost la neurochirurgie unde mi s a spus ca poate fi o mastoidita cronica, un fel de cicatrizare care nu ar provoca probleme, dar ca exista si posibilitatea de a fi tumora de glomus jugular, pe filmul CT medicul mi-a aratat diferenta dintre partea stanga care era neagra, adica in cavitate acestui os se afla aer si partea dreapta care era alba, deci era altceva (nu se stie ce). O sa merg si la ORL la consult si audiograma. Imi poate da cineva detalii despre tumora aceasta, in cat timp evolueaza pana sa produca probleme, daca e necesara operatia in toate cazurile, daca e fatala in cazul in care nu este extirpata, daca in Romania au fost facute operatii de genul, pentru ca din ce m am informat nu am gasit nimic. Care ar fi posibilitatea sa am tumora si nu mastoidita? Medicul mi a zis sa mai repet CT la un an si daca in doi ani nu evolueaza e putin probabil sa fie tumora, lucru care ma nelinisteste teribil sa astept atata. Mulțumesc!
2 comentarii
1
29-10-2022, ora 18:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Nu o sa găsiți un răspuns aici..
Orice investigație. Ct. Rmn. Nu se interpretează rupta din context
Doar medicul orl.. Care lucrează în clinica orl. Spital universitar.. Unde se întâlnesc cazurile și complicate poate sa explice ceva după ce vede investigațiile și pacientul
0
29-10-2022, ora 19:16
Mihaela GE
Nu este medic/terapeut
Mihaela GE
Multumesc mult pentru raspuns. O sa merg la consultatie ORL. Ma intereseaza mult si daca in cazul nefavorabil, in Romania exista posibilitatea operației de tumora de glomus jugular, daca cunoasteti cazuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: