Tuse care nu se rupe asemenea unui nod in gat

30-12-2018
Roxana112
Nu este medic/terapeut
Roxana112
Buna seara! De vreo saptamana ma confrunt cu o tuse care nu se rupe in urma unei viroze. Este asemenea unui nod in gat. Precizez ca sunt inflamata pe peretele din spatele limbii. Se vad ca niste duluri mici. In ultimele 3 zile am eliminat prin tuse putin mucus de culoare galbui-maroniu. Pana in prezent am luat bronhoclear, decasept si homeovox. Ce sa fie oare de nimic nu isi face efectul?
8 comentarii
1
02-01-2019, ora 18:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
un antacid e cazul de supt si regim fara acru, acidulat, citrice, otet, lamai..s.a
un sprey uleios sa unga faringele faringo sprey, desinflan gat
0
02-01-2019, ora 19:03
Roxana112
Nu este medic/terapeut
Roxana112
Am fost ieri la urgenta la un medic ORL si mi-a prescris Ultracod 2cp/ zi, Omez 2cp/ zi si Vitamina A. Este buna recomandarea?
0
02-01-2019, ora 20:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
rennie de supt la culcare
0
03-01-2019, ora 07:58
Mihaela2019
Nu este medic/terapeut
Mihaela2019
Buna ziua. Am o fetita de 4, 6 ani care de vreo luna tuseste sec si scurt, si e răgușită. Initial a luat augnentin, ca e laringita. Nu a ajutat cu nimic. In paralel si eurespal si pastile de supt. Nu a trecut. Dr. A spus apoi ca e totul in regula la plămâni, si i-a recomandat grintuss. Nu a trecut. Apoi inainte de crăciun a zis sa ii dau ospen ca sa nu fie probleme de sărbători. Tot rusește si e răgușită. Acum ia prospan dar nu vad schimbari.. ce ma sfătuiți. Va multumesc. Precizez ca noaptea nu tusește deloc, doar ziua.
0
03-01-2019, ora 08:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ragusala este un semn direct si concret ca acest copil face reflux gastro esofagian
am scris mult pe forum ce alimente trebuie evitate
0
04-01-2019, ora 20:46
Mihaela2019
Nu este medic/terapeut
Mihaela2019
Buna seara. Va multumesc pentru răspuns. Dar, as vrea sa va mai intreb...nu a avut astfel de probleme pana acum.iar la alimente am avut grijă, fiind răgușită am evitat tot ce am putut... ce ma sfătuiți va rog? Va multumesc!
0
05-01-2019, ora 09:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 se evita absolut toate alimentele acre, citricele, lamaiea, sucurile..., nici tab de supt NU trebuie sa contina vit C si lamaie
2. sirop septilin si de patlagina de baut la 8 ore la distanta de 1 ora unul de altul
3 Gaviscon sirop 3 ml la culcare si la nevoie daca acuza usturimi in gat
4 laridep sprey in gat
5 luni programare la ORL si Gastrologie
0
05-01-2019, ora 10:15
Mihaela2019
Nu este medic/terapeut
Mihaela2019
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •