Tuse seaca de 2 săptămâni

19-04-2020
ACNS
Nu este medic/terapeut
ACNS
Hristos a inviat
Sunt f speriata de ce mi se întâmplă și amplificat de situația în care ne aflam, ca nu pot merge la un consult.
Am o tuse seaca numai ziua, fără alte simptome, temperatura max 36.8 seara.
Din data de 20 martie stau în casa am ieșit doar miercurea trecuta la o farmacie, aveam protecție și se întra câte unul. Important ca lucrez de acasă și vorbesc continuu la telefon și în lipsa hidratării simțeam gatul uscat și nevoua sa tușesc. În timp aceasta senzație a devenit zilnica și când vreau sa vorbesc ma apuca. Stand atât acasă citesc numai de rău. În acest timp mi am curățat agresiv gatul cu apa cu sare bicarbonat în 2 zile am dat afara suc gastric. Apoi am băut sirop din pin, biosept grintuss fără folos. Ce ma sfătuiți căci sunt disperata. Menționez ca sunt anxioaxa maxim iau anxiar dar simt ca nu mai fac fata. Va mulțumesc, în speranța unui răspuns
1 comentarii
0
26-04-2020, ora 15:41
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Cazul dumneavoastră NU este tipic pentru infecția cu ”noul virus”.
Există explicații alternative pentru tusea dumneavoastră (că vorbiți mult la telefon). Există și tuse cauzată de anxietate. Este posibil să fin început un cerc vicios, tot mai multă tuse - tot mai multă anxietate - tot mai multă tuse etc.

Faceți pauze vocale, beți frecvent apă, creșteți umiditatea aerului (o cârpă udă pe calorifer sau pe sobă), luați un sirop de tuse (ex. Tusend), dacă este nevoie Paracetamol.
Dacă aveți în gură gust acru persistent, luați antiacide seara (refluxul de acid din stomac poate și el să facă tuse), dormiți cu capul patului mai ridicat, nu mâncați cu cel puțin două ore înainte de culcare.
Ar fi bine să nu mai urmăriți știrile despre virus (și mai bine, nici știri în general), cel puțin o perioadă (nu este ideea mea, este recomandarea de la CDC).
Aplicați metodele standard de protecție (mască, mănuși, distanță etc.).

Adevărat a înviat!
Multă sănătate și toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: